Zwanger of hormonale schommelingen?

 • #1

  Goedemorgen allemaal,

  Ik ben 5 dagen overtijd en maak mij nu wel een beetje zorgen.

  Er kunnen 2 opties zijn, denk ik: zwanger of hormoon schommelingen.

  Wij hebben ‘geklust’ in mijn vruchtbare periode met hoop natuurlijk een kindje te maken.

  Ik ben 27 jaar en al 14 jaar ongesteld en altijd een regelmatige cyclus van 31 dagen. Verder slik ik geen pil of voorbehoedmiddel.

  Laatst ongesteld geworden is op 6 mei. Eisprong gehad rond 24 mei denk ik (ik denk dat ik ‘m wel heb gevoel meestal voel ik die)?

  En paar keer gemeenschap gehad in de week van 18 t/m 23 mei.

  Afgelopen vrijdag vond ik een beetje roze afscheiding in m’n onderbroek maar 2 dagen erna, afgelopen zondag ook. Dit is rond de dagen dat ik ongesteld had moeten worden.

  Kan een innestelingsbloeding rond de NOD komen en dan in 2 keer komen?

  Ik dacht, dit is een teken dat de ongesteldheid eraan komt, want ik heb ook sinds 1/2 weken last van lichte krampen en steekjes in de onderbuik. Krampen zijn niet heftig zoals bij ongesteldheid.

  Ongesteldheid zette niet door. Verder wel af en toe normale afscheiding zoals normaal.

  En ik heb een paar dagen erna getest om zekerheid te krijgen. Test was negatief. Vandaag, 5 dagen na mijn NOD, weer getest met ochtendurine en weer negatief. Ik snap er niks van??

  Kan het zijn dat ik voor het eerst mijn ongesteldheid een maandje oversla door hormoon schommelingen? Verder snoep ik iets meer (zeker nu met thuiswerken door corona) maar heb ik prima BMI, kan het zijn dat de hormonen uit balans zijn?

  Ik ben wel heel erg moe, heb sinds gisteren ook gevoelige en gespannen borsten zoals ik gewoonlijk VOOR de ongesteldheid heb.

  Of kan ik zwanger zijn? Ik weet het zelf echt niet. Heb niet veel symptomen, behalve heel erg moe zijn (wat ik eigenlijk al 2 maanden veel heb), heb veel trek in zoet en makkelijk ongezond eten en heb al 2 weken lichte steken en krampen in mijn onderbuik en rommelingen. Ik voel me soms duizelig of vreemd ook zeg maar.

  Misschien wil ik wel TE graag zwanger zijn en beeld ik mij alles in? Het zou wel gek zijn als het meteen de 1e keer raak is. Veel symptomen lijken bij mij ook op hormonale schommelingen zoals moeheid, emotioneel, opvliegers, lijkt ook veel op zwangerschapssymptomen.

  Reactie
  #2

  Ga naar de huisarts en laat daar een bloedtest doen. Als die negatief is zijn het je hormonen

  Reactie
  #3

  Bedankt voor je reactie

  Reactie
Reageer op: Zwanger of hormonale schommelingen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief