Buisjes van Jones

  • #1

    Dag,

    Ik ben een meisje van 16 jaar. Mijn traanwegen doen het niet meer, daardoor heb ik last van tranende ogen de hele dag door. De artsen zeggen dat de enige mogelijkheid de buisjes van Jones zijn.
    Er blijken veel complicaties aan die operatie te zitten. En de operatie mocht zelfs een poos niet uitgevoerd worden omdat het gevaarlijk kan zijn omdat de buisjes van glas zijn. Ik sta nu al 1,5 jaar op de wachtlijst voor deze operatie.
    Ik was benieuwd of meerdere mensen deze operatie hebben gehad en wat hun ervaring is.
    Ik doe mijn PO op school hierover, en ben benieuwd waarom er geen andere alternatieven zijn of waarom er geen ander materiaal gebruikt kan worden. Ook is er niet veel informatie op internet te vinden waarom ze de operatie eigenlijk niet willen uitvoeren en de complicaties ervan. Zijn er mensen die hier meer vanaf weten?
    En mij een beetje kunnen voorbereiden op de operatie en met mijn opdracht van school kunnen helpen?

    Reageer
    #2

    Ik heb de operatie gehad. Het is niet zo dat het gevaarlijk is omdat de buisjes van glas zijn. Wel kunnen er, zoals bij iedere operatie, complicaties aan zitten. Zo kan het buisje naar beneden zakken, waardoor het nodig is om weer geopereerd te worden. Laat me maar weten wat je van de operatie wilt weten.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor u reactie!

    Zou u voor mij een korte vragenlijst willen beantwoorden?

     

    Is het buisje te zien van buitenaf of enige littekens?

    Hoelang heeft het geduurd voordat u geholpen werd?

    Heeft u er last van in het dagelijks leven (bijv. met zwemmen, sporten etc.)

    Hoelang heeft de operatie geduurd?

    Heeft het verbetering opgeleverd?

    Hoelang heeft u de buisjes al, en zijn ze al eens vervangen?

    In welk ziekenhuis bent u verholpen?

    Raadt u het aan als mensen last hebben van tranende ogen?

    Kunt u iets vertellen hoe de operatie is verlopen, hoe ze het buisje plaatsen?

    Zijn er bij u op korte en langer termijn complicaties opgetreden?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #4

    Het lijkt mij dat als jouw oogarts zegt dat je de buisjes nodig hebt, hij deze vragen ook kan beantwoorden.

    Hoelang de operatie duurt is van verschillende dingen afhankelijk. Ik ken jouw persoonlijke omstandigheden niet, dat moet de arts je vertellen.

    In het dagelijks leven heb je er echt geen last van. En alles gaat van binnenuit, geen littekenweefsel.

    Ik heb geen complicaties en kan het iedereen aanraden. Ik had zoveel last van tranende ogen dat ik blij was dat ik geholpen werd.

    Wachttijd is lang, ik begrijp ook niet zo goed waarom je dit niet met je arts bespreekt als volgens jou deze operatie noodzakelijk zou zijn....

    Of heb jij soms alleen maar de informatie voor je schoolopdracht nodig?

    Reageer
    #5

    Na een mislukte DCR ( siliconenbuisje) operatie is mij ook geadviseerd een buisje van Jones te laten plaatsen. Vooral de informatie dat het een tijd kan duren voordat het buisje goed zit en dat daarvoor meerdere kleine operaties nodig kunnen zijn na de eerste operatie schrikt mij af. Heeft iemand hier ervaring mee?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #6

    Ik heb 8.5 jaar geleden een buisje van Jones gekregen. Was er ontzettend blij mee. Helaas is het buisje nu weg gezakt en moet ik opnieuw geopereerd. Maar ik raad het iedereen aan.

    Reageer
    #7

    Ik heb een mislukte DCR achter de rug en volgens mijn art is een buisje van Jones de volgende mogelijkheid. Voor ik een beslissing neem zou ik heel graag meer ervaringen willen horen. Is er iemand die mij kan helpen? Bij voorbaat hartelijk dank!

    Reageer
    #8

    Hallo , weet niet of je inmiddels de operatie hebt gehad. , zo niet dan moet je er ook niet tegen op zien .Ik heb buisje van Jones inmiddels 25 jaar en het bevalt me uitstekend  geen littekens , niet zichtbaar .wel is het zo dat ik een jaar of 10 geleden klachten kreeg over het weer gaan tranen van dat oog.ik terug en mijn oogarts heeft samen met een kno-arts het weer ( letterlijk ) iets verder de neus ingetrokken , van beneden uit .kwestie van touwtje er door heen halen  ,bovenzijde blokkeren en trekken maar .Het is nu weer zover en heb as dinsdag een afspraak . Geen problemen mee!!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    in heb inmiddels al meerdere buisjes laten plaatsen omdat ze werden afgestoten ik weet niet precies hoe lang deze er inmiddels inzit maar ik wil niet meer geopereerd worden nu lees ik hier dat hij terug op zijn plaats word gezet zonder operatie waar word dit zo gedaan?

     

    Reageer
    #10

    Ik weet niet of je inmiddels geopereerd bent. Ik heb de buisjes van Jones in beide ooghoeken. Bij mij was de neus te klein om van binnen uit geopereerd te worden en dus heb ik lidtekens aan beide kanten van mijn neus. Links heb ik inmiddels het zesde buisje en rechts het vijfde buisje. Mijn eerste operatie was in 2008. Operatie vindt plaats onder algehele anaesthesie. Je moet wel volledig gemotiveerd zijn om hieraan te beginnen. Als de buisjes goed op de plaats blijven zitten, functioneren ze prima. Als een buisje in de neus zakt, moet je opnieuw onder het mes. Ik ben geopereerd in UMC Radboud in Nijmegen.

     

    Reageer
    #11

    Ik weet niet welke kno arts in welk ziekenhuis deze buisjes van Jones plaatst.

    Kan iemand mij helpen aan een naam en een ziekenhuis.

    Reageer
    #12

    Is het buisje ondertussen al geplaatst en hoe is uw ervaring hiermee. Ik zou dit ook moeten laten plaatsen voor van mijn tranende ogen af te geraken maar twijfel fel, ik heb al 2 operaties gehad met een silicone buisje maar dat heeft niets geholpen.

    Reageer
    #13

    Ik heb ook 2 mislukte dcr operaties achter de rug : 1ste via de neus met stent gedurende 6 weken, 2de extern (met litteken buitenkant neus) en stent gedurende 6 maanden. Telkens opnieuw duwt littekenweefsel traankanaal terug dicht. Gevolg : van 's morgens tot 's avonds tranen, ik word er moedeloos van. Buisjes van Jones lijken mij nu nog de enige optie om hier vanaf te raken, ook al schrikt het me af. Is resultaat verzekerd (ook al is het niet levenslang)? Ik ben 62 en dit duurt al meer dan 3 jaar...

    Reageer
    #14

    Hoi Marianne en andere,

    Ik heb afgelopen augustus een traanbuis operatie gehad en 15/12/21 is het slangetje eruit gegaan nu heb ik nog steeds last van een tranend oog en moet ik dit een half jaar aankijken voor herstel.Maar het lijkt mij toch dat dit gelijk duidelijk kan zijn!

    Mijn vraag is nu hoe ging dit bij anderen waar het niet gelukt is? Was het gelijk duidelijk of na hoeveel tijd wel? Ze hebben bij mij niet gekeken of de traanbuis nu wel doorliep,was ze voor de operatie wel gedaan hebben.

    groet,

    Caroline

    Reageer
    #15

    Voor de 4 keer opnieuw buisjes van Jones gezet in het oogziekenhuis in Rotterdam hoop nu dat ik er een aantal jaren plezier van Han, je moet er inderdaad wel wat voor over hebben, maar als ze werken is het zo’n opluchting!

    Reageer
Reageer op: Buisjes van Jones


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief