stoppen met pil

Online ZorgZus
 • #1

  Ik neem al de pil sinds ik 14 ben, dus ondertussen al een 6-tal jaar. Ik ben ermee begonnen omdat ik enorm hevig bloedde en praktisch constant ongesteld was. De gynaecoloog zei dat dit kon komen omdat ik mijn eisprong nog niet volledig had. Hierdoor had ik ernstig ijzertekort en begon ik met een minipil, maar dit werkt niet en zo ben ik beland bij de pil. Doordat ik veel haaruitval en puistjes had, ben ik in september overgeschakeld naar mijn nieuwe pil.

  De laatste tijd heb ik de indruk dat ik er eigenlijk niet zo goed mee ben. Ik ben heel vaak redelijk down, heb veel stemmingswisselingen waar ik zelf niet kan aan doen, ik heb ook het gevoel dat ik wat dikker ben, vooral aan mijn buik, ik heb vaak eetbuien... Ik heb soms het gevoel dat dit door de pil kan komen, aangezien ik me soms beter voel tijdens de stopweek (wanneer ik ongesteld ben en juist prikkelbaarder zou moeten zijn). Ik denk er al een tijdje over om met de pil te stoppen aangezien ik toch geen vriend heb momenteel. Lijkt dit slim om dit zomaar te doen en kunnen hier grote gevolgen aan verbonden zijn? Ik heb eind mei examens tot eind juni, en ik ben wel bang dat, indien het niet zo goed gaat, dit wel een effect kan hebben (bvb als ik weer enorm veel bloed verlies). Of zou mijn lichaam na al die jaren wat meer in evenwicht gekomen moeten zijn en zou dit moeten lukken?

  Reageer
  #2

  Dat is een vraag die zo niet te beantwoorden is. Je lichaam zal moeten aanpassen als je met de pil stopt. Wat het en of het gevolgen heeft voor je menstruaties, zal dan moeten blijken.

  Reageer
  #3

  Hevige of langdurige bloedingen kunnen te maken hebben met zaken als bijnieruitputting, oestrogeendominantie en tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Pil lost dit soort oorzaken niet op en brengt je hormonen zeker niet in evenwicht, verergert de oestrogeendominantie en zorgt voor verlies aan vitaminen en mineralen, waaronder zink.

  Reageer
Reageer op: stoppen met pil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief