Ogen vervormd

 • #1

  Ik heb sinds een aantal jaren last van mijn rechter oog dat klein is geworden. Ook is het ooglid wat gaan hangen. Of het oog kleiner lijkt omdat het ooglid hangt of of het ooglid is gaan hangen omdat het oog gekrompen is, is moeilijk vast te stellen (uiteraard kan het ook zijn dat beide zaken niets met elkaar te maken hebben). Verder zit het oog er een beetje glazig en het oogwit blauwig uit ten opzichte van het andere oog (niet altijd even goed te zien op de foto) en is het droog. Bij het knipperen voelt het plakkerig. Ik heb verder geen andere klachten (geen rood oog, pus of droge schilfers). Wel kent dit oog een voorgeschidienis: het is in de afgelopen paar jaar meerdere malen ontstoken geweest en het ooglid heeft ook vaak een chalazion gehad (de laatste in mei 2020). In 2016 is een chalazion ook operatief verwijderd waarna het ooglid dik is geworden. Ik durfde hier helaas niet mee terug naar de huisarts te gaan.

  Nu zien de ogen er beduidend anders uit. Ik weet niet of ik hiermee naar de huisarts moet, maar ben bang dat het later voor eventuele complicaties zou kunnen zorgen. Zou iemand mij hierover kunnen adviseren? Alvast dank.

  Groet,
  PS

  Reactie
  #2

  Ik denk dat het toch verstandig is om ermee naar de huisarts te gaan

  Reactie
  #3

  Hoi John,

  Dank je wel voor je reactie. Ik zal zeker langs de huisarts gaan :). In de bijlage nog een aantal foto’s ter verduidelijking. Enig idee wat het zou kunnen zijn?

  Mvg

  PS

  Reactie
  #4

  Ik zou het zo niet kunnen zeggen

  Reactie
Reageer op: Ogen vervormd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief