Stress noodzakelijk of niet!

  • #1

    Hallo,

    Ik zal allereerst beginnen met benoemen dat ik een angststoornis heb. Wellicht dat dat mijn vragen in een iets ander perspectief zet.

    Vanochtend merkte ik een tweetal puisten op mijn kin, en deze deden ook zeer. Ik heb er eentje van uitgeknepen en logischerwijs kwam daar veel vocht uit. De plek bleef pijnlijk en als gevolg ben ik gaan likken rondom de plek. Ik kreeg een brandend gevoel en jeuk direct onder mijn onderlip (in het midden en niet op de plek van de puist). Vanmiddag ben ik dan ook labello gaan kopen om het tegen te gaan.

    Ik dacht dus eigenlijk dat het een simpele likplek was waardoor ik de boel heb beschadigd. Maar nu ik het in de spiegel bekijk, lijkt het wel alsof ik op 2 of 3 plekken een beginnende koortslip heb zitten bij mijn onderlip. Op zichzelf geen vreemd verschijnsel aangezien ik ook wel eens last heb van een koortslip (laatste keer is half jaar geleden denk ik). Maar wat ik wel gek vind, is dat het op 3 plekken nu lijkt uit te breken. Alle 3 aan mijn onderlip, terwijl ik normaal er eentje heb bij mijn bovenlip.

    Uiteraard weet ik nog niet zeker of het koortslippen zijn, maar gezien de klachten (branden, jeuk) denk ik van wel. Ik maak me dan ook gelijk enorm veel zorgen want; waarom op een andere plek en waarom 2 of 3 tegelijk? Betekent dat dat ik ziek ben? Dat er ergens onderliggend een ziekte is dat mijn gezondheid achteruithaalt? Ik ben 23 en voel me verder top fit… Of kan dit ook gewoon ‘zomaar’ gebeuren, en hoef ik verder niets te doen behalve het te laten herstellen?

    Lastige vragen, dat begrijp ik. Maar zoals u merkt ben ik nogal in paniek. John, ik heb wel eens vaker om hulp gevraagd en zou dat bij deze opnieuw willen doen. Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    De huisarts heb ik even gebeld en er werd gezegd dat ik naar alle waarschijnlijkheid het virus zelf heb verspreid over mijn lippen en daardoor op meerdere en andere plekken een mogelijke uitbraak heb veroorzaakt. Het was volgens de dokter niets ernstigs en vooral vervelend.

    Kan u zich hier in vinden?

    Reageer
    #3

    Dat zou dan heel goede kunnen

    Reageer
    #4

    Oke. Het is inderdaad een koortslipuitbraak op 3 plekken… Kan ik nav het belletje met mijn dokter concluderen dat dit een extreem pech geval is? Oftewel dat ik door het likken het virus heb verspreid naar meer plekken op mijn lip? En daarmee uiteraard of ik de gedachte van een ernstige achterliggende ziekte kan vergeten..

    Reageer
    #5

    Dat zal dan idd pech zijn

    Reageer
    #6

    Hoi John.

    Even een update. Het is een koortslip en dan wel op drie plekken… Ik kan me niet herinneren dat ik het eerder zo erg heb gehad. Dus zoals je misschien wel voelt aankomen, schiet ik gelijk weer in de stress… Betekent dit namelijk echt niet dat ik een ernstige ziekte heb waar ik niet vanaf weet?

    Reageer
    #7

    Koortslip. Vervelend maar niet ernstig

    Reageer
    #8

    Oke. Dan nog een vraag. Wellicht opnieuw lastig te beantwoorden, maar meer een inschatting.

    Elke keer als ik een koortslip heb, word ik helemaal panisch in het wassen van mijn handen. Vannacht werd ik wakker toen ik met de binnenkant van mijn bovenarm langs mijn lip schraapte (waarschijnlijk door jeuk). Vanochtend heb ik mijn handen gewassen en ben ik gaan douchen. Ik heb uiteraard ook mijn grote vriend beneden gewassen. Echter weet ik niet met gehele zekerheid of ik daarvoor niet onder de douche mijn binnenkant van mn arm heb aangeraakt..

    Vandaar de vraag: is het realistisch om te denken dat ik mijzelf beneden heb besmet nadat ik vannacht het met de binnenkant van mijn arm heb aangeraakt en een paar uur later via mijn hand vanaf mijn arm naar beneden heb verspreid? Oftewel: lip naar arm, paar uur later via arm naar hand en vervolgens via hand naar penis..

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Aanvullende vraag: ik heb gister een mondkapje gedragen en heb deze zojuist in de wasmachine gedaan met de handdoeken. Dit ben ik op dit
    moment warm aan het wassen (60 graden). Is dat voldoende om te voorkomen dat het virus zich verspreid naar bijvoorbeeld de handdoeken die ook in de was zitten?

    Reageer
    #10

    Het lijkt me toch een beetje ver gezocht

    Reageer
    #11

    En de vraag over wassen? Alvast bedankt

    Reageer
    #12

    60 graden is voldoende...

    Reageer
Reageer op: Stress noodzakelijk of niet!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief