Droge ogen i.c.m. blepharitis

  • #1

    Weet iemand raad.

    Bij mij is blepharitis vastgesteld. Heb vooral last van droge prikkerige ogen. Uit de schirmer test blijkt dat ik voldoende tranen heb, maar dit voelt niet zo.

    Nu heb ik al diverse middeltjes geprobeerd. Van de oogarts Artelac gekregen, maar dat werkt na 10 minuten niet meer. Heb nu Vita Pos gel maar dit is alleen voor het slapen gaan. Word er helemaal gek van.

    Is het een idee om plugjes te laten zetten ? of is dit alleen van toepassing bij extreem droge ogen ?

    Reageer
    #2

    Of plugjes voldoende helpen is nog maar de vraag.
    Als je oogleden ontstoken zijn kan reinigen met Blephasol wel eens helpen.

    Reageer
    #3

    Oh dan ga ik dat morgen even kopen. Doe het nu met babyshampoo.

    Lees overal dat blepharitis word gekenmerkt door korstjes/rode oogleden. Alleen heb ik juist hier geen last van

    Reageer
    #4

    Met babyshampoo?????'
    Ik zou daar maar eens snel me stoppen...

    Reageer
    #5

    Dat meen je niet ?
    Dit werd mij verteld door de oogarts.

    Reageer
    #6

    Nou niet iedereen kan daar even goed tegen.
    Ik zou er toch maar eens even mee stoppen...

    Reageer
    #7

    Goed dat u dat zegt. Zal morgen dat middel kopen.

    Hopelijk helpt het dan

    Reageer
    #8

    Blepharitis wordt niet altijd gekenmerkt door rode oogleden. Ik kan je ogen niet beoordelen, maar het is zeer waarschijnlijk dat het probleem wordt veroorzaakt door de kliertjes in de oogleden: de kliertjes van Meibom. Vaak functioneren deze niet goed meer, waardoor de kwaliteit van de traan degradeert en de TBUT lager wordt.

    Ik kreeg toevallig van de oogarts precies dezelfde middelen mee. Ook voor mij maakten ze geen verschil. De Artelac bood alleen tijdelijk verlichting en de crèmes die ik heb geprobeerd verergerden het probleem slechts. Het plaatsen van plugjes is iets dat volgens mij weinig in Nederland gebeurt. Het is vooral effectief wanneer men simpelweg te weinig tranen aanmaakt. Volgens mij is dat bij jou niet het geval.

    Zelf heb ik al heel wat verschillende middeltjes en methodes geprobeerd om droge ogen tegen te gaan. Een aantal ervan werkten goed, een aantal ook niet. De meest effectieve oogdruppel is naar mijn mening de Hylo-Gel van Ursapharm. Oogcrèmes werken bij mij averechts dus vermijd ik gebruik hiervan. Zorg ervoor dat je genoeg antioxidanten en omega 3-6 vetten binnenkrijgt. Wat bij mij het meeste verlichting bood is het tweemaal daags gebruiken van een warm kompres op de ogen. Er zijn speciale kompressen te verkrijgen voor droge ogen die gemakkelijk in de magnetron opgewarmd kunnen worden.

    Belangrijk is het om de oorzaak van de droogte te vinden. Bij jou is dit blijkbaar een chronische ontsteking van de oogleden. Dit sluit al héél wat andere mogelijkheden uit en je kan dus gerichter zoeken naar specifieke maatregelen. Bij een ontsteking is het belangrijk dat men op de hygiëne van de oogleden let.

    Mocht dit alles echt niet werken, dan zijn er andere maatregelen mogelijk. Dit omvat bijvoorbeeld het zetten van plugs, het gebruik van speciale sclera-lenzen, antibiotica, hormonale oogdruppels of behandelingen zoals IPL of LipiFlow etc.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Babyshampoo wordt vaker gebruikt bij blepharitis. Zorg ervoor dat je een verdunde oplossing ervan aanbrengt. Zelf zou ik het gewoon proberen: babyshampoo is een neutraal middeltje. Mocht je er toch niet tegen kunnen dan merk je dit snel genoeg en kan je er direct mee stoppen. Al met al biedt het je een kans op verlichting en lijkt mij het proberen waard.

    Reageer
    #10

    Misschien zijn DiaClin oogdruppels een optie.
    Is een nieuwe medisch hulpmiddel. Eigenlijk voor diabetes maar wellicht kan het u helpen.

    Reageer
    #11

    Ik had blefaritis en zeer droge ogen. Ik ben bij een optometrist in Maarssen geweest, die behandelt droge ogen. De kliertjes van Meiboom worden gestimuleerd d.m.v. hete lichtflitsen. Ik heb drie behandelingen gehad, en alles lijkt nu weer goed. Ik moet natuurlijk nog wel mijn wimperranden goed schoon blijven houden.
    Het is een verademing dat mijn ogen beter zijn. Ik heb de behandelingen nog maar net achter de rug, dus ik kan niet vertellen of de genezing blijvend is.

    Reageer
    #12

    En hoe heet die optometrist ?

    Reageer
    #13

    Ik ben ook juist bij de oogarts geweest en heb blepharitis ,oogdruppels ,lotion en oogmasker om warm te maken .Maar mijn vraag is nu kan ik mij gewoon schminken,want dat loopt direkt uit als ik lijntje trek of zijn er specialeprodukten voor

    Reageer
    #14

    Ik denk dat je er verstandig aan doet om even geen make up te gebruiken.
    Houd er ook rekening mee, dat de bacteriën die de blepharitis veroorzaken, dus ook in de make up terecht komen. En je ze dus iedere keer weer op je oog smeert. Zo kom je er dus nooit vanaf.

    Reageer
    #15

    Toen bij mij de blep werd geconstateerd heb ik allerlei producten gebruikt die ook hier zijn genoemd en door de arts(en) zijn geadviseerd.

    De afgelopen 10 jaar doe ik het anders (in het uur tussen opstaan en de deur uit naar het werk), meteen na het opstaan vouw ik 2 keukenrolpapiertjes op tot de grote van een lucifersdoosje en hou dat een aantal keer onder de lauwe kraan en was daarmee(in een draaiende beweging)de ogen. Daarna dep ik de ogen droog met een keukenpapiertje.

    Na ontbijt pak ik een vergrootspiegel en een oor-wattenstaafje en haal uit alle hoeken van de ogen de prut weg. Dit blijft goed plakken aan het wattenstaafje.

    Voordat ik de deur uit ga herhaal ik de 1e behandeling, het keukenrol gebeuren.

    Bij thuiskomst nog even met wattenstaafje prut uit de hoeken van de ogen halen en/of met lauw keukenpapiertje wassen. Hangt er van af hoe erg het is op dat moment.

    In de avond onder de douche was ik mijn haar met babyshampoo en neem meteen mijn ogen mee (ogen dicht). Dat ontvet prima.

    Zo heb ik door de dag heen schone ogen en kost het weinig.

    Reageer
Reageer op: Droge ogen i.c.m. blepharitis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief