liespijn doorstralend en veel plassen

  • #1

    Ik heb geen flauw idee of alles bij elkaar hoort of niet. Een aantal weken geleden kreeg ik bij aanvang van de menstruatie pijn in mijn lies met uitstraling naar het bovenbeen. Dit was ik in lichte mate zeker gewend. Maar deze pijn was echt niet leuk. Deed echt zeer. En dat is eigenlijk sindsdien blijven sluimeren, maar in hevigheid wel afgenomen. Soms pijn, soms pijnloos. Soms zeurend en soms echte steken.

    Ik ben bij een masseur geweest, en die merkte "iets" aan mijn heupen. Daar had ik toen nog geen last van. Na de massage (nu bijna 2 weken geleden) heb ik daar nu ook soms pijnscheuten. Maar ook mijn onderrug (de "holletjes" net boven de billen).

    Ik heb toen ook een candida schimmel infectie gekregen. Ik werd gék van de jeuk. Gegoogled en daar las ik dat aangelegd azijn water hét remedium was. 2 delen water, 1 deel azijn. En dan deppen. Inwendig was ook goed te doen d.m.v. een tampon in dat water gedrenkt. Kortweg... 1e dag een aantal x het hele gebied gedept met azijnwater (stond wel bij 1x per dag). Dag erna met tampon gedaan. En ja... wat een verlossing. De volgende dag al een heel stuk minder, de dag erna volledig verdwenen. Ik was heel blij.

    Maar nu... een enkele dag erna ben ik vaak beginnen te plassen. Ook vaak de aandrang daartoe. Soms beetjes, maar ook geregeld veel. Ik ben het sinds vandaag is aan het bijhouden. Ik plas nu bijna meer dan dat ik vocht binnen krijg (160 ml meer plassen dan vocht binnen krijgen). Maar goed dit is nog geen 24 uur dat ik het bij houdt. Ik heb geen pijn bij het plassen. De kleur is (soms heel) licht geel. Daarom heb ik vanmorgen mijn urine bij de huisarts laten onderzoeken op blaas ontsteking. Niets aan de hand, voldoende leuco's, aldus assistente. Gewoon een aantal dagen aankijken. Ik moet er bij zeggen, dat ik hiervoor soms maar 2x naar het toilet ging om te plassen. Momenteel om de ca 2 uur.

    Maar kan het zijn dat het azijn mijn blaas geïrriteerd heeft en dat ik daarom meer plas en vooral ook steeds het gevoel heb te moeten plassen? Die link leg ik, omdat het vrij snel erna is begonnen. Of kan het te maken hebben met de pijn die vanuit de liezen komt.... Ik ben gaan googlen en kwam al terecht bij eierstok kanker... Ik wil niet meer googlen, maakt me onzeker. Volgende week opnieuw mijn menstruatie, ben benieuwd hoe het dan met mijn lies en bovenbeen verder gaat. Ik vermoed dat het wellicht overbelasting is. Ook al sport ik niet (ga ik overigens binnenkort wel mee beginnen. Onder begeleiding overigens). Maar in de vakantie tijd (tot eind aug.) best wat meer gelopen, maar lijkt me te lang geleden.

    Kortom... hier zit een beetje een bange miep... Ik pieker me momenteel een beetje suf, slaap niet echt fatsoenlijk (slaap wel genoeg, maar geen echte diepe slaap). Dus dat werkt ook niet mee.

    Hopelijk kan iemand mij iets meer vertellen. En anders richting midden volgende week maar naar de huisarts, als het dan niet anders is geworden.

    Reageer
    #2

    Ter aanvulling, ik ben een vrouw van 45 jaar. Drink geen alcohol en gebruik geen medicijnen

    Reageer
    #3

    de klachten in de heup, lies en rug zullen toch onderzocht moeten worden. Moeilijk om daar zo iets over te zeggen.
    De plasklachten kun je zelf veroorzaakt hebben.
    "1e dag een aantal x het hele gebied gedept met azijnwater (stond wel bij 1x per dag). Dag erna met tampon gedaan" Het was niet voor niets dat erbij stond: 1 x per dag! Azijn is nogal agressief en kan de zuurtegraad van de vagina en ook de plasbuis nogal beinvloeden.

    Reageer
    #4

    Dank je wel voor het snelle antwoord.

    Het plassen heeft dus waarschijnlijk niets met de rest te maken. Stelt me een beetje gerust in ieder geval 🙂

    Enig idee hoe ik het plassen weer normaal krijg zonder continu de aandrang? Gaat t vanzelf weg of kan ik daar iets aan doen?

    En ja, erg handig was het niet van me. Het deed ook wel wat pijn met die azijn (maar daardoor was de jeuk wel weg 😉 ).

    Reageer
    #5

    Drink genoeg water...het zou vanzelf over moeten gaan

    Reageer
Reageer op: liespijn doorstralend en veel plassen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief