Heel erg duizelig tijdens 1e dag ongesteldheid – gevaarlijk?

Online ZorgZus
 • #1

  Sporadisch wordt ik doodziek van m'n ongesteldheid. Duizelig, buikpijn, overgeven, misselijkheid.

  Omdat het maar af en toe is wil ik hiervoor niet aan de pil gaan.

  Maar gisteren ben ik wel geschrokken - ik was gelukkig thuis maar ik was compleet 'gevloerd' van ongeveer 1 uur 's middags tot zeven uur 's avonds. Ik kon helemaal niets van de duizeligheid, misselijkheid en de pijn. Ik kon gewoon echt niet opstaan. Zelfs liggend was ik duizelig. Geluiden of licht - alles was teveel. Ik wist me geen raad, ik bleef overgeven ook al was er niets meer om over te geven en het duurde een eeuwigheid. Het is dat ik wist wat het was en dat het weer over zou gaan maar anders zou ik 112 gebeld hebben.

  Ik voelde ook vrijwel geen hartslag - m'n bloeddruk was volgens mij heel laag.

  Raam stond open - ik had de dagen ervoor gezond gegeten met genoeg zouten en ijzers - ik sport. Ik heb geen idee hoe ik dit moet bestrijden of voorkomen.

  Het zit in de familie en ze zeggen dat het enige wat helpt is kinderen krijgen. Dat zit er nog even niet in, haha.

  Nu was mijn vraag: kan dit gevaarlijk zijn? Ik bedoel: ik kan toch niet echt wegzakken of zo iets???

  Groetjes hopeloze An (27jr)

  Reageer
  #2

  De huisarts komt niet verder dan het advies om de pil te geen gebruiken... Ondertussen ging het allemaal weer goed dus toch maar niet op in gegaan. Maar zojuist weer even 'gevloerd' geweest; heel duizelig, niet kunnen zitten of lopen, echt kletsnat van het zweet, buikkramp, misselijk, blijven overgeven... gelukkig nu niet zo lang als de vorige keer (nu duurde het ongeveer anderhalf uur). Maar ik ben nog niet eens aan 't vloeien; dat verwacht ik binnen één dag, maar van teveel bloedverlies kan 't dus niet komen...

  En 't is dus ook heel sporadisch; zo'n 1 à 2 keer per jaar of zo.

  Ik probeer de laatste tijd erg op m'n ademhaling te letten; misschien komt het gewoon door hyperventilatie of zo, dacht ik; vanuit de angst dat het mis kan gaan of zo. Maar vandaag heb ik dus ook heel bewust rustig geademd; dat kan het dus ook niet zijn...

  Ik snap er niets van; moet ik me zorgen maken? Kan het een aanwijzing zijn dat er iets niet goed zit? Of heb ik gewoon pech dat m'n lichaam zo kan reageren?

  Ik heb het tijdens werken niet vaak gehad; één keer tijdens het bezorgen van post (ik moest opgehaald worden, inclusief m'n fiets en posttassen; ik kon zelf niet meer thuis komen / geen stap meer zetten) en vroeger wel op school. Maar meestal ben ik gelukkig thuis. Gelukkig gebeurd het niet zo vaak.

  Is er iemand die dit misschien herkent of die misschien een tip voor me heeft waar ik nog niet aan gedacht heb?

  Groetjes,

  An

  Reageer
  #3

  Jeetje, wel heftig. Ik herken het niet, maar je zegt zelf dat het in je familie zit. Zij leven allemaal nog, voor zover ik maar even aanneem, dus jij zal er ook niet dood aan gaan lijkt me...

  Sterkte

  Reageer
  #4

  Weet jij altijd wanneer je ongesteld gaat worden? je zou dan vlak voor je menstruatie Aleve Feminax kunnen slikken. Misschien vermindert dat de klachten?

  Reageer
  #5

  Bedankt voor jullie reacties!

  Olga; ja, dat denk ik dan ook altijd maar :S (ja, ze leven nog! Anders had ik waarschijnlijk al wel moeilijker gedaan bij artsen, hehe..)

  Claire: helaas weet ik nooit goed wanneer ik ongesteld ga worden; ergens tussen de 3 á 5 weken maar meestal voel ik het wel ongeveer aan komen. Om nu iedere keer een paar dagen pijnstillers te slikken voor het geval dat... terwijl het eigenlijk bijna altijd goed gaat... ik weet niet of dat gezond is... Maar het is zeker wel een idee voor wanneer ik ergens naar toe moet!! Onderweg kan het bijv. gewoon gevaarlijk zijn. Wie weet helpt 't. Thanx.

  Reageer
  #6

  Je zou standaard een doosje in je (hand)tas kunnen doen, in het dashboardkastje van je auto, in je bureaulade op je werk...

  Sterkte

  Reageer
  #7

  Hoi, ik vond dit, het is inmiddels 5 jaar later. Ik reageer hierop zodat anderen die dit vinden er misschien toch nog iets aan hebben.
  Ik heb dit zelf ook en mijn zus ook. En ik ken 2-3 mensen die dit ook hebben.
  Een vriendin van me die moet thuisblijven omdat ze bij hoogtes (bovenaan de trap) duizelig word en er dan vanaf valt. En ze projectielbraakt nogal extreem.
  Ik heb al vanaf mijn dertiende dat ik iedere maand op de grond lig en een dag lang niets kan doen. Ik ben niet 'officieel"flauwgevallen, maar had wel zwart voor mijn ogen en hoorde niets meer.

  Het kan gevaarlijk zijn als je bijv. tijdens het overgeven flauwvalt of flauwvalt tijdens douchen/tegen iets scherps/van de trap.
  Het is sowieso altijd beter om er even iemand bij te hebben, als dat mogelijk is natuurlijk of even aan iemand te melden dat je erg ziek van je menstruatie bent (al is het maar de buurvrouw of een vriendin) zodat die evt. kunnen smsen of bellen om te checken hoe het met je is. Dat idee helpt al.

  Verder moet je vooral die dag niets doen, liggen blijven op de grond (matje/matras neerleggen voor jezelf) en een emmertje. Rustgevende muziek aan, raam open, glas water bij de hand. En dan wachten tot het over is.

  De pil heeft mij wel geholpen, overigens, die heb ik tijdelijk genomen en dat ging beter, maar de pijn bleef hetzelfde. Alleen het overgeven en de duizelingen waren minder.
  En sinds een tijdje heb ik 500 mg naproxen (was officieel voor na mijn operatie) waar ik dan 1 pil van neem, zodra de pijn start. Het helpt niet altijd en ik wordt er persoonlijk héél duf en zweverig van. Maar áls het helpt, dan is de pijn vrijwel weg.

  Hopelijk heb je/heeft hier iemand iets aan.

  Reageer
  #8

  Ik heb dit ook jaren gehad. Tijdens mijn menstruatie kreeg ik last van duizelingen,aanvallen die ik kreeg tijdens mijn menstruatie. In het begin kon ik niet echt een link leggen hoe of wat. Heb het een keer zo erg gehad dat mijn zoon me op de vloer in de toilet had gevonden en zijn vader moest bellen, omdat ik totaal niets kon doen ondat alles draaide. Uiteindelijk ben ik maar de huisarts gaan opzoeken en die adviseerde mij om de pil door te slikken, zonder pauze . Ik moet zeggen dat ik nog nooit zo blij ben geweest om dat te doen. Ik heb vanaf dat ik de pil non stop inneem geen aanvallen meer gehad.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hoi ann!

  ik val altijd heel af en toe flauw, als ik ongesteld word of moet worden, meestal gebeurd dit tijdens het douchen.

  Vorig jaar viel ik met mijn mond op de wasbak. 3 tanden eruit.

  Ik weet hoe je je voelt, het is inderdaad heel vervelend.

  de dokter adviseerde me de nuvaring.

  Ik was aan de pil maar daardoor werd ik juist ziek.

  Nu met de nuvaring ben ik niet meer zo erg duizelig, mijn krampen zijn zo goed als weg, en ben niet meer misselijk! 🙂

  zit veel beter in me vel!

  misschien een optie voor jou, ann? 🙂

  Liefs Joyce

  Reageer
  #10

  Hallo allemaal

  Vandaag 1e (flinke vloeiing menstruatie). Ook soms ruim week van te voren raar in mn hoofd, wegtrekkers. Heel soms een extra systole van het hart. Ik geef het de schuld aan mijn hormonen.  Nu middenin in de Hema licht in mn hoofd en duizelig. Naar gevoel want ik wil niet dat mensen me op moeten rapen . Zo stom . Jaren geen last gehad. Menstrueer al vanaf mn 10e jaar. Ben nu 38. Sinds een jaar heb ik van dit soort vage klachten. Is er een kans dat dit ook hoort bij pre menopauze? Afspraak huisarts heb ik staan. Wil er nu wel eens goed over praten . Iemand ervaring hiermee?

  Reageer
  #11

  Ik had dit ook en natuurlijk op 31 december....

  Ik liep overdag door de supermarkt en zakte in. De mensen in de supermarkt dachten aan suiker en ik heb geprobeerd te eten maar kreeg geen hap door mijn keel. Ik was erg misselijk en bleef steeds bijna overgeven. Niet dadwerkelijk overgegeven omdat ik niks had om eruit te gooien. Het instorten was om 14.00 en ik voelde me al wazig voor ik wegging. Ik had steken op mijn borst maar ik had er ook enorme hartkloppingen bij. Verder was ik spontaan heel erg moe.

  Ik had er nooit aangedacht dat dat met menstruatie te maken kon hebben want idd. Ik vloeide nog helemaal niet.

  Maar je verhaal komt erg bekend voor. Ik voelde me tegen 23.30 pas weer okay.

  Reageer
  #12

  Ik zou bij menstruatieproblemen denken aan factoren als voeding en tekorten aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren.
  Bij een zware bloeding, zoals bij C, zou ik ook denken aan oestrogeendominantie. Is bij te sturen met natuurlijke middelen. Gebruik zelf natuurlijke progesteroncrème voor mijn hormonen.

  Reageer
  #13

  Dag dames, ik woon in Suriname. Constant n warm weertje hier dus. Ik ben 50 en in de pre-menopauze. Menstruatie komt nog regelmatig, wel heftiger. Ik voel gewoon mijn baarmoeder zwaarder worden kort voor de menstruatie. Vanaf 3 dagen voor de menstruatie tot de 3e dag vd menstruatie ben ik erg duizelig. Mijn werk lijdt er ook onder. Ik ben al 13 jaar diabeet (type 2). Deze klachten had ik niet voor mijn 45e. Mijn HB is heel goed, ik merk wel dat Ijzertabletten verlichting geven. Ik drink ook meer water. Ik moet wel zeggen dat het me angstig maakt want het is heel eng de duizeligheid. Hier hebben we een plant, de Moringa. Ik kreeg van iemand als advies thee ervan te drinken. Ik zal melden of en hoe dat geholpen heeft .Sterkte ermee allemaal.

  Reageer
  #14

  Beste An,

  als ik jou was zou ik naar een homeopatisch arts gaan. Zij kan je ook goed advies geven en een behandeling waardoor je minder last van je menstruatie kunt hebben. Zonder aan de anti conceptie pil te gaan. Je kunt op de site Homeopathie een arts bij je in de buurt vinden.

  Reageer
  #15

  Hallo allemaal,

  Ik ben 23 jaar en ik zie mij zelf ook terug in de berichten ..

  Ik heb ook al vanaf de middelbare school last van deze verschijnselen.

  Ik word tijdens de eerste dag van mijn menstruatie heel erg duizelig en begin te trillen. Ik moet de muur vast houden om de lopen. Ik begin vanaf mijn hoofd te zweten.

  Ik merk wel wanneer ik meteen iets ga eten als ik ongesteld ben dat dit minder voorkomt. Als ik het koud krijg, dan komen deze verschijnselen ook sneller voor.

  Als ik me zo voel kan ik niet staan, dan ga ik liggen maar omdat ik me zo beroerd voel kan ik ook niet liggen. Dan ga ik weer staan en liggen etc. Gaat dat zo door voor minimaal een uur.

  Reageer
Reageer op: Heel erg duizelig tijdens 1e dag ongesteldheid – gevaarlijk?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief