Oftalmologische migraine

  • #1

    Hey ik had een vraagje,

    Ik heb al een aantal jaren oftalmologische migraine. Ik heb deze geërfd van mijn moeders kant. Mijn moeder en grootmoeder hebben dit ook. Ik heb er voornamelijk maar 1 keer op een week last van, dan neem ik een paracetamol en is deze zo goed als over, maar laatste weken heb ik ongeveer 2 of 3 keer last ervan. Heeft iemand tips voor hoe ik deze "aanvallen" kan voorkomen?

    Alvast bedankt, Yentl

    Reageer
    #2

    Je zou er eens op moeten letten, of er vooraf signalen zijn die aangeven dat er een aanval op komst is. Je zou dan meteen met een pijnstiller kunnen starten.

    Reageer
    #3

    Meestal heb ik deze als ik lichtflitsem zie, dan word mijn zicht wazig.

    Reageer
    #4

    Dan zou dat het moment zijn om met de pijnstiller te starten. Probeer ook andere signalen te ontdekken...of dingen die het triggeren..

    Reageer
    #5

    Bedankt! Ik hoop dat deze tips gaan helpen

    Reageer
    #6

    bij migraine in het algemeen kunnen een aantal zaken spelen. zoals voeding. Beter de snelle suikers en vooral de geraffineerde suikers vermijden, meer complexe koolhydraten eten en zorgen voor voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels.
    Beter ook tyraminerijke voeding een beetje vermijden. Tyramine en andere biogene aminen zitten onder andere in kaas, zuurdesembrood, zuurkool, chocolade, vette vis, eieren en champignons. Bepaalde kruiden, alcohol en smaakversterker versterken de werking van de biogene aminen. Ook koffie kan averechts werken als je gevoelig bent.
    Verder kunnen er tekorten een rol spelen, zoals magnesium, vitamine B en D en omega 3.
    Daarnaast kan oestrogeendominantie een rol spelen. Op internet genoeg daar over te vinden. Is ook bij te sturen met de juiste voeding en aanvullende middelen, onder andere natuurlijke progesteroncrème. Electro-magnetische velden kunnen ook verstorend werken op je eigen systeem.

    Reageer
    #7

    Hartelijk bedankt Catootje! Ik hoop dat deze tips gaan helpen!

    Reageer
Reageer op: Oftalmologische migraine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief