PMS/PMDD na stoppen pil

  • #1

    Hoi!

    Eind november ben ik na +- 3,5 jaar gestopt met de pil, de eerste maand ging alles prima en voelde me heel goed. Ik heb een koperspiraaltje laten zetten ipv de pil. Ik stopte met de pil omdat ik geen kunstmatige hormonen wilde slikken en last had van angst en depressie. De eerste menstruatie met het koperspiraaltje was heel heftig en sinds deze menstruatie voel ik me raar, alsof ik niet mezelf ben. Vanaf deze menstruatie heb ik ontzettend veel last gehad van depersonalisatie en derealisatie, dit is in de maanden wel afgezakt.

    Nu heb ik sinds mijn eerste menstruatie na het stoppen van de pil echt extreem veel last van stemmingswisselingen, enorm labiel ben ik super super super gevoelig en heb last van allerlei angsten. Ik werd wel wat afgevlakt door de pil, maar voordat ik startte met de pil was ik niet zo extreem labiel en gevoelig als nu. Deze klachten blijven niet de hele maand, maar komen en gaan, maand in en maand uit. Ik leg het aan mijn psycholoog ook wel uit alsof ik soms het gevoel heb dat mijn gevoelens de macht over mij hebben en ik niet de macht over mijn gevoelens. De ene week wil ik et uitmaken met mijn vriend en de andere week ben ik niet bij hem weg te denken, zo lastig, maar vooral vervelend en zielig voor hem..

    Ik hou sinds kort een stemmingsdagboek bij om te kijken hoelang de periodes duren.

    Vanmiddag heb ik een potje Teunisbloemolie gekocht, 2 x 1000 mg per dag, ik ben benieuwd wat dit gaat doen.
    Ook loop ik bij een BioResonant, dit helpt voor mijn gevoel niet echt. Ook slik ik sinds ongeveer anderhalve week Ashwagandha, de werking hiervan moet ik nog mee gaan maken,. Ik heb vorig jaar een jaar lang Rhodiola geslikt, maar de werking nam hier na een jaar van af.

    Vorige week ben ik bij Care for Women geweest, zij vermoedt dat mijn progesteron te laag is en wilt dit verder onderzoeken en kijken hoe we dit op kunnen lossen.

    Verder neem ik een heleboel supplementen, Omega 3 2 x 300 mg, magnesiumcitraat 2 x 200 mg, Vit B complex (hoog gedoseerd), Vit B12 1000 mcg, Vit C 1000 mg, Vit D3 75 mcg en Bachbloesems.

    Ik wil niet aan de antidepressiva, omdat ik er van overtuigd ben dat het probleem van binnen zit en ik wil graag een oplossing vinden om dit probleem op te lossen!

    Ik ben benieuwd of iemand mijn probleem herkent en hoe dit opgelost is of hoe lang het heeft geduurd voordat de hormonen en stemming een beetje gestabiliseerd waren. Ik hoef me niet 100% stabiel te voelen, maar dit is wel heel extreem, ik kan sommige weken bij wijze van spreken niks en wil alleen maar in bed liggen of tv kijken op de bank. Zo zie ik mijn toekomst toch niet echt voor me, haha!

    Ik sport trouwens ook 2-3 keer per week en doe 1 keer per week aan yoga. Ook probeer ik te mediteren en mindfulness te doen.

    Alvast heel erg bedankt en ik ben super benieuwd naar jullie reacties en ervaringen!

    Lieve groetjes van mij xxx

    Reageer
    #2

    Gebruik van de pil bevordert oestrogeendominantie. Dan is het oestrogeen relatief te hoog ten opzichte van het progesteron.  Over oestrogeendominantie en hoe je dat zelf kan bijsturen vind je het nodige op internet. Gebruik zelf natuurlijke progesteroncrème.

    Een koperspiraal verhoogt het koperniveau in je lichaam en verlaagt het zinkniveau in je lichaam, wat ook weer klachten kan geven.

    Een paar voedingssupplementen gebruiken kan ondersteunend werken maar lost het eigenlijke probleem van de gevolgen van de anticonceptie niet op. Heb zelf dan ook een pessarium.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de reactie! Ik ga me er in verdiepen 🙂

    Reageer
Reageer op: PMS/PMDD na stoppen pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief