Urineweginfecties na tvt bandje

 • #1

  Goedeavond,
  Ik heb twee bevallingen gehad, laatste 6 jaar terug, die hebben echter een groot gevolg gehad voor mijn hele bekkenbodem gebied, in die zin dat mijn blaas weinig meer kon ophouden, en ik bij rennen , springen etc. altijd urine ging verliezen. Heel erg irritant, dus uiteindelijk weer bij de gynaecoloog terecht gekomen.

  3/4 jaar geleden is er een tvt bandje om de plasbuis heen gezet. In eerste instantie weinig klachten tot ik na een paar weken wel klachten alsnog kreeg :krampen. De arts heeft toen "solifenacinesuccinaat" voorgeschreven om de blaas rustiger te krijgen, en dat hielp best goed. Half juli vorig jaar daarna weer op controle geweest, alles ok, bandje was mooi opgenomen en ingekapseld.De medicatie mocht ik ook per direct stoppen (ik zat ook aan het einde van de strip).
  En toen kwam de ellende, een week na de controle.
  Bij het plassen enorme pijn bij het plassen, en vervolgens blaaskrampen, duidelijke samentrekkingen. De hele plas door de urinebuis deed pijn. Na het plassen voelde alsof alles samentrekt, en daarna een continue gevoel van druk op de buik. Uiteindelijk heb ik vier weken afgezien van de pijn, omdat uit de test voor blaasontsteking maar niets kwam, uiteindelijk op kweek en ja hoor: e coli bacterie. Anti biotica en klaar opgelost.

  Nu heb ik steeds terugkerende problematieken, in de vorm van voor mijn gevoel blaasontstekingen. En niemand weet hoe het komt en doet er iets aan als huisarts of gyneacoloog. Enige oplossing: preventief ab slikken als ik seksueel contact heb gehad met mijn man. Nu heb ik onlangs geen seksueel contact gehad, en ja hoor vandaag weer "raak", ik was erg moe vandaag, slecht geslapen, maar drink verder prima! Ook vaak cranberry sap, goed uitplassen etc. Zou die vermoeidheid zo'n effect meteen op mijn urineweg kunnen hebben???
  Hoe kan het nu toch steeds terugkeren?
  Vervelende is ook dat de urine in het najaar 2x op kweek is gezet en 2x niets werd gevonden!
  Het is echt een vervelend drukkend gevoel "onder" waarbij de plasbuis echt geirriteerd is en ettert. Plassen is vervelend. Je kunt eigenlijk ook niet slapen door het gevoel, een warm bad leidt af.Drinken helpt ook niet om de klachten te verminderen, Ab helpt wel, maar ja, dat is eigenlijk ook niet de bedoeling, om continu ab te slikken.

  Ik hoop dat iemand mijn klachten herkent en advies kan geven.
  De huisarts gaf namelijk aan, tja je zult er mee moeten dealen 🙁
  Zou een doorverwijzing naar de uroloog nut hebben? Of een echo bijvoorbeeld van de buik/vagina omgeving?

  Reageer
  #2

  Vraag idd een verwijzing voor de uroloog

  Reageer
Reageer op: Urineweginfecties na tvt bandje
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief