geen menstruatie na stomme actie

  • #1

    Hoi allemaal!

    Ik heb een probleempje, en ik hoop dat iemand tips heeft..

    Ik heb sinds een paar jaar een eetprobleem, (EDnos). Ik heb perioden van te weinig eten en perioden van vreetbuien en braken en laxeren.

    De laatste tijd gaat het wel redelijk, ik braak nog maar een paar keer per week en gebruik over t algemeen geen laxeerpillen meer.

    Nu is mijn probleem, ik ben al 2,5 week over tijd.. Ik hou wel veel vocht vast wat normaal een teken is dat ik ongesteld word.

    Een paar weken geleden heb ik op een slechte dag na een eetbui een overdosis paracetamol, ibuprofen en een ander pilletje geslikt. Vervolgens wilde ik het uitbraken maar dat lukte niet. Ik raakte in paniek en heb een strip van 10 laxeerpillen ingenomen.
    Die nacht werd ik heel ziek en heb ik een paar dagen uitgeput in bed gelegen.
    Nu heb ik nergens meer last van, alleen het uitblijven van de menstruatie dus..

    Komende donderdag ga ik 10 dagen op kamp, mijn dilemma is nu:

    -Moet ik morgenochtend de dokter bellen om voor kamp nog heen te gaan
    -Moet ik wachten tot na kamp, en als k dan nog steeds niet ongesteld ben de dokter bellen..

    Hoop snel antwoord te krijgen!!

    Liefs.,
    MissWanhoop

    Reageer
    #2

    Meid meid, wat ben jij je gezondheid aan het verknoeien!!! Als het je uiteindelijk al lukt om van die eetbuien af te komen, dan nog heb je nog jarenlang hierna de gevolgen ervan:

    - aangetast glazuur door al het overgeven
    - op de lange duur gaan je tanden ervan losstaan zelfs... met veel tandvleesproblemen na je 35ste...
    - ontregelde darmen door veelvuldig slikken van laxeerpillen
    - allerlei vitaminetekorten door een eenzijdig eetpatroon, je spuugt tenslotte ook goede voedingsstoffen uit

    Zelf heb ik van mijn 18de tot mijn 23ste van die eetbuien gehad, compleet met laxeerpillen en overgeven (elke dag!!). Ik ben er nog gemakkelijk vanaf gekomen uiteindelijk: ik wilde perse een kind, en dat gezond ter wereld zetten, dat is mijn redding geweest. Maar ik heb nog jarenlang last gehad van spastische darmen, en mijn gebit is ook aangetast geraakt, komt nooit meer goed.

    Maar dan nog ook een overdosis van die enge ibuprofen slikken... brrr, wist je niet dat je daar een hartaanval van had kunnen krijgen. Paracetamol is nog vrij onschuldig, maar al die sterkere pijnstillers hebben veel meer bijwerkingen!!!

    En dat je nu niet ongesteld wordt, zou kunnen komen door een gebrek aan voedingsstoffen, anorexia patienten worden ook niet meer ongesteld.

    Hulp moet je zoeken, en wel zo snel mogelijk, anders ga je kapot aan je huidige leefwijze!!!! Waar ik veel aan heb gehad is het boek van Lola Verkuyl over eetbuien, en de wetenschap dat je niet de enige bent. Aan een psycholoog had ik weinig in die tijd, die bleef maar doorzaniken over mijn jeugd, waar het niet aan lag. Ik wilde lotgenotencontact, maar dat wilde die psycholoog niet. Internet had je toen nog niet, nu wel, dus je mogelijkheden tot lotgenotencontact zijn veel groter dan toen!!

    Reageer
    #3

    waarom wil je de dokter bellen omdat je menstruatie wegblijft?
    kun je zwanger zijn dan? Haal dan meteen een test.
    anders hoef je hiervoor niet naar de dokter.
    Wel voor jouw probleem, zoek zo snel mogelijk hulp, dit kan via de huisarts.
    zoals vorige schrijfster al meld, dit gaat niet goed zo, dit kost je gezondheid en soms je leven!
    wacht niet maar zoek hulp en praat met iemand in jouw omgeving het liefst met familie of een goede vriendin, je hebt steun nodig.
    Sterkte Brenda/

    Reageer
Reageer op: geen menstruatie na stomme actie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief