pijn blaas

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Sinds zo 28 januari heb ik veel last van mijn blaas. De woensdag ben ik naar de huisarts geweest. Urine op kweek gezet en het bleek een blaasontsteking te zijn. Pijnlijk gevoel bij het plassen, bloedverlies etc. Antibiotica meegekregen voor 5 dagen. Na die 5 dagen merkte ik verbetering alleen de klachten zijn niet helemaal weg. Urine nogmaals laten controleren maar blijkt schoon te zijn. Heb het gevoel dat er een tampon verkeerd zit lijkt het...en pijnlijke steken. Wat nu?

  Reactie
  #2

  Als de klachten aanhouden, toch teruggaan naar de huisarts met de klachten

  Reactie
  #3

  Assistente vertelde mij telefonisch dat de huisarts me waarschijnlijk toch niet kan helpen aangezien ik antibiotica heb gekregen die hoort bij de desbetreffende bacterie en omdat de urine schoon is. Is het na 1.5 week na de antibiotica normaal dat de blaas bog gevoelig is?

  Reactie
  #4

  Dat zou kunnen

  Reactie
  #5

  Vandaag wederom een bezoekje gebracht...en alweer een plasje moeten inleveren. Deze blijkt wederom schoon te zijn. Huisarts wist niet wat ze ermee aan moest en adviseerde cranberry's te slikken en of te drinken. Wel ben ik getest op een schimmelinfectie, en daar krijg ik volgende week de uitslag van. Na inwendig onderzoek zei ze niet te verwachten dat er iets uit dat onderzoek komt...

  - kan stress een oorzaak zijn?
  - hormonale schommelingen? Menstruatie laat ook op zich wachten.
  - iets mis met de blaas na de ontsteking?

  Ben radeloos....

  Groetjes,
  Een meid van 27

  Reactie
  #6

  Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Stress en een overspannen bekkenbodem zouden een oorzaak kunnen zijn. Als de klachten aanhouden, vraag dan een verwijzing voor de uroloog.

  Reactie
  #7

  Oke, dankje.
  Kan de antibiotica van1.5 week geleden de hormoonhuishouding ook door de war schoppen? Of de infectie zelf? Ben nu al 41 dagen niet meer ongesteld geweest! Want de blaas en baarmoeder staan tochlos van elkaar?

  Reactie
  #8

  Dat is moeilijk te zeggen. De antibiotica zou dat eigenlijk niet moeten doen...

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Beste Tandor,

  Ik heb gelezen dat een infectie kan leiden tot het uitblijven van een menstruatie, zou dit dan het geval kunnen zijn ivm de blaasontsteking? Het bloedverlies wat ik tijdens de blaasontsteking een dagje had was overigens wel vaginaal want het zat in de tampon en ik plaste het dus niet uit! Ik maak me zo'n zorgen! Waaraan denkt u omdat u zegt vraag een verwijzing naar de uroloog? Niks ernstigs hopelijk? De druk/steken op vagina/blaas is nog steeds onverminderd aanwezig...

  Reactie
  #10

  Het hoeft niet ernstig te zijn, maar het kan toch een infectie van urinewegen zijn. De test die de huisarts doet, spoort niet alle bacteriën op die een infectie kunnen veroorzaken. Je hebt nog behoorlijk wat klachten en je huisarts doet of kan er niets mee blijkbaar.

  Reactie
  #11

  Ik zal maandag dan maar weer contact gaan opnemen. Sinds gisteren ook veel rugpijn en dat vooral hoog in de rug. Komt de menstruatie eraan???? Hormonen????Of zal het aan een infectie liggen??..

  Reactie
  #12

  Dat is een vraag die ik helaas ook niet kan beantwoorden

  Reactie
  #13

  Moet ik me zorgen maken om een nierbekkenontsteking? Behalve de druk en steken bij de blaas en rugpijn heb ik geen klachten (nouja de uitblijvende menstruatie). Maar voor de restgeen koorts..rillingen etc.

  Reactie
  #14

  Dat is een vraag die ik zo niet kan beantwoorden...dat zal dan onderzocht moeten worden

  Reactie
Reageer op: pijn blaas
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief