extreme bijziendheid

  • #1

    Mijn dochter van 15 is sterk bijziend, momenteel heeft ze -14 en naar verwachting zal ze uiteindelijk rond de -20 uitkomen. Dit maakt haar bang, boos en onzeker, vanwege de kans op complicaties als ze ouder wordt. En ze schaamt zich ervoor. Overdag draagt ze lenzen naar school, maar ze heeft natuurlijk ook een bril voor noodgevallen en 's avonds/'s ochtends als ze haar lenzen niet in heeft. De glazen van haar bril zijn aan vervanging toe, want de sterkte is niet meer toereikend. De oogarts stelde myodisc glazen voor. Deze zijn speciaal voor hoge sterktes. Nu is mijn vraag: Zijn deze glazen prettig om goed door te kunnen zien? Wat is het verschil met gewone glazen?
    Ik heb al op google gekeken naar dergelijke brillen en bij sommige dacht ik 'best oke', terwijl ik dat bij andere weer totaal niet vond.
    Dochter zelf wil op dit moment even helemaal niks. Ze zit niet zo lekker in haar vel en heeft het even moeilijk met zichzelf en haar boosheid en verdriet en schaamte. Dus ik ben op zoek naar ervaringen waarmee ik haar een hart onder de riem kan steken.

    Reageer
    #2

    Ik zou bij bijziendheid ook denken aan factoren als voeding -teveel geraffineerde suikers en witmeel -, tekorten aan allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en antioxidanten. Onder andere vitamine D. Ook zorgen voor veel lichaamsbeweging en daglicht. Verder zijn er ook oogoefeningen. Verwacht alleen niet al teveel van dit soort dingen en het kan verslechtering misschien iets tegenhouden.

    Reageer
    #3

    Beste Catootje,
    Dank voor je reactie. Mijn dochter leeft al behoorlijk gezond naar mijn idee. Ze is dol op fruit en groente dus daar heeft ze zeker geen tekort aan. Ook beweegt ze naar mijn idee voldoende (dagelijks 6 km naar school fietsen en weer terug en ze sport twee maal per week en heeft twee uur gymles per week). Ze heeft wel het advies gekregen om niet te lang achter elkaar dichtbij te kijken, dus regelmatig even in de verte kijken. Dat doet ze ook. Maar op zulke sterktes zet het weinig zoden aan de dijk. Deze vorm van bijziendheid is namelijk erfelijk bepaald (en progressief van aard). Haar vader had ook -16.

    Reageer
    #4

    Beste E.,

    Ik heb zelf een extreme bijziendheid van zelfs boven de -20, dus heb heel veel ervaringen. Kunnen we per e-mail contact hebben?
    Josien

    Reageer
Reageer op: extreme bijziendheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief