Tvt bandje plasbuis en blaaskrampen en pijn bij plassen

 • #1
  Beste allemaal
  Ik heb twee bevallingen gehad, laatste 6 jaar terug, die hebben echter een groot gevolg gehad voor mijn hele bekkenbodem gebied, in die zin dat mijn blaas weinig meer kon ophouden, en ik bij rennen , springen etc. altijd urine ging verliezen. Heel erg irritant, dus uiteindelijk weer bij de gynaecoloog terecht gekomen.
  Drie maanden geleden is er een tvt bandje om de plasbuis heen gezet. In eerste instantie weinig klachten tot ik na een paar weken wel klachten alsnog kreeg :krampen. De arts heeft toen "solifenacinesuccinaat" voorgeschreven om de blaas rustiger te krijgen, en dat hielp best goed!
  Half juli daarna weer op controle geweest, alles ok, bandje was mooi opgenomen en ingekapseld.De medicatie mocht ik ook per direct stoppen (ik zat ook aan het einde van de strip).
  En toen kwam de ellende vanaf 1.5 week geleden, een week na de controle.
  Bij het plassen enorme pijn bij het plassen, en vervolgens blaaskrampen, duidelijke samentrekkingen. De hele plas door de urinebuis doet pijn, en bij de laatste plas meestal het meest.
  Na het plassen voelt alsof alles samentrekt, en daarna een continue gevoel van druk op de buik.
  Afgelopen week ging het op en af, wel gevoel vaak te moeten plassen. Als ik continu water drink, dan lijkt het beter te gaan qua branderigheid, maar ja, dat betekent echt om de 10 minuten naar de wc als ik zoveel drink.
  Tot ik donderdagavond niet kon slapen van de pijn en het prikkelend gevoel , ik draag ook al de hele week dikke maandverbanden om wat tegendruk te geven. Die nacht zelfs maar 's nachts in bad gaan liggen van pijn en ellende. Daarna met bedje op de bank half zittend, benen gebogen toch nog wat kunnen slapen.
  Van de huisarts heb ik toen de dag erna weer "solifenacinesuccinaat" gekregen. En warempel, de dag erna heel de dag geen klachten!
  Gisteren uitje naar bioscoop, alles prima gegaan, daarna even langs winkel en ineens dringend gevoel te moeten plassen. Gegaan, en ja hoor, weer alles pijnlijk waardoor we maar naar huis zijn gereden en niet meer naar het restaurant. Ofwel, ik dacht dat ik er was met de medicatie en alles weer was opgelost..
  Helaas.
  Overdag gaat het nog wel enigszins redelijk maar als je gaat liggen doet het erg pijn.  Overdag vooral last van branderig gevoel, blaaskrampen en steeds opnieuw naar het toilet moeten. De hele dag staat nu voor mij in het teken van mijn blaas. Morgen mag ik opnieuw naar de gynaecoloog.
  Mijn urine is vorige week al getest en ook vrijdag nogmaals getest maar geen blaasontsteking.
  Ik hoop dat iemand mijn klachten herkent en advies kan geven.
  De huisarts gaf namelijk aan, tja je zult er even mee moeten dealen, je lichaam is bezig met een strijd dat bandje te accepteren.. Ik schrok daarvan! Zoals het nu gaat staat het hele leven en de hele dag in het teken van mijn blaas! We hadden een gezinsuitje voor woensdag a.s. in de planning, maar ik zie dat niet zitten nu met deze klachten, liefst zoveel mogelijk thuis en dichtbij de wc 🙁
  De volgende ingreep is uitgevoerd: URINEWEGEN - TRANS OBTURATOR SLING
  Samenvatting TVT-Abbrevo vanwege urine stress incontinentie.
  Dit stond er in mijn dossier.
  Hoop dat jullie wat advies hebben ! Alvast enorm bedankt voor jullie reacties.
  Reactie
Reageer op: Tvt bandje plasbuis en blaaskrampen en pijn bij plassen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief