Terugkerende blaasontsteking (zonder normale symptomen)

 • #1

  Hallo,

  ik heb een vraagje over terugkerende blaasontstekingen.
  Voor de 3e keer binnen 2,5 maand heb ik een blaasontsteking.

  Ik heb alleen niet de standaard klachten (branderig gevoel bij plassen, veel plassen). ben nu wederom naar de huisarts gegaan met hele heftige buikklachten bovenin de buik, hier 2 slapeloze nachten door gehad, omdat ik geen houding kon vinden zonder pijn. Elke keer als ik met buikpijn bij de huisarts kom moet ik urine inleveren, en steeds blijkt dat ik een blaasontsteking heb.

  Is buikpijn bovenin de buik toeval of past dit bij een blaasontsteking? Mijn bloed is volledig onderzocht (17 waardes) en twee waren wat aan de hoge kant maar wel binnen de grenzen (leukocyten 9,41 en neutrofiele gran. Absoluut 7,41). Rest allemaal goed.

  de huisarts dacht bij de pijn aan de alvleesklier. De amylase was 66. Verder waren ook de ontstekingswaarden goed.

  lang verhaal kort... herkent iemand dit en zo ja wat kan ik tegen de pijn doen (paracetamol en zetpil werkt niet) en blaasontsteking voorkomen?

  Reageer
  #2

  Even ter aanvulling:

  de antibiotica amoxicilline helpt ook tegen de scherpe pijn boven in de buik. Volgens de assistent betekent dit dat daar toch iets van een ontsteking zal zitten, maar het komt niet door de blaasontsteking. En de bloedwaardes geven verder geen duidelijkheid.
  Begin februari heb ik een echo van de hele buik gehad, hier was niks op te zien, toch krijg ik nu wederom een echo van de buik.

  Aangezien ik al sinds november met pijnklachten loop ben ik ten einde raad. Is er iemand die dit herkent? Kan de blaasontsteking vanuit een bepaalde aandoening komen en zo ja welke?
  Of kan het misschien zijn dat de waardes uit de urine wat anders is ipv een blaasontsteking? Aangezien ik ook geen standaard klachten heb. Geen pijn onderin de buik, geen pijn bij plassen, niet vaak plassen etc. Enige wat ik heb is veel pijn boven in de buik.

  hoop dat iemand dit herkend?

  Reageer
  #3

  Weet niet of je de anticonceptiepil gebruikt. Die werkt verstorend op je eigen hormoonhuishouding, bevordert candidagroei en vergroot kans op  infecties. Antibiotica verstoren je darmflora, zorgen, net als bijna alle medicijnen, voor verlies van vitaminen en mineralen en bevorderen candidagroei. Een gezonde darmflora verkleint de kans op blaasontstekingen.

  Reageer
  #4

  Hallo Catootje,

  Nee ik gebruik al bijna 3 jaar geen anticonceptiepil.
  Ik vraag me wel af of mijn darmflora wel gezond is want met zoveel antibiotica in korte tijd kan dat bijna niet. Betekent meteen ook dat ik in zo’n cirkel blijf omdat dit elkaar zou kunnen blijven opvolgen.

  Verklaard alleen de pijn bovenin mijn buik nog niet. Die pijn zit echt in de boog achter mijn ribben (bij de maag en alvleesklier).

  Reageer
Reageer op: Terugkerende blaasontsteking (zonder normale symptomen)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief