Overtijd door lariam?

 • #1

  Hallo,

  Momenteel ben ik al zo'n 18 dagen overtijd.
  Ik heb een keer onveilig gevreeen, en ik heb een zo'n 10 dagen geleden een zwangerschapstest gedaan: negatief.

  Nu zit ik momenteel aan de Lariam, en vraag me dus ook af of dit wellicht de menstruatie kan ontregelen?

  Ik hoop op een spoedige reactie!

  Reactie
  #2

  Over het gebruik van Lariam tijdens de zwangerschap bij de mens bestaan onvoldoende gegevens. om de mogelijke schadelijkheid te kunnen beoordelen. Bij dierproeven is echter gebleken dat Lariam schadelijk is voor de vrucht indien het in de vroege zwangerschap in hoge doses wordt toegediend. Daarom mag Lariam bij zwangerschap, vooral gedurende de eerste drie maanden van dezwangerschap, alleen worden gebruikt indien daar dwingende medische redenen voor zijn. Indien u als vrouw in de vruchtbare leeftijd naar malariagebieden gaat en Lariam ter voorkoming van malaria gebruikt, dan dient u ervoor zorg te dragen, dat u een doeltreffend middel ter voorkoming van zwangerschap gebruikt gedurende de periode dat u Lariam ter voorkoming van malaria gebruikt en gedurende drie maanden na het innemen van de laatste dosis Lariam ter voorkoming van malaria. In geval u reeds zwanger bent, kunt u met het gebruik van Lariam ter voorkoming van malaria eventueel beginnen vanaf de vierde maand van de zwangerschap. Het is raadzaam dit echter met uw dokter te overleggen

  Reactie
  #3

  Dank u voor de moeite van het antwoorden.. alleen was het bovenstaande mij al bekend! En het was ook zeker niet de bedoeling om zwanger te worden!

  Maar mijn vraag is dus, of het bekend is van lariam dat het de menstruatie kan vertragen?

  Reactie
  #4

  Volgens de bijsluiter is er geen relatie met Mefloquine en de menstruatie (lees bij gebruik van een onbekend medicijn de bijsluiter!) maar er wordt wel met nadruk gewaarschuwd indien u zwanger bent of zwanger wilt worden.

  Het beste is naar de huisarts te gaan voor een zwangerschapstest en te overleggen wat te doen als u onverhoopt zwanger blijkt te zijn.

  Reactie
  #5

  Inderdaad, ga even naar de huisarts en laat een betrouwbare bloed-zwangerschapstest doen.

  Reactie
  #6

  Nou, een tweede test maakt aan mijn onzekerheid een einde: ik zie maar een streep!
  Of het nu aan de lariam lgt, of aan de stress, maakt me niet uit, het ligt er in ieder geval niet aan dat er een kindje aan het groeien is!

  Dank jullie voor de reacties!

  Reactie
  #7

  Fijn voor je. En gebruik misschien voorlopig een extra condoom. Zekerheid voor alles.

  Reactie
  #8

  Meer vragen en antwoorden over de interpretatie van de uitslag van een zwangerschapstest:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=streep+zwangerschapstest&sa=Zoeken#1483

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Beste Eef,

  Mijn vriendin heeft lariam ingenomen en zit met het zelfde probleem. Kans op zwangerschap is er (bijna) niet, maar ik las uw gesprek van een jaar geleden, en vroeg me af of u eventueel bereid bent het verder medisch verloop van uw probleem mee te delen, zodat wij ons misschien minder ongerust moeten maken.

  Groetjes

  Reactie
  #10

  Brecht, wat is precies je vraag? Misschien kunnen anderen jou helpen, maar dan moet je je vraag wel duidelijk stellen.

  Reactie
  #11

  Mijn probleem is simpelweg wat ik hierboven uitleg, met als vraag naar eef of ze intussen te weten gekomen is of lariam de uitblijvende menstruatie had veroorzaakt.
  Nu, ons probleem heeft ondertussen al zichzelf opgelost, dus heb ik geen verdere vragen.

  Reactie
  #12

  Ik zit met hetzelde probleem. Al bijna 2 weken overtijd. Gebruik ook Lariam (nu in afbouwende fase, nog 1x te gaan, in totaal 12 tabletten genomen).
  Het lijkt erop alsof er toch een connectie is. Normaal ben ik erg regelmatig ongesteld en heb een spiraal, dus zie geen andere aanleiding.

  Reactie
  #13

  IK ben ook al 9 dagen overtijd...zwanger zeker niet, maar ik heb net 12 dagen malaiapilen achter de rug ivm een reis naar Kenia...er zit dus wel een verband want ik ben altijd super regelmatig geweest...laten ze daar eens onderzoek naar doen!

  Reactie
  #14

  Ik heb Malerone genomen 2jaar terug en sindsdien bijna tot geen maandstonden meer! Nu pas de link gelegd...er is idd bijna geen informatie over te vinden

  Reactie
Reageer op: Overtijd door lariam?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief