zoute smaak in mijn mond

 • #1

  goedenavond,
  ik heb sinds 1,5 maand een zoutsmaak in mijn mond die niet weggaat.alles wat ik eet en drink smaakt naar zout. huisarts kan er niets mee. ik heb omdat ik astma blijk te hebben alvesco gekregen van longarts. ik kreeg hiervan heel rare bijwerkingen waaronder heel veel pijn in mijn rug, alsof ik over de greffel was getrokken. kon niet meer op mijn rug liggen. enkele dagen gebruikt toen gestopt. toen kreeg ik die zoutsmaak. ik dacht dat gaat wel weg. dus niet. ik gebruik nu Qvar light. helpt prima. sinds 1 week ook daar mee gestopt om te kijken of de zoutsmaak over ging. helaas. dus ga weer beginnen. ook andere tandpasta genomen. gebruikte oral B maar kreeg daar heel veel slijmdraden van in mijn mond. paradontax heb ik daarvoor gebruikt maar dat is ook zout dus dat zie ik nu helemaal niet zitten. dus gebruik nu prodent. maar helaas zoutsmaak blijft. Wie heeft er een idee wat het kan zijn of ideetjes dat dit over gaat.??
  dank jullie wel voor het meedenken.

  Reactie
  #2

  Ik herken dit probleem. Inmiddels zo'n 2 maanden last van een zoute smaak in mijn mond. Zowel huisarts als tandarts heeft geen idee waar het vandaan komt of wat er aan te doen. Op internet zie ik veel vragen maar nauwelijks tot geen antwoord op dit probleem. Heel merkwaardig dat er, voor zo'n op het eerste idee simpele kwaal, geen (zout)oplossing bestaat!! Welke 'knappe kop' wil zich hier eens over buigen. Het is dan wellicht geen gevaarlijk probleem maar wel een hele lastige die de smaak van eten en drinken dagelijks verstoord!

  Reactie
  #3

  hallo
  eindelijk iemand gevonden die het herkent. het vervelende is ook dat ook al stop je met qvar de zoutsmaak gaat niet meer weg. heb jij dat ook. is toch verschrikkelijk. ik word er letterlijk ziek van. de hele dag die smaak, alles smaakt raar en vies. misselijk. baal als een stekker. ben nu weer gestopt sinds gisteren wil kijken wat er gebeurt en ga van de week wel weer contact zoeken met longarts of huisarts dit hou ik niet vol tot ik 80 ben.
  hoop da tje nog even reageert.
  fijne dag

  Reactie
  #4

  Hallo Allemaal,
  Ik proef sinds 2 weken ook een zeer sterke zout smaak in mijn mond,
  en het lijkt er op dat het erger wordt, alles smaakt ook zout en is erg vervelend tot misselijkheid toe. ook hele dikke slijm dat erg zout smaakt.
  ik heb wel een flinke griep gehad, kuurtje van de dokter (doxycycline 100 Mg en Salbutamol 100MG inhaleren.
  wie weet er een forum of kan me verwijzen voor meer informatie.
  Zelf dingen zonder zout proeven zout zoals ook het slijm wat los komt na hoesten

  Reactie
  #5

  Hallo ,

  Dit is een bekende probleem waar ik sinds juli 2015 na wortel kanaal behandeling heb gekregen. Ook hele dikke witte speeksel net als lijm en erg zout smaak. Bij vele artsen geweest helaas nog geen oplossing. Laatst bij een professor verbonden aan de VU amsterdam kaak chirurgie. Zoekt uit wat ermee tedoen is. Hoop hier een oplossing kan vinden. Als ik goede resultaat krijg zal ik zeker hier op de site delen met jullie. Als iemand anders al een goede oplossing heeft vertel het hier a.u.b. Dit is niet meer te verdragen please!!!!

  Groeten, demet

  Reactie
  #6

  Al maanden last van zoute smaak in mijn mond. Geen medicijnen of iets gebruikt, dus zomaar 'uit de lucht komen vallen'. Heel vies en je mond en lippen gaan ook heel naar aanvoelen. Kleine tijdelijke oplossing gevonden; een hapje gekookte, ongezoute rijst in je mond nemen en goed door je mond heen laten gaan. Is even het ergste zout eruit.

  Reactie
  #7

  Zelfde probleem hier sinds een week of 2. Bij mij begon het toen ik stopte met roken.

  Reactie
  #8

  Mijn vriendin had dit. Nadat ze ziek was geweest. In mijn ogen was het simpel;
  Na een shock van iets gaat ue lichaam in verdediging status. Het slaat water op maar ook mineralen om je lichaam te beschermen tegen aankomende aanvallen van iets. Over de tijd zal dit blijven afhankelijk in mijn ogen van je gezonheids status.
  Ik heb haar een kompleet vegetarische en fruit dieet gemaakt voor ong een week. Lichaam detoxen als het ware. Daarnaast heb ik haar aangemoedigd, ook al nog wat zwak, om te gaan sporten. Zweet-sport als het ware. Gewoon een half uurtje voor de tv gaan springen en nep rennen. Haar zweet was eerst over de top zout, maar de rest van haar lichaam kwam terug in balans! Geen zoute smaak meer.
  Vele kwalen komen door eten en te weinig beweging. Ik kan niet zeggen hoe jullie lichaam is, maar misschien het proberen waard! Succes!
  Johan

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik heb dit ook voor de 2de keer na een griep bleef hoesten het was een bacteriele infectie van de longen pillen gehad voor een week geen peniceline daarna smaakte alles zout niet alles smaakt zout maar ik heb de indruk dat waar zout inzit door iets extra zout smaakt een zoet snoepke wordt niet zout ook mijn brood niet maar mijn vlees en groente waar ik weinig zout indoe wordt erg zout

  Reactie
  #10

  bij mij begon het na griep medicijnen nu lees ik na het stoppen met roken heel toevallig ik ook na de griep toen al week niet gerookt door hoesten toen maar na 50 jaar doorgezet om te stoppen nu inmiddels 4 maanden waar ik heel blij mee ben het kost me gelukkig weinig moeite onbegrijpelijk na pakje per dag maar wel die vieze smaak voor teruggekregen zal het nog even aankijken maar de reacties daar worden we niet wijzer van ook de arts weet geen raad dus

  Reactie
  #11

  Goedemiddag, ik heb op dit moment ook zo'n zoute smaak. Ik heb hier het boek De Sleutel tot Zelf-Bevrijding van Christiane Beerlandt. De tekst die staat bij dit onderwerp herken ik voor mijzelf en kan ik mee aan de bak. Ik hoop dat jullie er ook wat mee kunnen en dat we van deze vieze zoute smaak afkomen.

  Reactie
  #12

  ah sinds deze vakantie ook die zout smaak..
  ik denk omdat ik deze vakantie veel koffie drink daarmee zou kunnen te maken hebben..
  drinken jullie ook veel koffie of iets waar het cafe√Įne in zou zitten..
  heb alleen een zin om af te kicken..

  het kan ook zijn dat er te veel zout binnen komt.
  of te veel kruiden.

  zout zit altijd wel in je lichaam maar ik denk zelf dat je lichaam ergens tegen vecht....

  maar wat ūüėČ

   

  Reactie
  #13

  Held!

  Reactie
  #14

  Ook ik heb er last van sinds een maand of twee.  Door een operatie in februari j.l. Ben ik in 1 klap in de overgang gekomen en moest ik vitamine d gaan slikken op dokters recept.  Ook ben ik 19 kilo afgevallen.  Misschien een hormonen iets.  Ik drink genoeg water en zweet soms kort en heftig van de opvliegers.  Ik hoop dat het ook spontaan weer over gaat.  Ga het de volgende keer wek met mn bestralings arts over hebben.

  Reactie
  #15

  Het afvallen is middels een dieet hoor.  Niet vanzelf.

  Reactie
Reageer op: zoute smaak in mijn mond
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief