Kan ik nog blind worden?

  • #1

    Hallo,

    Sinds kleins af aan heb ik altijd veel op de computer gezeten. Soms tot wel 16 uur per dag... En dit voor ongeveer 6-7 jaar... Gister heb ik weer eens zo dagje gehad en ik vroeg me af of ik op lange termijn blind kan worden. Kan ik als ik zo door ga blind worden? Of zou ik gewoon normaal mijn ogen kunnen blijven gebruiken als ik nu stop met zulke ongezonde dingen?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    je gaat er zeker niet blind van worden

    Reageer
    #3

    Als je bang bent dat je ineens spontaan blind kunt worden door gamen: Dat zal nooit gebeuren, tenzei je een tragische game ongeluk krijgt waardoor je iets in je ogen krijgt.

     

    Het kan wel zo zijn dat je bijziend kunt worden als je zo veel gamed. Maar dat is geen reden om niet meer te gaan gamen, aangezien je dat kunt verkomen door pauzes te nemen en goed naar je ogen luisteren.

    Ik game ook redelijk veel (8 uur per dag ofzo), doe ik al 14 jaar lang (op z'n minst). Tot nu toe zie ik goed genoeg om geen bril te hoeven nemen. Maar als ik game en voel dat mijn ogen droog/geïrriteerd aanvoelen stop ik wel voor de dag.

    Reageer
    #4

    Ik heb altijd gegamed op de computer, ik heb wel een bril, maar het is niet zo heel erg. 1 oog is -1 en de andere -1.5 ofzo... Ik vroeg het me alleen af, omdat het anders is om nu in het donker te kijken. Het voelt anders dan vroeger.. Meer geprikkeld ofzo

    Reageer
    #5

    Bedoel je alsof er een soort van "movie grain" of er zo'n "TV static" in je zicht zit? Zoek is op de term "visual snow" of "oog ruis", dat is misschien waar jij last van hebt.

    Ik lijd mijn hele leven er aan, en schijnbaar is dat geen oog probleem en ook niet iets ernstigs.

    Reageer
    #6

    Dankjewel Kain, eindelijk een term ervoor

     

    Zie je deze oogruis ook in de ochtend middag, gewoon wanneer er licht is of alleen in de avond voordat je gaat slapen bv (wanneer het heel donker is) en heeft het zrg maar toegenomen sinds in de jaren?

    Reageer
    #7

    Ik zie het de hele dag door, alleen hoe lichter de omgeving des te minder het opvalt. Als ik achter mijn telefoon zit of achter de computer valt het ook niet op in de schermen zelf. Maar ik heb ook wel een erg lichte "ruis". Er zijn mensen die echt witte stippen zien sneeuwen voor hun ogen.

    'S avonds is het wel erg opvallend, maar het stoort mij niet.

    Ook is het niet erger of beter geworden, maar altijd gelijk gebleven met hoe intens/opvallend het is.

    Maar ik heb ook wel een erg lichte "ruis". Er zijn mensen die echt witte stippen zien sneeuwen voor hun ogen.

    Reageer
    #8

    Whoops, sorry voor de dubbele allinea in de vorige post. Dacht dat ik het geknipt had ipv gekopieerd.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Kan ik nog blind worden?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief