Baby met blauwe plekken

 • #1

  Hallo,

  Ik ben 10 weken geleden moeder geworden en mijn zoontje krijgt al snel vanaf de geboorte blauwe plekken. Mijn vriend en ik zijn heel voorzichtig met hem en we snappen zelf niet hoe hij eraan komt. Het zit vaak op zijn zak of ernaast maar ook regelmatig op de billen of hij zijn schouder. Ik verschoon hem meestal en zorg echter ervoor dat ik niet ruig veeg ofzo. Als hij de vies is doe ik hem in bad om veel vegen te voorkomen.

  Ben met hem naar de huisarts geweest en die vond het op vingerafdrukken lijken en denkt gelijk aan kindermishandeling.. Toch bloed geprikt en daar kwam bloemarmoede uit. Kort later toen we heb naar bed wouden brengen begon hij ineen te bloeden uit zijn neus. Pakte hem weer op en hij leek levenloos. Toen bloedde hij ook uit zijn mond en het was duidelijk dat hij niet meer ademde. Mijn vriend deed mond op mond bij hem waarmee er super veel bloed naar boven kwam en 112 gebeld. De baby kwam langzaam weer bij en probeerde te janken.

  In ziekenhuis aan monitor gelegen maar verder niet zo zeer wat. Arts daar viel ook een blauwe plek op zijn linker bal op en wou er een echo van hebben. Niks vreemds op de echo te zien maar een dag later was zijn hele zak blauw.

  Werd gister weer door huisarts gebeld en vroeg of we langs wouden komen met hem. Weer een andere arts die hem bekeek en had ook nu deze keer opnieuw een blauwe plek op zijn linker bal. De arts bleef enorm vragen wat we met de baby doen als hij huilt en leek enorm te vissen alsof we hem sloegen. Van hem moet 'Veilig thuis'bij ons langs komen..

  Zelf de kraamverzorgster viel de blauwe plekken in de eerste week op en zij zag ook wel dat we niet geweldadig waren. Ook ben ik overgestapt naar wasbare luiers om te kijken of die uit maakt maar tot nu aan toe nog niet. Hij had ook een ontstoken penis gehad dat is wel weg gegaan naar een paar badjes en wasbare luiers.  Verder is hij ook nog getest voor geelzucht omdat hij er geel uit zag maar is niks ook gekomen, later vonden ze hem er weer bleek uit zien maar is ook verder niet naar om gekeken.

  Wij zijn compleet radenloos waarom hij op de plekken blauwe plekjes krijgt maar het is enorm vervelend dat er aan kindermishandeling gedacht wordt. Ik wil zelf gewoon een antwoord hebben waarom hij die plekken krijgt maar dat krijg ik niet dus ik hoop dat iemand hier misschien raad weet.

  Reactie
  #2

  Je schrijft dat hij bloedarmoede heeft. Is er verder onderzoek gedaan naar de bloedarmoede?
  Bloedneus, bloedingen en blauwe plekken kan op een verstoorde verhouding met de trombocyten wijzen. Anemie (bloedarmoede) kan daar een oorzaak van zijn.
  Je moet naar een gespecialiseerd kinderarts gaan liefst in een academisch ziekenhuis.
  Wat de "kindermishandeling" betreft:
  Helaas komt dit vaker voor dan men denkt. Het is de plicht van een arts, om bij onverklaarbare verschijnselen, zoals de blauwe plekken, rekening te houden dat mishandeling mogelijk zou kunnen zijn. Hij/zij moet daar melding van maken. En dan wordt in de regel inderdaad Veilig Thuis ingeschakeld. Dat is voor onschuldige ouders heel vervelend. Maar voor kindjes die wel mishandeld worden de redding.

  Reactie
  #3

  Hallo,

  Hartstikke bedankt voor uw antwoord. We konden uiteindelijk meer onderzoeken laten doen wat bestond uit een ct scan van het hoofd, rontgenfoto's van het lichaam, oogonderzoek en een nieuwbloed onderzoek.

  Maar na de rontgenfoto's ging de kinderarts het gelijk even kijken. Hun kwamen tot de conclusie dat 3 ribben aan de linkerkant, rechts op de foto gebroken zijn. Dit zou al een paar weken oud zijn en we schrokken hier enorm vak. Volgens hun zou het door schudden komen en dat hebben ik en mijn vriend niet gedaan. Het eenigste waar we aan kunnen denken is dan opppas.

  Met de terzijde zou het ook gebroken zijn bij de linker enkel en rechter knie. Dit zou vers zijn en niet langer dan 3 dagen oud. Volgens hun ook door schudden. Laatste week is hij niet bij oppas geweest en alleen bij mij dus weet echter 100% dat hij niet geschud is. Dit geloofde hun niet en heeft onze baby in beslag genomen door de kinderbescherming ter plekke.

  Ik wou graag vragen of u of misschien iemand anders op deze website de foto's kan bekijken. Hij bewoog veel en was lastig foto's maken maar volgens hun is het echt bot breuken en niet door bewegen. Ziet u enige bot breuken bij deze afbeeldingen??

  Zal ook naar de huisartsen gaan met de verhaal en foto's want het was echter niet makkelijk om mijn babytje achter te laten vooral omdat we niet weten wat er gebeurt is. Please help!

  Reactie
  #4

  Deze foto hoort er ook nog bij.

  Attachments:
  Reactie
  #5

  Bij de ribben ging het om de 6, 7 en 8ste links

  Reactie
  #6

  Bij de ribben lijken het inderdaad breuken, dat past dan bij de blauwe plekken. De overige foto's kan ik zo niet beoordelen. Maar als de vaststellingen kloppen is je kindje ernstig mishandeld. Ik raad je dan aan ook dringend aan om een advocaat te nemen. En dat zo spoedig mogelijk

  Reactie
  #7

  Bedankt voor de reactie. Snap inderdaad dat er echt iets niet klopt wanneer dit gebeurt en ik heb ook alles daar bij elkaar gejankt. De blauwe plek die op zijn balzak zit komt door de kinderarts alleen door dat de bal helemaal door iemand door gedraait is. Ook dit hebben we niet gedaan maar het is nu zo vervelend dat alles lijkt op kindermishandeling terwijl we zo super voorzichtig met hem zijn vooral omdat het onze eerste kindje is.

  Dit werd door een vriend naar me toegestuurd:

  https://troostoverleven.nl/2018/11/een-onverklaarbare-botbreuk-staat-gelijk-aan-kindermishandeling/

  Denkt u dat dit mogelijk zou zijn?

  Reactie
  #8

  Moet er nog wel even bij zeggen dat op de plekken waar de bot breuken zijn, heeft hij nooit blauwe plekken gehad. Ook geen zwelling of iets. Je kan niks zien. De blauwe plekken komen groten deels voor op de billen, naast zijn penis en op de zak.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Over de blauwe plekken en een specifieke aandoening had ik al aangehaald in mijn eerste .
  Een van de redenen om een advocaat te nemen ( naast de aangifte m.b.t . kindermishandeling die ongetwijfeld gedaan zal worden) is dus aan aan te dringen op verder onderzoek naar andere mogelijkheden. Eventueel door een onafhankelijke deskundige.

  Reactie
  #10

  Hey John ( of iemand anders),

  vandaag moest er van de politie meer foto's van mijn zoontje gemaakt worden. Aangezien hij nu al bijna 2 maanden uit huis is en we alleen kort omgang met toezicht hebben met hem is er verder weinig veranderd. Dus we waren blij dat er eindelijk ook maar iets gebeurden.

  Eenmaal klaar met de foto's maken stond ik met de voogd bij de balie. Ze wou een afspraak maken voor de uitslag samen te kunnen horen. Dit zou een paar dagen duren. Heb toen nog gevraagd of ik weer de foto's op cd mee kon krijgen en dit was prima.

  Nou werden we later vandaag gebeld door de Kinderbescherming dat ze met spoed een afspraak willen maken met ons. Dit staat nu dus gepland op eind deze week. Nou vonden we dat dus vreemd en denken dat hun misschien al uitslag ervan hebben en wij dus nog niet. Zat dus zelf naar de foto's te kijken en vind zijn elleboog er vreemd uit zien. Kan u misschien zien of dit een breuk is?

  Reactie
  #11

  Dat ziet er niet goed uit. Dat kindje moet toch voortdurend pijn hebben.
  Ik wil er meer niet over zeggen. Hebben jullie een advocaat genomen?

  Reactie
  #12

  Ben daar ook bang voor. Volgens de pleegmoeder heeft hij laatste tijd weer veel ontroostbare buien dus was er al bang voor dat hij weer iets had. De vorige keer moest zij pijnstillers geven dus denk dat ze dat dan weer moet doen.

  We hebben een advocaat gevonden ja en al goed gebruik van gemaakt. Heb ook de foto's door gestuurd naar hem. Nou nog hopen dat we een specialist ervoor kunnen vinden.

  Reactie
  #13

  Hoi. De kinderbescherming wou helaas alleen maar weten hoe het nu ging en zijn we niet veel wijzer op veworden. Ben door ziekenhuis gebeld dat we 4 maart voor resultaat langs kan komen maar dat duurt veelste lang en het is bij een arts die helemaal niks weet.

   

  Vroeg me af wat u zelf vind na de feiten gezien td hebben:

  - baby krijgt snel blauwe plekken(ook bij pleegmoeder)

  -bloedstolling is afwijkend. Hij zou voor von willebrand getest worden maar na de nieuwe ontvinding niet door gegaan

  - hij had blijkbaar oude en nieuwe botbreuken toen hij nog geen eens 3 maanden oud was

  - oude ribben breuken kunnen mogelijk van de bevalling zijn

  - zijn ogen waren onderzocht en dat was clean. Geen druk op geweest

  - hersenscan clean

  - hij heeft grijs/blauwe oog wit. Zou er wat foto's bij plaatsen

  - ouders hebben zelf al het onderzoek aangevraagd voordat hij ons ontnomen werd

  - de baby is eerder al levenloos geweest vanwege stikken in bloed wat die zelfde dokter niet kon verklaren hoe dat kwam, weigerde meer onderzoek toen.

  - ouders geven aan hem niet mishandeld te hebben en eissen meer onderzoek. Dit wordt geweigerd omdat die zelfde arts niet mee wilt werken en te belastend voor het kind in. (Alsof mogelijke nieuwe bot breuken niet erg is.... )

  1. - second opinion wordt tot nu aan toe tegen gewerkt

   

  Vind u zelf dit aanleiding hebben voor meer onderzoek (mogelijk testen voor osteogenesis imperfecta) of denkt u zelf dat het niets anders kan zijn dan kindermishandeling?

  Reactie
  #14

  j de oudersIk kan daar niet over oordelen...
  Laat ik zo zeggen: zoals het kindje gepresenteerd is, met blauwe plekken op bepaalde plakken en botbreuken, begrijp ik dat alle alarmbellen gaan rinkelen en er maatregelen genomen (moeten) worden, omdat mishandeling niet uitgesloten is. Een kindje moet dan in beschermde bewaring komen. Dat is ingrijpend voor alle partijen maar wel goed. Baby's lopen vaker botbreukjes op tijdens de bevalling. Maar dat zou dan herkend kunnen worden als "oude" breukjes.
  1. Als er sprake is van mishandeling, moet het kindje zo snel mogelijk bij de ouders worden weggehaald.
  2. Het heeft ook een positieve kant: Als er in de beschermde bewaring ook botbreuken en blauwe plekken optreden, wordt mishandeling wel veel minder waarschijnlijk en moet er gezocht worden naar andere oorzaken.

  Mogelijk dat de arts niet mee wil werken aan verder onderzoek, omdat hij/zij overtuigd is van mishandeling. En ja, onderzoeken zijn zeker belastend voor het kindje, maar wel noodzakelijk om ook daadwerkelijk vast te kunnen stellen of uit te sluiten dat het om mishandeling gaat en er wellicht een andere oorzaak is.

  Hier ligt dus wel een taak voor jullie advocaat. Die zal eventueel via de rechter verder onderzoek moeten afdwingen

  Reactie
Reageer op: Baby met blauwe plekken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief