Dubbel j katheter

 • #1

  Ik ben 23 jaar en ik heb de afgelopen 7 maanden enorm veel gedoe gehad door een niersteen die vast zat in de nier. Door deze steen heb ik al meerdere keren nierbekkenontsteking gehad. Afgelopen zomer was er bij mij een dubbel j katheter geplaatst zodat tijdens het vergruizen van de niersteen de gruis zonder kolieken uitgeplast kon worden. Echter zorgde deze dubbel j katheter voor zo ontzettend veel pijn dat ik 3 maanden niet normaal heb kunnen functioneren van de pijn. Vervolgens bleek ook nog dat het voor niets was geweest want de steen was nog steeds even groot. Ik heb gezworen nooit meer een dubbel j katheter te willen hebben maar helaas tijdens het operatief verwijderen van de steen afgelopen vrijdag vond de uroloog het toch noodzakelijk om een jj katheter bij me achter te laten. Zo kunnen de laatste stukjes uitgeplast worden. Helaas is de pijn echt ondragelijk en het rare vind ik dat ze helemaal geen medicijnen/pijnstillers voorschrijven hiervoor. Ben ik de enige die zo ontzettend veel last heeft van deze dubbel j katheter?? Het lijkt wel of mijn lichaam het afstoot.. Ik zoek lotgenoten en ervaringen van anderen, ben ten einde raad.

  Reageer
  #2

  Neen, je bent niet de enige. Ook ik had de pech dit als zeer pijnlijk en zelfs tijdelijk invaliderend te ervaren. Ik kon niet zonder hulp lopen, na het plaatsen. Het bleef bloeden en deed verschrikkelijk pijn.  Bij mij was het ter voorbereiding van een darmoperatie geplaatst, maar ik was zieker van die dubbel j katheter dan van mijn darmen op de dag van opname. Het wordt vandaag verwijderd en ik hoop dat dat minder pijn doet. Dit was geen lolletje.

  Reageer
  #3

  wat een verschrikking  die dubbel J functioneer slecht om de 10 min naar de wc een enorme aandrang en pijn

  Reageer
  #4

  Heb hem 2 maanden gehad, als hulp bij eenvergruisd niersteen. Kon bijna niets meer doen, zelfs na een half uurtje koken pijn en bloed plassen. Ik wandel graag, maar moest dat steeds bekopen met een slapeloze nacht met veel pijn. Heb gebeld met ziekenhuis en het is bekend, neem maar een pijnstiller.Heb nog liever de koliekpijn. Gelukkig mag hij weg morgen uit!

   

  Reageer
  #5

  Hoi, ik heb twee weken geleden een dubbel j katheter ingeplaatst gekregen, nu gaat het normaal wel goed maar tijdens het plassen krijgen ik telkens een pijnlijk gevoel bij de nierstreek, daar maak ik me een beetje zorgen om.

  Kan iemand mij deze zorgen weghalen ??

   

  Reageer
  #6

  Je moet dit moet je behandelend arts bespreken

  Reageer
  #7

  Mijn ervaring van dubbel j catheter.

  Ik heb voor beide urineleiders wegens vele operaties en chemische spoelingen al circa 9 jaar een dubbel j catheter. De eerste jaren kreeg ik veel wondjes in de blaas van de j catheter maar inmiddels plaatsen ze al sinds enige jaren de kortere j catheters . Ik hoef deze maar 1 keer per jaar te wisselen en heb verder geen last meer .  Voor de verbetering van de blaaswand krijg ik 1 x per maand een speciale spoeling bij een kliniek, dat heeft mijn leven enorm verbeterd tov de wondjes in de blaas die voor veelpijn en aandrang zorgden. Ik heb nu mijn leven weer voor 90 % weer pijnloos terug.

  Reageer
  #8

  Ja ook ontzettend veel last na verwijderen niersteen en plaatsing dubbel j , zit er nu al bijna een maand in, hopelijk volgende wek eruit.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik, vrouw van 63 ben bijna flauwgevallen van de pijn en dit allemaal door de JJ drain. Eerst het hebben van de drainn en later her weg hslen van de dra8n. Koorts aanvallen afgewisseld met koude koorts..32.8 graden. Denkend dat het mijn laatste dag weleens kon zijn maar nu weer goed functionerend, heel fijn. Het hoort er jammer genoeg al

  Reageer
  #10

  Hier inmiddels ook al 7 weken een stent. In eerste instantie omdat de ureterosopie niet lukte. Een week geleden is dat opnieuw geprobeerd en hebben ze de steen kunnen verwijderen. Maar nu zit ik nog steeds met een stent. Pas over 2 weken mag hij er uit.

  Aan de ene kant last met mijn blaas. Als ik lang sta of loop krijg ik enorme aandrang om te plassen. Dus even een lekker stukje wandelen is er niet meer bij.

  Erger nog is de pijn bij het plassen. Dan krijg ik een enorme steek in mijn zij, vanwege stuwing naar de nier. Dat geeft ook een soort van misselijk gevoel. Ik heb er zelfs een paar keer bijna van moeten overgeven. In het begin was die pijn er maar eventjes, maar nu blijft die steeds meer na zeuren.

  Reageer
Reageer op: Dubbel j katheter
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief