Is dit echt stress?

  • #1

    Hi, ik ben 25 jaar heb sinds september angstaanvallen door hypochondrie en heb veel lichamelijke klachten. Sinds twee maanden valt mij het volgende op:ik heb vaak aan het einde van de dag moeite met praten, vooral als dit in gezelschap is. Nog niemand in mijn omgeving heeft hier iets over gezegd maar ik merk Toch zelf echt een verandering. Het voelt een beetje alsof mijn tong in de weg zit. Vaak gaat dit gepaard met een brok in de keel gevoel en stijve kaken. Ik ben natuurlijk als de dood voor een spierziekte. Mijn tong ziet er normaal uit en blijft mooi in het midden bij uitsteken. Kunnen stress en hyperventilatie echt klachten veroorzaken als deze of zou dit wel eens een voorbode kunnen zijn van een nare spierziekte?

    Reageer
    #2

    Dat zijn toch echt klachten die passen bij angst/stress en hyperventilatie

    Reageer
    #3

    Stress kan een boel doen met je lichaam maar onevenwichtige voeding en tekorten aan voedingsstoffen ook. Een orthomoleculair therapeut zou kunnen helpen je hele gezondheid te ondersteunen. In elk geval zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Histaminerijke voedingsmiddelen als kaas en vette vis kunnen ook angsten uitlokken en voor meer stresshormonen in je lichaam zorgen. Ook uitkijken met toevoegingen als smaakversterker en kunstmatige zoetstoffen. Als je aan het eind van de dag moeite hebt met praten, denk ik minder energie. Je kan eens googlen op bijnieruitputting.

    Reageer
Reageer op: Is dit echt stress?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief