Zwart/Donker rood soort blaasje,

 • #1

  Hallo,

  Ik maak me sinds vandaag zorgen,
  Ik heb een zwart donker rood rondje in mijn mond het lijkt wel op een blaasje maar die is toch niet rood of zwart? het zit aan de binnenkant van me wang,onderaan bij de ondertanden, het lijkt wel een moedervlek maar die heb ik daar nog nooit gehad?

  Ik maak me wel een beetje zorgen, hoop dat ik vanavond nog reactie krijg,

  Met vriendelijke groet Mandy

  Reactie
  #2

  Als het plekje nu rood was geweest zou het goed een aft kunnen zijn. Maar als het zwart lijkt, is het verstandig even naar de tandarts of huisarts te gaan. Kanker in de mond kan zich op deze wijze presenteren, en als u er vroeg bij bent, als het kanker is, is het meestal goed te behandelen.

  Reactie
  #3

  Belangrijk is: als u een plekje (of zwelling) bemerkt in de mond of op de lippen dat duidelijk anders oogt dan het omliggende slijmvlies en dat u nooit eerder is opgevallen, raadpleegt u dan uw tandarts of huisarts.

  Reactie
  #4

  Jeetje om het nou gelijk over kanker te hebben dat laat me wel een beetje schrikken en vind ik niet echt dat je zegt normaal om daar gelijk van uit te gaan, bent u de dokter die hier reageert of een gewoon gast?

  Groetjes

  Reactie
  #5

  Ja ik moet het morgen aankijken van me moeder,(ben 18) en anders naar de dokter ik ben altijd zo drama mens haha dus maak me altijd zorgen, wat denken jullie dat het is ik heb wel een foto er van gemaakt ik weet niet of ik die hier kan plaatsen?

  Groetjes

  Reactie
  #6

  Je kunt hier een foto plaatsen hoor. je kunt ook een link plaatsen naar een andere site.

  Ik vind het advies zo gek nog niet hoor?! Hoe kunnen wij nou weten wat het plekje is, en als wij nu zeggen dat het wel goed en het blijkt toch slecht te zijn...

  Reactie
  #7

  Lijkt het op iets op deze foto's?

  http://www.entusa.com/oral_photos.htm

  Reactie
  #8

  Dit is het vlekje in me mond,
  Hoop dat het zo wat duidelijker word voor jullie

  Groeten

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Nee gelukkig niet,

  Ik heb een foto geplaats tussen de berichtjes,

  Groetjes

  Reactie
  #10

  Dit lijkt het meest op een klein bloeduitstortinkje. Als je per ongeluk bijvoorbeeld op je wang bijt ontstaat al snel zo`n plekje. Het trekt ook snel weer weg.

  het mondslijmvlies is sterk gevasculariseerd dus er kan al snel een hematoompje verschijnen na een licht trauma.

  Niets om je zorgen over te maken dus.

  Mocht het toch twijfelachtig zijn, laat het dan zeker even checken als je bij de tandarts zit of als je weer naar de huisarts gaat.

  Diagnoses kunnen nooit op een forum als deze gesteld worden. Ik bedoel het goed, maar het is slechts een advies.

  Kwart over 10, ik ga lekker naar bed. Ik hoop dat je iets gerustgesteld bent, hai.

  Reactie
  #11

  Bedankt voor u reactie ben al wat gerustgesteld!
  Ik kijk het even aan twee dagen en dan bel ik even naar de dokter voor de zekerheid,

  Nogmaals bedankt,
  slaap lekker

  Reactie
  #12

  Ik heb sinds iets meer als een week een blauw vlekje in me mond zitten bij me gehemelte aan de zijkant van mijn amandel. (dus de doorloop naar achteren van de wang) het zat er nooit.Het is rond en ongeveer 4 mm groot. Het is ook niet verdikt. Is dit nu een bloeduitstorting? Het zit wel in de buurt van me achterste kies, of kan dit huidkanker zijn omdat ik daarvan weet dat vlekken die spontaan ontstaan en blauw/zwart van kleur kunnen zijn. Kan dit dan ook in me mond voorkomen?

  Ik hoop op een snelle reactie.

  Mvg,
  Astrid

  Reactie
  #13

  Ja, meestal is zo'n plekje onschuldig. Houd het de komende weken even in de gaten. Als het niet weggaat en je maakt je zorgen, ga dan even naar de huisarts.

  Reactie
  #14

  Zo'n blauw-zwart vlekje aan de binnenkant van de wang komt vaak voor. Vaak kun je het uitknijpen of wegkrabben van de wang, dan is het waarchijnlijk een bloeduitstortinkje.

  Of misschien heb je op je wang gebeten en is het een klein wondje, en dat geneest vanzelf weer en verdwijnt dan dus.

  Laat het even door een arts beoordelen, dan weet je het zeker.

  Kanker is meestal niet een blauwe plek, maar een wit-rood ontstoken zweertje.

  Reactie
  #15

  Bedankt voor de snelle reactie's. Ik kan er niet op bijten omdat hij echt bij me amandel zit. De reden waarom ik zo schrik is omdat ik over 2 weken de 2e mri scan van me hoofd krijg omdat ik neurologische klachten heb. Sinds 2 maanden is me gezondheid hard achteruit gegaan en nu dus in 1 keer zo'n vlekje waar ik met me tanden niet bij kan komen wat niet weg gaat en wat ik niet kan uitknijpen het zit gewoon in me huid. Ik ga een afspraak maken met de huisarts. Dat is de enige manier om erachter te komen.

  Reactie
Reageer op: Zwart/Donker rood soort blaasje,
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief