Arkosterol(rode gist rijst)

  • #1

    ik gebruik nu 4 maanden arkosterol ,mijn cholesterol is van 7,8 naar 6,2 gegaan.maar ik heb steeds meer last van vermoeide benen, en het lijkt wel of mijn knieën op slot gaan ,mogelijk toch een bijwerking?

    Reageer
    #2

    Dat zou heel goed kunnen. Rode rijst bevat namelijk ook een statine.

    De werking van rode-rijstextracten is namelijk op basis van Monacoline K. De gebruikte schimmel (Monascus pupureus) maakt Monacoline K aan tijdens de fermentatie. Deze stof wordt door de producent van de capsules, ook netjes vermeld als werkzame stof. En hier komt de aap uit de mouw, want Monacoline K is identiek aan de stof Lovastatine die (zoals de naam al aangeeft) een statine is.

    Omdat rode rijst een bepaald soort statine bevat, bestaat het risico op dezelfde bijwerkingen als bij voorgeschreven statines, namelijk lever-, spier- en nierschade. Ook heeft het drinken van bijvoorbeeld grapefruitsap een negatieve invloed op de werking en zijn er wisselwerkingen met andere medicijnen.

    Reageer
    #3

    Ook in Rode Gist Rijst zit Monacoline K , maar het aantal mg. is veel minder dan bij statines.

    Er is een groot verschil met statines omdat je van statines 20 tot 80 mg. moet binnen krijgen om effect te krijgen en met Rode Gist Rijst maar 3 mg. Dus dat is een zeer groot verschil

    Het draait bij artsen en apothekers alleen om het geld , zij zijn verplicht door de zorgverzekeraars om het goedkoopste middel te geven en of je daar nu doodziek van wordt zal hen een worst zijn, anders zou je als apotheker of arts dit middel weigeren om voor te schrijven , want het is al jaren bekend dat het overgrote gedeelte van de patienten Diabetes krijgen van statines , of reuma- achtige klachten of spier aandoeningen , of zich jaren ouder voelen dan ze zijn , of hoofdpijnklachten al deze klachten zijn al jaren bekend en is in sept. 2015 volop in de media geweest , maar ondanks dat er voor gewaarschuwd wordt en dat het bewezen is dat de voordelen niet opwegen tegen de grote nadelen blijft men ze toch voorschrijven omdat de zorgverzekeraar dat alleen maar vergoed en daarom zijn huisartsen verplicht (anders krijgen zij geen bonus) om alleen deze statines voor te schrijven . Nou ik bedank er feestelijk voor en als ik ze verplicht moet innemen laat ik de huisarts en de apotheker is een papier tekenen dat zij accoord gaan dat ik een grote claim in kan dienen als ik daarna diabetes krijgt , ik wed dat er geen 1 arts te vinden is die daar intrapt omdat zij duivelsgoed weten dat de kans heel groot is dat ik Diabetes wordt door de statines en dan is het gauw gedaan met hun bonuspret .
    Ne ik bedank voor dat bonuscircus . er zijn juist ook artsen die uit die hele circus zijn uitgestapt omdat zij niet mee willen werken aan deze grote farmaceutische geldmachine en ik geef ze groot gelijk

    Mijn familie zijn direct gestopt met statines in te nemen en zijn overgegaan op Rode Gist Rijst en hun grote klachten waren binnen een week al grotendeels verdwenen , maar ja van Rode Gist Rijst krijgt de apotheker en de arts geen extra geld voor dus die schrijven ze niet voor , doordat ik statines weiger en zelf over de Rode gist rijst begon stemde de arts er gelijk mee in en kan ik via de apotheker die kopen (al ga ik diezelfde nu via internet kopen , is stukken goedkoper)

    Reageer
    #4

    Geachte Anoniem,

    U heeft zich laten misleiden door mooie reclame. Als u op internet zoekt op Monacoline K, dan zult u zien dat een andere naam daarvoor lovastatine is. U slikt dus nog steeds een statine.
    Uw argument dat apothekers en artsen meer verdienen aan statines is niet waar. Een apotheker verdient meer aan afleveren van 3 maanden monakoline dan aan het afleveren van 3 maanden statine.
    Verder wil ik u waarschuwen. Het middel dat u nu slikt, heeft net als andere statines verschillende wisselwerkingen met andere medicijnen. Als u het middel op internet koopt, weet uw apotheker niet dat u dit middel gebruikt en kan dat mogelijk gevaar voor uw gezondheid opleveren.

    Reageer
    #5

    Beste lezers,

    Ik heb in overleg met mijn huisarts een proef gedaan en 6 maanden consequent arkosterol gebruikt.
    Elke middag 1 en in de avond 1 capsule.
    Het resultaat mijn chlosterol van 7.0 naar 5.0 en alleen verlaging van LDL en trigliceryden (de slechte chlorestol)
    Mijn huisarts en ik zijn beide onder de indruk van het resultaat.
    Ik ben heel blij dat ik geen (zware) statines hoef te slikken.
    IK ben 41 en wil graag nog van mijn leven genieten.
    Overigens heb ik geen enkele bijwerkingen.

    met vr. groet, Erwin

    Reageer
    #6

    Ik had 3 maanden terug een ldl van 4,6 en een totaal cholestorol van 5,6.
    Doordat mijn glucose op 7.1 stond dreigde mijn 'suikerdokter' met statines. Mijn eigenwijsheid heeft me gered. ARKOSTEROL. Mijn cholestorol is nu 4.0, mijn ldl is spectaculair gezakt naar 2.4. Zelfs mijn glucose zakte naar 6.0
    Dik tevreden dus.

    Reageer
    #7

    IK BEN 4 MND GELEDEN MET RODE RIJST VAN MANAVITAL BEGONNEN OMDAT MIJN CHOLESTEROL 295 WAS
    NU NA 2 MND KREEG IK SPIERPIJN IN MIJN GROTE TEEN DAN IN MIJN VOET ZO ERG DAT IK AL DE ONDERZOEKEN HEB LATEN DOEN . RX,ECHO,MRI, 3 X ANDERE STEUNZOLEN,CORTIZONE SPUIT ENZ TE VEEL OM OP TE NOEMEN. VOOR MIJ EEN RAMP IK SPORT VEEL EN KON ECHT NIETS MEER DOEN !!!!!!!!!!!!!!TOEN DACHT IK "ALS IK NU EENS STOP MET DIE RODE RIJST!!!EN JA NA 3 DAGEN EEN VERBETERING,IK HOOP DAT HET NU DE GOEDE RICHTING UITGAAT.
    DUS VEEL MENSEN ZIJN ER SUPER GOED MEE MAAR JE ZIE MAAR HET IS NIET GESCHIKT VOOR IEDEREEN;
    DUS HEB JE SPIERPIJN DENK EENS NA WAT JE NEEMT VAN MEDICATIE.
    MIJN CHOLESTEROL WAS WEL VAN 295 NAAR 199 GEGAAN OP 3 MND MAAR DE KEUZE IS VLUG GEMAAKT PIJN EN NIET MEER KUNNEN GAAN DAT IS OOK GEEN LEVEN

    Reageer
    #8

    Ik heb wel 4 verschillende cholesterol pillen via mijn huisarts gehad en bij allemaal
    had ik als meest vervelende bijzaak dat ik zeker 11/2 uur misselijk was.
    Ook had ik last van mijn spieren.
    Ik gebruik nu al 2 jaar Arkosterol waar ik 2x per dag een capsule slik.
    Mijn cholesterol is al 2 jaar prima en mijn klachten zijn weg.
    Mijn arts is op de hoogte en ook de cardioloog in het ziekenhuis waar ik onder
    controle staat.
    Beiden volgen het reseltaat en zijn zeer tevreden met de uitslagen.
    Ik gebruik de pillen samen met Valsartan en een bloedverdunner Acenocoumarol.
    Mijn ervaring met Arkosterol is dus heel positief.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heb 3 weken in het ziekenhuis gelegen door het gebruik van lipitor,een cholostorol verlagend middel,had daardoor alvleesklier ontsteking opgelopen en was ernstig ziek hierdoor,heb 3 weken alleen maar een infuus met vocht gehad en geen eten ,was 18 kilo afgevallen daar ik een zeer hoge gevaarlijke ontstekingswaarde had,nam daarna een middel van de drogist in,bleek dus ook statines in te zitten ,wel in mindere mate ,maar ik werd weer ziek door die statines ,dus mensen stop ! Ermee en ga gewoon over op voeding die zeer weinig vet bevat,ik kan het nu gelukkig navertellen,maar gebruik niets met statines ,hoe licht ook ,het kan je je leven kosten!!!!!

    Reageer
    #10

    Sinds een jaar gebruik ik RGR van Arkosterol. Na enkele maanden merkte ik vermoeidheid die ik daarvoor nooit had, spierpijn over mijn hele lijf en reuma-achtige stijfheid in de gewrichten. Bij navraag bij een Vitaminestore werd me verteld dat je er ook het co-enzym Q10 bij moet slikken. Daarmee verminderen de bijwerkingen wel maar weg zijn ze niet. Wie heeft nog meer een goed tip ter bestrijding van de bijwerkingen?

    Reageer
    #11

    Van chemische cholesterolmiddelen is het bekend dat het je Q10-peil kan verlagen. Hoe dat met dat middel zit weet ik niet. Een pilletje, allopathisch of natuurlijk is niet echt de oplossing. Beter is het om aan je gezondheid te werken.

    Bij cholesterol'problemen' is het belangrijk om allereerst goed voor je voeding te zorgen. Beter geraffineerde producten zoveel mogelijk te vermijden. Beter dus bruine rijst, bruine macaroni etc. Margarine is niet zo gezond. Vaak eten we ook teveel omega 6. zoals zonnebloemolie, wat ook niet zo gezond is.

    Ook zijn allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en andere stoffen belangrijk voor allerlei lichaamsfuncties, zoals magnesium, zink, vitamines A tm K, omega 3 en carnitine. Voor de verwerking van cholesterol zijn allerlei enzymen nodig, die mede worden aangemaakt met behulp van stoffen als magnesium en zink. Vandaar dat een pilletje niet helpt om de oorzaak aan te pakken.

    Reageer
    #12

    Uw betoog klopt niet. De rode gist rijst moet geheel uit eigen zak betaald worden en hoeft dus niet via de apotheek verkregen te worden. Simvastatine wel en dat wordt ook vergoed.

     

    Reageer
    #13

    Ik ben het hier zo vreselijk mee ONEENS. 1. Statines zijn vele malen duurder en geven zoveel meer bijwerkingen. Ik was stuk van de statines. Kon amper lopen en iedere dag koppijn. 89 euro voor 90 tabletten. Atorvastatine en 9 euro 95 voor 42 Rodegistrijst met q10. Ook is door de Rodegistrijst mijn mijn Ldl dus slechte chloresterol met 45 procent gedaald en mijn hdl gestegen. Beetje spierpijn  in de benen heb ik wel maar lang niet zo erg meer.

    Reageer
    #14

    Ik krijg laatst van obstipatie kan dat kloppen

    Reageer
    #15

    Dat zou inderdaad kunnen. Zorg dat je voldoende drinkt en dagelijks een stuk vers fruit eet.

    Reageer
Reageer op: Arkosterol(rode gist rijst)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief