Iets aan de hand met mijn hormonen?

 • #1

  Mijn naam is Lianne en ik ben 23 jaar oud.
  3 maanden geleden is er iets geks in mijn lichaam verandert wat nog steeda niet weg is.
  Ik had toen ik ongesteld moest worden 5 dagen lang bruine afscheiding. Mijn eerste gedachte was natuurlijk: zwangerschap. Ik gebruik een condoom als anticonceptiemiddel. Ik heb donderdag 9 juli een zwangerschapstest gedaan en deze was positief. Ik heb er die dag nog 2 gedaan en die waren negatief. Die dag werd ik ongesteld. Dit duurde maar heel kort en was veel minder pijnlijk dan normaal. Normaal ben ik een volle week ongesteld en ga ik kapot van de pijn. Nog ongeveer 4 testen gedaan in het verloop van de week en maand, allemaal negatief.
  Rond die tijd begon ook een soort schimmelinfectie bij mij. Ik heb ze vaker gehad en dit was dan hevige jeuk, maar was altijd goed te behandelen met miconazol voor vaginaal gebruik.
  Deze keer was het anders. Ik had jeuk met momenten, mijn schaamlippen waren dan erg droog en hier zaten bobbeltjes op. Als ik er geen last van had was er ook niks te voelen. Dit kon met de dag verschillen. Na een maand ben ik op 3 augustus naar de huisarts gegaan omdat ik het vreemd vond. Ze heeft gekeken en dacht toch dat het een schimmelinfectie was en heeft me weer miconazol gegeven. Deze keer kon ik smeren e.d. wat ik wilde, maar werkte het niks. Ik ben na mijn 1ste menstruatie na de testen elke keer ongv 5 dagen te laat ongesteld geworden en steeds veel minder hevig qua pijn en bloed. (Niet zo weinig dat het op een zwangerschap kan duiden). Nu ben ik ook een maand geleden begonnen met een dieet met coaching. Ik heb een beetje overgewicht. Ik weeg 71 kg en ben 167 cm lang. Ik heb een eetschema en ik ga 3 x in de week naar de sportschool. Tot mijn grote verbazing ben ik hiervan nog niks afgevallen, wat gek is omdat ik heel snel aankom, maar ook heel snel af kan vallen als ik mijn best doe. 10 oktober ben ik weer ongesteld geworden. Vorige week donderdag ben ik naar de huisarts gegaan omdat ik toch mijn hormonen of lichaam niet vertrouwde. Mijn infectie was niet meer te zien (wat logisch is want ik had er ook geen last van toen, sjmindsdien ook niet meer gehad trouwens), maar vond het wel raar wat er met me aan de hand was.
  Ze zei dat het evt een miskraam zou kunnen zijn geweest, maar dat ik dat nooit zeker zal weten. Dit lijkt me sterk omdat ik altijd nog ongesteld ben geweest èn veilige seks heb.
  Ik heb een doorverwijzing gekregen om bloed te laten prikken op zwangerschap, glucose en schildklier. Dkt heb ik afgelopen masndag gedaan en deze uitslagen waren allemaal goed. Nu ben ik gister, 20 okt, wederom ongesteld geworden terwijl ik er net ca. 5 dagen van af ben.
  Ik heb echt geen idee wat er met mijn lichaam aan de hand is, maar voel wel dat er iets aan de hand is. Dit is te toevallig zo allemaal bij elkaar en te vreemd.
  Weet u misschien wat het zou kunnen zijn en hoe ik dit kan verhelpen?

  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Lianne

  Reactie
Reageer op: Iets aan de hand met mijn hormonen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief