URS – J katheter -vergruizen

  • #1

    Beste,

    Begin februari heb ik zowat 2 weken met vreselijke niersteenaanvallen rondgelopen. Fotos en CT-scan gemaakt. Steen van ca 1,3 cm zat vast in de urineleider. Volgens Nuroloog was dit vanwege ligging en hardheid niet te vergruizen vandaar afspraak gemaakt voor URS op 3 maart. De pijn bleef in die periode gelukkig achterwege. Nadat ik 3 maart uit narcose ontwaakte kreeg ik helaas de mededeling dat de urineleider te vernauwd was en dat daardoor onmogelijk was de steen te verwijderen. Volgens chirurg hadden ze de steen nu voorlopig terug kunnen duwen (?) en tegelijkertijd is er nu een dubbel J katheter geplaatst. Voor 18 maart jl stond er nu dus een vergruizing gepland maar deze is vanwege Corona op de lange termijn geschoven.

    Paar vragen zoń steen kan toch weer op dezelfde plaats nu geraken en dan zou alles toch weer van voren af aan gaan beginnen. Als zo'n stent dichtslipt, kan er dan altijd nog urine langs door de leider?  Ik hoorde dat zo'n katheter er 3 to 6 maanden in mag zitten. Ik ben bang, gezien alle consternatie momenteel, dat dit straks nog stukken langer gaat worden. Is het gevaarlijk als de katheter er langer in blijft zitten? In wezen is het momenteel bijna niet te doen. Als ik 5 minuten loop met de hond, staan we samen tegen een boom aan te plassen. De uroloog adviseerde me weer tamsolusine te slikken... Helpt dit? Het plassen gaat nog steeds goed alleen niet als ik loop of beweeg omdat ik dan vanwege de aandrang toch telkens naar wc gaat.

    Voorlopig wachten dus op een vergruizing waarvan het overigens niet 100% zeker was dat die zou slagen begreep ik... Lang verhaal.

    Reageer
    #2

    Hi Ed

    Ben zelf een vrouw van 30 met 2 jonge kids van 5 en 2 en heb momenteel in beide nieren een JJ !
    Links zit die er al vanaf oktober en rechts vanaf half februari ! Rechts is geplaatst tijdens de URS links ! Vergruizen geeft hier al meerdere malen totaal geen geen zin gehad ! Heb in beide nieren stenen ! Op moment links steen vrij de JJ zou daar uitgehaald worden als ik rechts de URS zou krijgen !
    Stond op een spoed lijst aangezien links bijna 3 maanden heeft geduurd voordat er plek was ! Het is allemaal te belachelijk voor woorden dat ze je hier mee rond laten lopen !

    Ik herken het helemaal wat je zegt dat 5 min inspannen al vreselijk is !
    Met het hele Corona verhaal is hier ook alles stil komen te liggen !

    Ik ga morgen echt de huisarts bellen want hier kan het gewoon niet langer ! Onze oudste zoon heeft ook nog eens zijn been gebroken dus moet de hele dag 20 kilo tillen wat eigenlijk niet mag en zeker niet te doen maar het is niet anders !  Bij mij is rechts de urineleider ook vernauwd alleen door de JJ schijnt de urineleider wat op te rekken !

    Succes ik hoop dat u ook snel geholpen bent !

    Reageer
    #3

    Hoi Maaike,

    • Wat een verhaal, dan valt die ene maand van mij wel mee. Dus al half jaar met zo'n katheter aan het tobben.... Met kans dat je rechts nog een koliekaanval gaat krijgen.
    • Ik zit nu met die katheter + die steen van een dikke cm in mijn lijf. Bij mij ook zo vreemd gegaan: kon niet vergruisd worden daarom via URS vanwege zekerheid, wordt je wakker en hebben ze een katheter achtergelaten. Steen niet kunnen verwijderen en afspraak maken om te verhuizen..... Vreemd.
    • Ondertussen wacht ik ook maar af wanneer het zover is maar ik vrees.
    • Succes en ik hoop voor je hetzelfde
    Reageer
    #4

    Hallo Ed en Maaike
    Vorig jaar heb ik een aantal weken een dubbel-J katheter gehad, die mij erg veel klachten gaf (pijn en aandrang). Er zijn verschillende medicijnen die hiervoor gegeven kunnen worden, misschien is dat een optie om te vragen aan de huisarts of uroloog? Vesicare of Betmiga, werken beide tegen blaaskramp, en inderdaad de Tamsulosine, die ontspanning geeft aan de blaasbodem/plasbuis (als ik het goed heb). Bij mijn deden deze medicijnen niet veel en gaven ze erg veel bijwerkingen. Maar misschien is het wel de moeite waard om ze te proberen!

    Ik wens jullie veel sterkte in deze tijd!

    Reageer
    #5

    Beste,

    Dank voor uw reactie. We zijn inmiddels ruim 2 weken verder en nog geen verandering. Geen pijn maar een vreselijke plasdrang. Als ik hoest, dan plas ik al bijna in mijn broek, 15 minuten met de hond en dan moet ik onderweg tegen een boom plassen. Vreselijk en het lijkt eerder erger te worden. 2 weken geleden Vesomni gekregen. Dit hielp ietsjes maar de bijwerkingen vond ik minder. Last van gebit en vooral niet meer naar wc kunnen vanwege vastzittende ontlasting. Dus maar gauw mee gestopt.  Tamsolusine heb ik nog liggen en daar had ik eerst geen last van. Zouden deze kunnen helpen en mag dit? Er zit bij natuurlijk nog een steen die ze teruggeduwd hebben...

    Groeten

    Ed

    Reageer
    #6

    Hi hi

    Ik ben inmiddels in 1,5 week tijd 2 keer geopereerd aan 2 keer een JJ wissel ivm Verstopping van beide en nierbekken ontsteking ! Ziekenhuis heeft nu eindelijk erkend dat het komt doordat het allemaal veelste lang zit ! Lang leven het Corona virus het heeft bijna mijn nieren gekost !  Nu over 2 weken weer een Urs hopelijk aan beide kanten wat ze liever niet doen maar dit speelt nu al een half jaar en mijn lijf is helemaal is helemaal op !

    Reageer
    #7

    Hoi Maaike,
    Vreselijk. Ik bern blij dan dat ik vanmorgen de Poli Uro gebeld heb om het te gaan verspoedigen. Ik hoor morgen. Ik heb gezegd anders maar de dubbel J eruit binnen week of 2 met risico dat steen weer in urineleider schiet. Ik heb liever weer 1 week koliekpijn ipv nog een maand met die katheter te lopen.
    Ik ben blij dat je het nog even doorgeef, zo weet ik dat ik juiste beslissing genomen heb. Sterkte komende tijd!

    Reageer
    #8

    Hier helaas soortgelijk verhaal. Ik heb 6 weken met 2 nierstenen gelopen. Van kastje naar de muur gestuurd en urine continu op kweek gezet. Na aandringen bij huisarts heeft die contact opgenomen met uroloog. Toen liep ik er al bijna 6 weken mee.  Kon snel terecht voor een ct scan werd verteld. Dat bleek nog 3 weken te moeten duren, waar ik niet mee akkoord ging. Had zulke aanvallen elke keer. Toen kon ik na een paar dagen terecht bij de uroloog , maar eenmaal bij de uroloog bleek ik alsnog een afspraak te moeten maken voor een CT-scan. Dit zou nog 4 weken duren, dan was ik dus in totaal al 10 weken bezig. Ze hebben die dag wel een JJ katheter geplaatst omdat ik op vakantie ging. Man man, mijn hele vakantie naar de knoppen. Had zoveel pijn van die katheter dat ik elke dag oxycodon snoepte. Na 2,5 week was het niet meer te houden en ben ik met spoed geopereerd. De steen van ongeveer  1 cm uit urineleider is kapot gelaserd, maar omdat mijn urineleider zo geïrriteerd was en vocht uitkwam, zijn ze niet verder tot de nier gegaan om de andere steen te verwijderen. Helaas nu weer een JJ katheter en dus nog een steen in de nier. Zit nu in week 11 dat ik bezig ben met de ellende. Binnenkort mag de katheter eruit en hoop dan eindelijk weer de oude te worden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Goedemorgen, nou hier mijn ervaring met de JJ stent. Ik heb 6 weken met een niersteen van 8 mm vast in mijn urineleider gezeten 6 dagen geleden niersteen verwijderd via urs en stent erin.. ik kan je zeggen bij mij was de stent geen succes, heb 5 dagen zo goed als niet kunnen slapen helse pijn verdeeld over de dag ..zo erg dat ik vannacht nog een spuitje morfine gekregen heb niet vol te houden en dus besloten met uroloog om stent te verwijderen, overal gelezen dat het op zich meevalt het verwijderen nou bij mij dus weer niet deed aardig zeer al was het wel heel snel gedaan nu hopen dat ik eindelijk is kan slapen en verder kan met me leven Jezus wat een tijd ..

    Reageer
    #10

    Al een aantal keren een jj katheter gehad vanwege nierstenen. Persoonlijk vind ik die katheter echt een hel. Die pijnen niet te doen-de hele dag door. Ik snap serieus niet dat er mensen zijn die normaal kunnen functioneren met zo’n ding. Ohja.. en plassen, alsof je nier er mee uit gaat. Die hele katheter is net zo erg als een niersteenaanval zelf. Maargoed, er is niet echt een andere oplossing.

    Reageer
    #11

    Ja zo herkenbaar, heb met over dosis in ziekenhuis gelegen, de pijn met jj catheter niet te harden, ook Diflonac en Oxybutynine hielpen nauwelijks. Nu er uit, en hoef geen pijnstiller meer, maar pijn blijft in bovenblaas gebied, slik dan maar 2 paracetamol en íets Diflonac, ik word gek van de pijn, iemand een suggestie

     

    Reageer
    #12

    Zo herkenbaar, nu die jj catheter eruit is toch nóg pijn, trek het niet meer, had al overdosis door dat ik gek werd van de pijn, tijdens de catheter, nu weggehaald en pijn vrij?? Nee dus, dan maar iets Diflonac 25 mg af en toe 1 x pd met 2 paracetamol, wat te doen, niet opnieuw overdosis, help of suggesties, AUB

    Reageer
    #13

    Ik heb nu al 5 weken jj katheter urine loopt zo weg veel pijn met plassen
    Uroloog gebelt medicijnen gekregen helpt nog niks
    13 januari zou ik geopereerd worden maar gaat weer niet door apparatuur was kapot
    Nu hopen ze 27 januari
    Vandaag weer gebeld plas nu telkens bloed word terug gebeld
    Dit had ik 7 jaar geleden ook door nierstenen was iederkeer niks tot dat ik ik in groningen kwam dat me nier niet meer werkte
    Nu dus weer al 11 maand bezig en na 6 antibiotica zei ik wil nu doorgestuurd worden heb nog naar 1 goede nier maar schiet niks op

    Reageer
Reageer op: URS – J katheter -vergruizen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief