Beiderzijds vernauwde ureter

 • #1

  Reeds jaren ben ik aan het sukkelen met snel terugkerende nierstenen, zowel links als rechts.

  Omdat ik blijkbaar aan snelvaart tempo nierstenen aanmaak liet uroloog verschillende onderzoeken uitvoeren waaruit hyperparathyreoïdie bleek.

  Maart 2017 ---> linkerzijde: plaatsing dubbel j stent en spontaan uit geplast.

  zomer 2018 ---> rechterzijde: steen verwijderd via scopie en plaatsing dubbel J stent

  Januari 2019--> linkerzijde: plaatsing dubbel j stent en spontaan uit geplast.

  Gisteren 23/10/2020  ----> plaatsing dubbel j stent en voorlopig geen beweging van steen in ureter.

  Bijkomend probleem is hier dat ik zowel links als rechts een sterk vernauwde ureter blijk te hebben op zo'n 4 cm boven de blaas. Waar deze normaal 5 à 6 mm wijd is heb ik op de nauwste stukken 1,5 à 2 mm. Deze vernauwingen zijn beiderzijds ook zo'n 5 cm lang. Daar er door het steeds opnieuw plaatsen van dubbel j stents en de daarbij horende beschadigingen in de ureter, meer en meer littekenweefsel word aangemaakt word het daar steeds smaller en smaller, met als gevolg dat het laatste steentje (amper 2 mm, een zandkorrel bijna) geen doorgang krijgt met de allom bekende nierkolieken tot gevolg.

  Er word nu voorgesteld om,

  1. Een ingreep uit te voeren om de overactieve bijschildklier weg te nemen en zodoende mijn overmatige calcium productie te verminderen (afbouw aanmaken nierstenen)
  2. Een open flank ingreep uit te voeren waar mijn nieren zouden blootgelegd worden om deze zo van aanwezige stenen te ontdoen (het zijn er beiderzijds ondertussen tien)
  3. Een ingreep uit te voeren om de vernauwing van de ureter op te lossen door het operatief verwijderen van de te smalle delen, en deze met stukjes darm (van mijn eigen ingewanden) te gaan reconstrueren. heeft iemand ervaring met zulke ingrepen. Ze lijken me wel drastisch, maar zoals het er momenteel aan toegaat loop ik dagelijks met het zwaard van Damocles boven het hoofd, en is het afwachten op de volgende kolieken.
  Reactie
Reageer op: Beiderzijds vernauwde ureter
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief