Terugkerende blaasontstekingen

 • #1

  Hallo,

  Ik heb de laatste (ruim) 2 jaar veel last van buikpijn, echt wel dagelijks. Elke keer als ik bij de huisarts kom moet ik urine inleveren en elke keer heb ik een blaasontsteking. Ik heb als kind ook vaak een blaasontsteking gehad maar inmiddels ook al denk ik 20 jaar niet meer dus dat ik nu ineens zovaak dit heb, vind ik heel gek. De keren dat dit op de kweek is gezet kwam eruit dat het de e. Coli bacterie is die deze ontsteking veroorzaakt.

  Ik heb mijn huisarts gisteren een doorverwijzing gevraagd naar de Gyneacoloog (ivm aanhoudende steken links in m’n onderbuik en hele menstruatiecyclus heb ik pijn) of voor een echo van de buik. Maar de huisarts wil dit niet doen en wil eerst de blaasontsteking verhelpen. Hij blijft de klachten van de buik daaraan wijten, ondanks alle andere bijkomende klachten. Is er iemand die hier ervaring mee heeft? Terugkerende blaasontstekingen? Wat kan ik nu het beste doen. Ik ben er ook echt elke keer ziek van. Gisteren heb ik flink moeten braken (was nog niet met de antibiotica begonnen) en ben dus uiteindelijk nog bij de HAP belandt. Past dit allemaal bij een blaasontsteking?

  Reageer
  #2

  Kan ook blaaspijnsyndroom zijn of een niersteen

  Reageer
  #3

  Niersteen zeggen de huisarts en de arts van de HAP niet. Blaaspijnsyndroom wellicht wel.. heb alleen geen pijn bij plassen ofzo. Ik heb pijn links onderin de buik onder het heupbot. Constant soort van menstruatiepijn. En lage rugpijn en linker heup is slijmbeursontsteking geconstateerd. Verder is m’n buik met veel regelmaat opgeblazen/opgezwollen, niet perse na het eten maar ook als ik wakker wordt. En ben ik de afgelopen 2,5 maand al 5 kilo afgevallen door al het ziek zijn. Heb wel gewoon eetlust.

  Reageer
  #4

  De andere klachten maken het echt onduidelijker.

  Soms treed blaaspijnsyndroom op na operatie of zwangerschap. Weet niet of dit pijn bij plassen geeft.
  Kan je blaas nog voldoende uitrekken of doet dat pijn?

  Is niersteen niet gevonden op echo ofzoiets?

  Beter wel op gewicht blijven, ook al voel je je slecht. Haal anders wat flesjes drinkvoeding die mensen notmaal als maaltijdvervanger gebruiken. Als je dat erbij neemt, verlies je geen mineralen ed.

  Reageer
  #5

  Ik weet niet zo goed wat je bedoelt met je blaas uitrekken? Ik weet niet of mijn blaas überhaupt pijn doet. Ik heb zelf niet echt het gevoel dat dat zo is namelijk.
  mijn pijn zit meer links onderin de buik en links onderrug. Veel/vaak menstruatiekrampen, opgeblazen buik en heel opvallen de pijn in m’n buik als ik op m’n buik lig/slaap. Na 10 minuten Op de buik liggen is de pijn echt niet normaal. Kan dan ook meteen de rest van de nacht niet meer slapen.
  Ik heb echt in m’n leven wel vaak buikpijn gehad maar niet zoals dit. En de keizersnede was vorig jaar februari al en ik heb deze pijn nu enkele weken maanden, maar niet langer dan een half jaar. Vind het wel wat beangstigend

  Reageer
Reageer op: Terugkerende blaasontstekingen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief