Eindelijk een zalf die tegen Blefaritis werkt

  • #1

    Ik heb groot nieuws:
    Eindelijk iets uitgevonden wat tegen Blefaritis werkt.
    Smeren met bacterie dodende Gladskin Eczema crème.
    Crème bevat een enzym Staphefekt™ dat selectief de Staphylococcus aureus bacterie aangepakt.
    Er treed ook geen resistentie op. (Bron Gladskin)
    (Mijn oogarts ziet er ook geen kwaad in)

    Mijn ervaring:
    • Het zicht verbeterd na 15 tot 60 minuten.
    • De ogen raken pas geïrriteerd als de meibom kliertjes (in de oogleden) leeglopen.
    • Gebruik nog sporadisch Vidisic Gel (als irritatie lang duurt of als oogbol rood wordt).
    • Heb het 12 maanden in gebruik ben zelfs van de Eye cure maskers verlost.

    Enige bijwerking: (als je het weken achtereen op je oogleden laat zitten)
    • Rode oogbol en gevoelige bloedvaatjes aan de buitenste ooghoek.

    Gebruiksaanwijzing:
    Crème aanbrengen 3 manieren:
    1. De oogleden dun insmeren
    2. Smeer het bij gesloten ooglid op de spleet tussen de oogleden
    3. Breng met een wattenstaafje en dun laagje op het onderste ooglid aan

    Matige klachten:
    • Methode 1
    Hardnekkige klachten:
    • Methode 2
    • Methode 3
    Bereik buitenste ooghoeken beter
    S ‘morgens minder werk:
    • Breng s ‘avonds crème aan (laat het s ‘nachts zitten)

    S ‘morgens ogen reinigen:
    lauw bevochtigd wattenschijfje maak de bekende bewegingen
    Daarna smeren

    Als je start met de behandeling
    Merk je dat afgewerkte bacteriën uit je meibom kliertjes irriteren op je oogbol
    Eerst even volhouden totdat de irritatie is verdwenen of
    Reinig je ogen regelmatig tussendoor met een wattenschijfje

    Reageer
    #2

    Benieuwd, ik heb de crème besteld. Gladskin vermeldt niets over werkzaamheid bij Blepharitis, maar dat is niet zo vreemd omdat het een eczeemcreme is. Het klinkt plausibel, werkende stof tegen de Kokken. Maar ik juich niet te vroeg, eerst maar proberen. Hartelijk dank voor je tip, hier was ik nooit opgekomen.

    Reageer
    #3

    Waarom is mij niet duidelijk maar: Het verhaal gaat verder bij

    https://www.dokter.nl/forum/ogen/369412-droge-ogen-i-c-m-blepharitis/page/3/

    #32

    Reageer
    #4

    Bedankt voor de tip! Ik hoop dat u deze reactie nog leest. De eerste keren met gebruiken had ik geen last. Na een aantal weken ging vooral mijn buitenste ooghoek irriteren en twijfel of dit wel goed is en door moet gaan. Ik merk wel dat mijn oogleden na gebruik minder vet zijn. Maar die irritatie voelt onprettig. Wordt dat weer beter?

    Alvast dank

    Reageer
    #5

    Beste Vogel,

    Welkom op het forum. Je schrijft dat je de eerste weken baat had bij de behandeling en nu de buitenste ooghoek irriteert. Bij mij droogt de buitenste ooghoek het snelste uit doordat ik daar in mijn oog wrijf als het jeukt, maar de huid/ooghoek droogt daar ook uit, als er wind er langs mijn bril blaast. Ik smeer er dan vaker zalf op. De huid van de oogleden en ooghoeken neem ik dan ook mee. Vooral nadat mijn ogen of huid zijn uitgedroogd.  Lees dat je ogen wat minder vet zijn ingesmeerd, dat zou het bevestigen. Het is bij mij niet zo dat de zalf zelf irriteert. Wel kan het even wazig zijn, totdat de zalf er weer is uitgespoeld.

    Vogel, om je wat beter te kunnen adviseren, is het wel praktisch als je uitlegt welke vorm van Befaritis bij jou past. Zoals welke dagelijkse routine je gebruikt om voor je ogen te zorgen.

    Succes Nooit opgeven

    Reageer
    #6

    Beste Nooit opgeven,

    Bedankt voor je reactie! Met name heb ik last van rode, geïrriteerde en jeukende oogleden. Ik ben ook allergisch geworden voor alle oogmake-up. Zelfs de hypoallergene. Dat draag ik nooit meer en zou dat wel graag willen. Lenzen zijn voor mij daarnaast ook geen optie meer. Vreemd is dat de klachten voornamelijk mijn rechteroog(leden) betreffen. Ik verwacht dat de blefaritis komt doordat mijn oogleden snel zeer vet zijn. Dit is vastgesteld door de oogarts. Er zitten ook veel schilfertjes. Daarnaast had ik eerder vaak last van een ontstoken ooglid (boven of onder). Ik heb nooit “plakkende oogleden” of iets dergelijks gehad. Dus bij mij is het in die zin redelijk onzichtbaar. De grote infecties zijn nu redelijk onder controle (soms was het zo groot dat mijn oog dicht zat). Ik ben nog aan het zoeken hoe ik ook de talgproductie, de jeuk en de allergische reactie kan verminderen. Tot nu toe heeft helaas nog niets echt goed geholpen. Eerder gebruike ik Blefasol, maar ik kreeg het idee dat dit mijn ooglid ook ging irriteren. Met name de binnenkant.  Recent gebruik ik “korenbloesemlotion” van Holland and Barret voor een zachte reiniging van de oogleden. Dat leek eerst te werken, maar nu krijg ik ook het idee dat dat ook gaat irriteren. De irritatie zit vooral aan de binnenkant van de oogleden. Gladskin werkte voor mijn idee zeer goed aan het begin. Minder vette oogleden, minder roodheid. Echter krijg ik nu aan de binnenkant van de oogleden ook irritatie, alsof er bijvoorbeeld zeep in het oog is gekomen. Daarom behandel ik de ogen nu alleen maar met gekookt water en hoop dat die irritatie afneemt. Op dit moment ben ik dus radeloos en zoekend naar wat wel helpt en op termijn niet gaat irriteren. Heeft u nog goede tips?

    Reageer
    #7

    Beste Vogel,

    Wat je beschrijft is net zo heftig als ik ondervind. Bij mij was het zo'n 2 jaar geleden ook een zoektocht wat is oorzaak en gevolg. Vooral dat iets maar tijdelijk werkt herken ik. Uiteindelijk bleek het uit meerde componenten te bestaan die elkaar afwisselden. Het seborroïsch eczeem was er eerst daarna ontwikkelde er zich ook blefaritis. Zullen we samen proberen te kijken of er bij jou ook meerdere componenten aanwezig zijn?

    1. Ontstoken...je ooglid was ontstoken boven of onder. Bedoel je dan de huid, de ooglid haarzakjes, de meibomkliertjes, of de achterzijde van het ooglid waar ik bij mij wel eens witte plekken (ziet er uit als aften op je tong) heb gevonden.
    2. Rode geïrriteerde en jeukende oogleden. Is dat misschien de fase voor dat het ontstoken raakt?
    3. Begrijp je waardoor de grote infecties zijn nu redelijk onder controle zijn gekomen?
    4. Je beschrijft vettig en schilfers als een resultaat van iets anders. Wat zou dat kunnen zijn?

    Iets tegen de irritatie: Bij mij kan ik mijn oogbol het beste rustig krijgen met Vidisc Carbogel. Wordt het ook minder rood van. Werkt ongeveer een uur maar kan je de hele dag door gebruiken.  Volgende keer graag iets over hoe je dagelijkse reinigingsroutine er uit ziet. Daar zou ook een deel van de oorzaak in kunnen zitten.

    Moet nu afsluiten. Wens je veel succes. Nooit opgeven.

    Reageer
    #8

    Beste Vogel,

    Nog een belangrijk puntje: Je schrijft dat het voornamelijk je rechter ooglid betreft. Dit kan je helpen om te analyseren wat oorzaak en gevolg zijn.

    Bijvoorbeeld, zijn beiden oogleden vet? Alleen rechts dan oorzaak waarschijnlijk uit het rechter oog.

    Blefaritis en vette oogleden... Ik heb het juist met droge oogleden. Het gaat ook eigenlijk om ontstoken kliertjes op de randen waar de oogleden elkaar raken. (die kan je zien = plugjes & etteren, meten = traanfilm kwaliteit, voelen = jeuk) Hoe gaat het daar mee? Hoe is dat tussen links en rechts verdeeld).

    Wil je heel graag verder helpen. Wordt vervolgd, Nooit opgeven

     

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste Nooit opgeven,

    Bedankt voor je hulp! Ik ga proberen wat gedetailleerder te beschrijven wat ik precies doe aan mijn blefaritis en hoe het is opgebouwd in de loop der jaren.

    Het begin; een aantal jaren geleden kreeg ik opeens vaak een ontsteking aan mijn rechterooglid. Eerst alleen aan de bovenkant. Later ook een keer aan het onderooglid. In feite dacht ik dat het gewoon een “strontje” was (dus een wit puntje op je ooglid wat ontsteekt). Met name kreeg ik een uitbraak na een lange vliegreis. Het werd elke keer echter zo heftig en groot, dat ik ook antibiotica moest slikken. Ik vermoed een ontsteking van de haarzakjes, maar soms was het puntje van de ontsteking alleen aan de binnenkant van het ooglid te zien. Wat is het verschil met een ontsteking van de meiboom kliertjes?

    Op aanraden van de oogarts ben ik begonnen met oogdruppels. De ogen waren namelijk droog en men zag schilfertjes tussen de wimpers. Ook ben ik begonnen met blephaclean doekjes. Het is toen een tijd goed gegaan. Op een gegeven moment werden mijn ogen echter zo droog, dat ik geen lenzen meer kon dragen. Weer een tijd daarna werd ik allergisch voor alle oogmake-up. Dit alles is veel heftiger aan de rechterkant. Sindsdien blijft mijn rechteroog en ooglid gevoelig voor alles. Het is altijd wat rood, het oog wordt ook snel rood (bijvoorbeeld met douchen) en het verdraagt niets meer. De ontstekingen zijn wel minder. Maar irritatie is er elke dag.

    Routine; eerst altijd blefasol en blephaclean doekjes in de ochtend en avond. Ook deed ik een warm oogmasker. Op een gegeven moment irriteerde blefasol ook en het rechterooglid werd alleen maar roder door het warme oogmasker, dus dat ben ik gestopt. Druppelen met artelac oogdruppels (op advies van oogarts, 3 keer daags). Ik heb daarna de koren bloesem lotion van Holland en Barret geprobeerd, dat ging even goed, net als gladskin. Uiteindelijk volgde weer irritatie en naar mijn idee een allergische reactie van mijn rechteroog en ooglid.

    Nu; aangezien ik op alle poetsmiddelen van de oogleden irritatie ontwikkel, maak ik nu alleen 2 keer per dag schoon met gekookt water. Ik druppel ook 3 keer daags met artelac. Maar ook dat irriteert de laatste tijd. Ik breng mijn vette oogleden in verband met de jeuk en irritatie, maar ik weet niet zeker of dat wel de oorzaak is. Ik heb dat eerder weleens gelezen. De ontstekingen zijn dus minder frequent, maar jeuk en irritatie van rechteroog en ooglid zijn altijd aanwezig.

    Bedankt!

    Reageer
    #10

    Beste Vogel,

    Sorry voor de late reactie, heb net pas je bericht gevonden. Hier op het forum is het voor mij niet altijd zo makkelijk te vinden. Wat een verhaal! Je komt echt van de regen in de drup. Het lijkt er op dat het symptoom bestrijding is. Zoals met muggenbulten krabben helpt wel maar de jeuk komt telkens weer terug.

    Wat is het verschil van ontstoken meibom kliertjes en haarzakjes. De meibom kliertjes zitten op de rand van je ooglid zowel op de onderste als de bovenste. Als je ooglid knippert raken deze kliertjes elkaar en trekken ze een (olie)druppeltje over je oogbol. Door de olie blijft je oogbol lang vochtig en is het zicht scherp. Je haarzakjes zitten meer op de rand van je ooglid kunnen wel erg gaan irriteren, je zou daar die bacterie in kunnen hebben zitten.

    Lees over een strontje dat dit een bacterie onsteking is die in een haarzakje maar ook in de meibom kliertjes kan zitten. Als ik je klachten lees, heb je droge ogen dus te weinig olie uit je meibom kliertjes. De ontsteking aan de binnenkant van het ooglid (op het ooglid aan de zijde van de oogbol) ken ik ook en is erg pijnlijk. Goede nieuws, het is de bacterie waar gladskin tegen werkt.

    Verstandig dat je terug bent naar de basis. Gekookt water. Om uit te vinden wat er nu precies aan de hand is moet je structureel werken. Ik ga er van uit dat het een bacterie infectie is die in je meibom klierjes zit. Verder herken ik de schilfers op je oogleden.

    In mijn geval heb ik <span class="ILfuVd NA6bn"><span class="hgKElc">seborroïsch eczeem wat de </span></span><span class="ILfuVd NA6bn"><span class="hgKElc">talgkliertjes van</span></span><span class="ILfuVd NA6bn"><span class="hgKElc"> mijn huid droog en jeukerig maakt. Het zit smorgens als schilfers op mijn huid. De bacterie kan dan gemakkelijk mijn meibom kliertjes bereiken waarna ik blefaritis ontwikkel. Het is mij pas gelukt een doorbraak te bereiken toen ik de roos op mijn hoofd en in mijn oorschelp ben gaan bestrijden. Dit heb ik gedaan door berkenwater op de huid te smeren na het douchen. Tegelijkertijd gebruik ik gladskin om de bacterie te bestrijden. Als de kliertjes erg verstopt zitten is het eyecure masker waarschijnlijk nodig om de meibom kliertjes open te krijgen.</span></span>

    Wat raad ik je aan om te gaan doen: Langetermijndoel bestrijding  van de bacterie ontsteking. Vooral in de meibom kliertjes.

    Start met het gekookte water. Behandel de schilfers (jeuk) met gladskin,  druppel om de ogen vochtig te houden. Telkens als je ogen droog worden vetten en druppelen om te voorkomen dat de klachten terug komen. Is de olie snel uitgespoeld vraag naar Vidisc carbogel. Bij hardnekkige verstopping kliertjes <span class="ILfuVd NA6bn"><span class="hgKElc">eyecure masker gaan gebruiken.</span></span>

    Wens je veel succes. Laat maar weer eens horen hoe je vordert.

    Nooit opgeven.

    Reageer
    #11

    Ik heb een warmtebril gekocht in de hoop dat die gaat helpen voor mijn ogen.
    Nog maar 3 weken bezig wel een gedoe maar als het helpt !
    Nu moet je steeds nieuwe blephasteam ringen kopen en die zijn best aan de prijs
    Iemand ervaring hiermee en of idee ?

    Reageer
    #12

    Ik smeer nu 4 dagen met gladskin,wordt. Steeds erger lijkt wel

    Reageer
    #13

    Waarom wordt er geen fb.forum opgericht over blepharitus,zodat we elkaar kunnen steunen,ik trek dit niet lang meer iig😥

    Reageer
    #14

    Hoi Nooit opgeven,

    Ik heb de gladskin nu voor het eerst geprobeerd. Ik merk gelijk dat me ogen vochtig werden na 2/3 min wat ik voorheen niet had. Merkte ook gelijk een verlichting. Klopt het dat je de eerste 10min wat wazig kan zien? Ik be n benieuwd of het op de langere termijn ook goed blijft helpen.

    Alvast bedankt

    Reageer
    #15

    Hoi! Ik heb ook de creme gekocht in de hoop dat het helpt mijn vraag is of je ook last hebt gehad van chalazions in je oogleden. Dit heb ik dus gekregen door de blijvende ooglidrandontsteking? Hopelijk helpt de creme hier ook voor. Of er is een andere remedie om dit weg te krijgen ?

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Eindelijk een zalf die tegen Blefaritis werkt


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief