Mezelf gek te maken

 • #1

  Hallo,

  Ik heb wel vaker op dit forum om hulp gevraagd, aangezien ik een angststoornis heb. Nu is het volgende de situatie:
  Na een wat zenuwachtige/angstige periode heb ik veel zitten bijten aan de binnenkant van mijn boven en onderlip. Het gevolg hierdoor zijn de volgende twee plekjes (zie foto’s). Die in mn bovenlip begon als een soort sneetje (ik gok als gevolg van het bijten), en is nu een soort wit rondje geworden. Ditzelfde geldt ongeveer voor op mijn onderlip.

  Nu heb ik wel eens aften gehad, maar ik heb niet het idee dat dit aften zijn. Er zit niet de typische rode rand omheen, en het doet ook totaal niet zoveel pijn. Aan het begin deed het wel een beetje pijn aangezien het gescheurd was, maar nu totaal niet meer.

  Nou, aangezien ik het momenteel weer wat zwaarder heb qua angsten, begint natuurlijk mijn hoofd weer op hol te slaan. Ik ben weer gaan Googlen en kwam op een aantal nare dingen.

  Ik vroeg mij af of iemand, wellicht John aangezien hij mij de vorige keer ook kon helpen, er even naar wilde kijken. Daarnaast vroeg ik mij af of dit wellicht gewoon bijtwondjes kunnen zijn? En uiteraard, of het nodig is om me zo zorgen te maken.

  Reageer
  #2

  Dat zijn idd bijtwondjes

  Reageer
  #3

  Dankuwel. Wat dan niet meehelpt is dat ik per ongeluk tijdens het eten hard op het plekje op mijn onderlip heb gebeten.. Het begon zelfs te bloeden. Ik heb nu gespoeld met water met zout erin. Kan ik verder nog iets doen?

  Reageer
  #4

  Verder niets doen. Dat geneest vanzelf weer

  Reageer
  #5

  Bedankt voor uw adviezen, opnieuw! De wondjes zijn al zo goed als genezen. Wel had ik nog een andere vraag; ik heb sinds een paar dagen (net rond de periode dat ik ook veel aan het lipbijten was) een klein rood vlekje op mijn tong. Ik voel er verder niks van en ik denk eerlijk gezegd dat het een irritatie is door de stress (schrapen over tong met tanden etc), maar wilde het toch graag voorleggen aan u. Is dit inderdaad een irritatie, en kan dit even duren voordat het weg is?

  Reageer
  #6

  Dat lijkt inderdaad op een schraapwondje

  Reageer
  #7

  Hoi John,

  Kan het kloppen dat dit schraapplekje even kan duren voordat het herstelt? Bijgevoegd zoals het er nu uitziet. Volgens mij al wel minder rood dan het was, en deze foto is met een flitscamera gemaakt! Ik poets wel elke avond mijn tong, dus wellicht dat dit het proces van herstel iets vermindert. Zou dat ook kunnen?

  alvast bedankt!

  Reageer
  #8

  Dat kan wel even duren. Stop ook even met je tong poetsen

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi John,

  Het rode (iets donkerder roze) plekje op de tong zit er nog wel, maar merk het niet goed en soms is het ook wat minder goed zichtbaar. Ik ben nu in ieder geval gestopt met het poetsen van mijn tong. Stom als ik ben, ben ik toch gaan Googlen en dat heeft me weer bezorgd gemaakt. Ik las namelijk ergens dat mondspruw ook rode vlekken kon veroorzaken. Echter heb ik totaal geen last van witte aanslag oid op de tong of in mijn mond.. Mijn moeder zegt dat ik mijzelf gek zit te maken, maar wilde het toch even checken bij u. Zou u tevens een indicatie kunnen geven van hoe lang het kan duren voordat een dergelijke schaafplek weg is, of is dat lastig te stellen?

  Alvast bedankt

  Reageer
  #10

  Van spruw is absoluut geen sprake. Dat zou ik op de foto echt wel hebben gezien. Bovendien hoef je je daar niet gek over te maken want dat is heel goed behandelbaar. Ik kan je helaas niet vertellen hoe lang het gaat duren

  Reageer
  #11

  Hoi John.

  Ik ben u vergeten te bedanken voor het laatste stuk. Het rode vlekje zit er wel nog steeds (zie foto)... Heb niet het idee dat het roder wordt en ik voel er nog steeds niks van. Als u zo kijkt naar de foto, denkt u dan nog steeds (ook al zijn we bijna 2 weken verder), dat het een schaafplekje of irritatie is?
  De hypochondere ik komt enorm naar boven en de stress slaat toe, telkens denk ik dat dit een teken is dat er iets ernstigers aan de hand is.

  Reageer
  #12

  Het heeft gewoon wat meer tijd nodig

  Reageer
  #13

  Dankuwel. Dus u denkt nog steeds een irritatie of schaafplekje?

  Reageer
  #14

  Ja hoor

  Reageer
  #16

  Hoi John.

  Het plekje zit er nog steeds. Geen pijn, en merk het eigenlijk niet. Het probleem is dat ik er langzamerhand zo vaak naar kijk dat ik niet zie of het minder wordt haha. Het wordt in ieder geval niet roder of groter oid. Ik heb een foto bijgevoegd, het ‘gele’ op mijn tong komt doordat ik koffie heb gehad haha en de foto is met flits gemaakt dus zou daardoor iets roder kunnen ogen. Zou u mij kunnen vertellen of het dus inderdaad nog steeds niet iets is om me zorgen over te maken, en een kwestie van afwachten is totdat het hersteld is? Mijn vriendin vertelde nog een goede suggestie; wellicht is het een brandplekje die ik per ongeluk heb opgelopen door te warm eten oid.

  Ik hoor graag van u!

  Reageer
Reageer op: Mezelf gek te maken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief