Menstruatie – vroeg in overgang

  • #1

    Hallo

    Mijn menstruatie is de laatste jaren altijd rond 23-24 dagen geweest en heel hevig gedurende 2 dagen (max tampon lekt al door na 30 minuten en veel stolsels).
    Nu heb ik al jaren last van voor de menstruatie grieperig gevoel, moe, kortademig, gevoel van watten in het hoofd en niet stabiel op mijn benen staan. De laatste 3 maand is mijn cyclus plots eens 29 dagen, dan 19 dagen en zit nu op dag 29 en heb al dagen druk in buik, en af en toe wat roosverlies.
    Hoort dit allemaal al bij een naderende menopauze? Ben ook heel angstig en vrees alweer dat ik iets ernstig heb. Had in mei nog controle bij de gynaecologe omdat ik een cyste in mijn borst heb. Voor de rest was alles in orde en uitstrijkje ook.
    Ik word er alleen zo gek van om me zo te voelen en ook dat onregelmatig gedoe vind ik niet fijn. Kan namelijk echt niet zwemmen of in bikini rondlopen als ik ongesteld ben en tijdens de vakantie is dat echt lastig.
    Heb de laatste jaren al minipil en spiraal gehad maar helpen niet ben dan constant ongesteld.
    Sorry voor het ganse verhaal maar moest het even kwijt.

    Reageer
    #2

    Hoe oud ben je?

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    Ik ben 43

    Reageer
    #5

    Dan zou een "vervroegde"overgang mogelijk zijn.

    Reageer
    #6

    Onregelmatige cyclus of korte cyclus kan te maken hebben met ontregelde hormonen, zoals insulineresistentie, oestrogeendominantie en bijnieruitputting. Hevige bloedingen, cystes en stolsels kunnen wijzen op oestrogeendominantie. Huisarts kijkt meer naar symptomen in plaats van dit soort oorzaken. Pil en spiraal ontregelen je eigen hormoonhuishouding, werken verhogend op het cortisol en zorgen voor verlies aan vitaminen en mineralen, waaronder zink. In bikini of zwemmen kan met tampon of menstruatiecup.

    Reageer
    #7

    Ik zou graag willen weten of mijn hormonen zich al aan het voorbereiden zijn voor de overgang, want ik kom bij de huisarts niet verder. Het is begonnen met duizeligheid en hartkloppingen. Ik ben aan de pil maar soms kom ik uit bed en begin dan spontaan te huilen en weet niet waarom, ik merk ook dat ik soms kwaad word om de kleinste dingen. Ik heb ook heel vaak hele dagen koude rillingen en heb heel veel aandrang om te plassen, maar ik heb geen blaasontsteking. Ik word nog wel elke maand ongesteld maar die is wel heel heftig en rond die periode heb ik ook veel last van mijn darmen please help kan dit het begin zijn.

    Reageer
    #8

    Hoe loud ben je?
    Heb je veel stress/spanningen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ben 39 jaar en heb geen stress heb een leuke baan en heb het goed naar mijn zin.

    Reageer
    #10

    Maar dat is in principe te vroeg voor de overgang

    Reageer
    #11

    Ja dat zeggen meerdere totdat ik vertel dat mijn moeder ook zo jong was toen het begon en dan word er gezegd dat het zou kunnen.

    Reageer
    #12

    Dan moet ook ik nou zeggen dat het zou kunnen. Maar daar schiet je natuurlijk ook niet veel mee op.

    Reageer
    #13

    Nee klopt ik wacht maar gewoon af maar die symptomen je word er soms gek van. Maar we zullen zien de tijd wijst het uit. Maar bedankt.

    Reageer
    #14

    Hallo ,

    Ik ben 46 zit in de (pre)overgang gebleken uit mijn bloedtest.

    Mijn menstruatie is zo onregelmatig en duurt soms 2 dagen dan 2 weken, heb ook continue een opgeblazen buik ( nooit gehad) kan dit te maken hebben met de overgang

    Reageer
    #15

    Dat zou zeker kunnen

    Reageer
Reageer op: Menstruatie – vroeg in overgang


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief