Dubbel J catheter

  • #1

    Ik heb sinds mei 2019 een dubbelJ catheter in verband met een stenose net onder de nier. Het is inderdaad geen pretje. Kreeg Oxybutynine a 5 mg. 3xdgs 1 tablet. Kreeg last van sommige bijwerkingen en ben vanaf 3 augustus met 3 a 4 x dgs met paracetamol begonnen wat wel zo prettig is. Zware boodschappen tillen voel ik meteen een zwaar pijnlijk gevoel in de onderbuik, neem daarom 2 tassen mee en verdeel de boodschappen met hetzelfde gewicht in de tassen en moet thuis echt bijkomen. Probeer goed uit te plassen en drink 2 liter vocht per dag. Ben erg bang voor een blaasontsteking, als ik uitplas ga ik iets voorover zitten en druk voorzichtig op de onderbuik, meestal komt er nog behoorlijk wat urine.  bij 10 minuten lopen ben ik al de punt af, hoop dat daar verandering in komt!! Als de krampen aanhouden leg ik een warmwaterzak op de onderbuik, het ontspant en helpt.

    Hoop op suggesties van jullie kant en laten we positief blijven!!

     

     

    Reageer
    #2

    Ik heb, zoals inmiddels op dit forum te lezen is, gedurende 8 weken een JJ-katheter gehad, wat een drama! Uiteindelijk was oxycontin de enige remedie die de pijn- en aandrangprikkels enigszins kon dempen. En inderdaad, een warme kruik, die legde ik het liefst in mijn kruis als ik lag, of ik ging er bovenop zitten.

    Hoe lang moet deze katheter er bij jou in blijven? Gaan ze de stenose operatief verwijderen?

    Reageer
    #3

    Hartelijk dak voor je reactie.

    Ik had eigenlijk moeten melden dat ik 1.5 maand geleden met magnesim capsules ben begonnen, 3x dgs 1capsule. 1 week geleden ben ik met 2x dgs begonnen. De grond is zo arm geworden door bemesting ed. dat er weinig magnesium meer in de grond zit. Heb tegelijkertijd de Oxybutynine gestaakt. Nam in de plaats 3x dgs. een paracetamoltabl. Neem nu sporadisch een paracetamol in. Het gaat nu echt goed, ben zo dankbaar, heb meer energie en na het boodschappen doen hoeft er geen kruik meer op de onderbuik!! Het klinkt je waarschijnlijk vreemd in de oren, ik heb de drain ahw. WELKOM geheten, zo van, dit hoort zeker bij mij. Ik mag wel zeggen het gaat nu goed! ik geloof dat lichaam  geest en ziel samen werken, posivisiteit is zo belangrijk in het leven. De uroloog durft een operatie niet aan en ben zo dankbaar dat de nier goed werkt. Wel jammer dat de drain elk half jaar verwisseld moet worden, daar krijg ik gelukkig een roesje voor. Wens je veel sterkte en hoop iets van je te horen.

    Warme groet, Aafke

     

    Reageer
    #4

    Aafke, wat goed om te lezen dat je nu weinig klachten hebt van je katheter. Gelukkig maar, aangezien je er dus blijkbaar niet meer vanaf komt. En goed dat je nier dankzij deze katheter goed blijft functioneren!

    Mijn urineleider was beschadigd bij een baarmoederoperatie. Na acht weken was de lekkage gelukkig genezen en kon de katheter er uit, wat een opluchting! Maar helaas, inmiddels bij ik zeven maanden verder en heb ik nog steeds klachten. Veel minder erg dan toen die katheter er nog in zat, maar de pijn, blaaskramp en aandrang zijn nog steeds vervelend aanwezig.

    Osteopaat en bekkenbodemtherapie hebben tot nu toe nog geen resultaat gehad en de gynaecoloog weet ook niet meer wat ze nog kan doen.

    Toch blijf ik hopen op verbetering!

    Groet, Ina

    Reageer
    #5

    Wat jammer voor je, veel sterkte gewenst. Mij werd geadviseerd magnesium te slikken, het is onschuldig en werkt ook op de blaas, ben nu een paar dagen geleden gestopt. Het lijkt me het proberen waard

    Reageer
    #6

    Aafke. Bedankt voor je tip over magnesium, maar dit slik ik al lange tijd (ook voordat deze ellende allemaal begon). Het zou een mooie oplossing geweest zijn, maar meer of minder magnesium, het heeft geen effect op mijn blaas, helaas.

    Reageer
    #7

    Hoelang mag een dubbel j katheter in je lichaam blijven zitten Ik heb heel veel last tijdens het plassen .

    Reageer
    #8

    Dit moet je dan met je behandelend arts bespreken

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Dubbel J catheter


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief