Rode bultjes lip

  • #1

    Dag allemaal,

    Sinds gisteren heb ik opeens rode bultjes op mijn lippen zitten. Heel vreemd maar heel af en toe krijg ik deze en ik denk zelf aan een allergie, herpes.

    Weet iemand misschien wat dit kan zijn en hoe te behandelen?

    - Ik ben al getest op een allergie (Kwam niks uit)
    - De artsen weten niet wat het is maar denken dat het ook een allergie is.

    Frank

    [img]http://i40.tinypic.com/mtp6bo.jpg[/img]
    [img]http://i40.tinypic.com/24bvi9w.jpg[/img]

    Reageer
    #2

    Dag Frank,
    Een allergie is wat anders dan Herpes!
    Herpes is een virus dat je al heel jong kan hebben opgelopen (ik ken kinderen van 8 jaar die al herpes hebben) en dat bij verminderde weerstand de kop opsteekt.
    Als de bultjes een "prikkelend" gevoel geven, zou ik denken dat het herpes is.
    En de behandeling is simpel: crême Acyclovir (Zofirax) erop smeren. Maar denk wel dat je nooit meer van het virus afkomt.
    Ik hoor wel van je!
    Groetjes,
    Har

    Reageer
    #3

    Beste Har,

    Ik weet dus niet of het een allergie is of een koortslip. Misschien kan iemand mij dit vertellen of zien. Het kriebelt wel en af en toe raken de bultjes geïrriteerd en verspreiden ze zich.

    Koortslippen zien er toch anders uit?

    Reageer
    #4

    Beste Frank,

    Iets dergelijks had ik ook en bij mij blijkt het van Zendium tandpasta te zijn! Kan het bij jou misschien ook een allergie zijn voor een bepaalde tandpasta?

    Reageer
    #5

    Gebruik je regelmatig lippenbalsem? Ik heb iets dergelijks gehad door een lippenbalsem met aardbeigeurtje. Tegenwoordig smeer ik af en toe purol en nu heb ik die irritatie niet meer.

    Inge

    Reageer
    #6

    Is het krentenbaard?

    Reageer
    #7

    Ik gebruik geen zalf meer tegenwoordig omdat het soms kan verergeren. Alleen ik merk wel dat ik ALTIJD droge lippen heb en als ik ga eten gebeurt het wel eens dat mijn mondhoek(en) openscheuren of dat ze geïrriteerd raken. Ook als ze in contact komen met water.

    Weet iemand hoe ik mijn lippen weer goed krijg zoals ze waren? ik heb vroeger er hormoonzalf voor gehad maar heb zo'n idee dat mijn lippen erg dun zijn en niks meer kunnen hebben.

    Reageer
    #8

    En heb je een antwoordt gekregen!?
    Ik heb namelijk het zelfde en heb beetje alle hoop verloren... Bij een vorige uitbraak heeft de huisarts van alles uit de kast gehaald. Dacht eerst allergische reactie en kreeg toen tavegil. Hielp niet en werd erger, dachten toen aan uitgebreide herpes infectie en kreeg toen valaciclovir tabletten.. Maar werd nog erger en heb toen een stoot kuur penicilline gehad.. Maar sinds een week is het terug. Heb nu wel allemaal middeltjes van de homeopatische winkel en het wordt iig niet erger maar lijkt heel erg op de foto die Frank heeft geplaatst

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hallo, het lijkt heel erg op krentebaard

    Reageer
    #10

    Ik heb precies hetzelfde en bij mij komt het als ik heel royaal lippenbalsem op en om mijn lippen smeer. Als ik stop met die lippenbalsem (in mijn geval vaseline) trekt het gewoon weer weg. Ik gebruik ook burt's en bees lippenbalsem een daar krijg en geen reactie van.

    Reageer
    #11

    Hi Frank.

    Het lijkt een beetje op mijn onderlip, alleen gaan ze meer richting wit, zie foto. Mijne is zeker geen herpes. Allergie wordt getest, maar kwam tot nu toe weinig uit.

    Hoekjes ook droog. Glycerine/vaseline spul helpt daar mee. Wordt nu wel minder nu het minder koud/droog in de lucht wordt.

     

    Bijlagen:
    Reageer
    #12

    Dus ook bij mij nog niet duidelijk wat het is. Nog zoekende. Weinig foto's op internet te vinden met mijn vorm van blaasjes/bultjes.

    Zelfde als bij jou denk je of toch wat anders?

    Reageer
    #13

    weten jullie al wat het is? Mijn dochter heeft het nl ook, maar haar lip wordt ook nog eens een aantal maal dikker. Dermataloog kan er nuets mee?

     

    Reageer
    #14

    Weet iemand al wat het is ik loop hier al 6 maanden mee en geen dokter of dermateloog kan me helpen niemand weet wat het is

    maar doet zo’n pijn

    Reageer
    #15

    Hoi allemaal,

    2 jaartjes verder, al antwoord? heb er zelf ook regelmatig last van. komt met vlagen terug. Dacht eerst aan een allergische reactie op aardbeien maar dat heb ik al heel lang niet gegeten. Nu ook geen lippen balsem ofzo gebruikt. jeukt echt enorm 🙁 Als iemand een antwoord heeft, please let me know.

    Reageer
Reageer op: Rode bultjes lip


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief