Menstruatie klachten

  • #1

    Sinds de geboorte van onze dochter 5 jaar geleden ben ik aan het tobben met de menstruatie. Onze dochter is destijds via een keizersnede geboren, en was kindje drie. Na de twee andere kids heb ik nooit last gehad. Maar de laatste 5 jaar is het verschrikkelijk. De dag voor de menstruatie ben ik al erg labiel. Een normaal gesprek voeren zit er niet in of ik barst in huilen uit. Of het nu op mijn werk is of een telefoontje naar een vriendin. Ik zie er al tegenop als ik een afspraak heb rond de tijd dat ik de menstruatie verwacht. Als deze uiteindelijk is doorgebroken zijn die problemen meteen voorbij. De 1e dag verloopt nog goed, maar de 2e tot de 4e dag zijn verschrikkelijk. Ik verlies enorm veel bloed, met enorme stolsels. Soms wel zo groot als een mandarijn. T lijkt wel of er een kraantje beneden word opengezet. Ik ben al een poosje aan de pil gegaan, maar voelde me hier absoluut niet lekker door. Alle emoties lekker verdwenen. Iemand adviseerde nu een overgangsconsulente. Hoewel ik nog maar 35 ben en niet in de overgang ben schijnen die ook veel te weten over menstruatie klachten. Heeft iemand hier ervaring mee? Of is er iemand die nog andere ideeen heeft wat ik zou kunnen doen?

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je er beter aan doet om met die klachten naar de gynaecoloog te gaan. Vraag aan de huisarts een verwijzing

    Reageer
    #3

    Een zware menstruatie kan te maken hebben met oestrogeendominantie en tekorten aan diverse voedingsstoffen. Over hoe je oestrogeendominantie weer kan bijsturen met de juiste voeding, xeno-oestrogenen vermijden en gebruik van aanvullende middelen kan je een en ander vinden op internet. Gebruik zelf natuurlijke progesteroncrème, dus niet een chemisch spulletje van de dokter. Help je hormonen en tevens je humeur. Denk ook aan gebruik van bepaalde voedingssupplementen voor je hormonen.

    Reageer
Reageer op: Menstruatie klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief