Rode gistrijst en daling Cholesterol

  • #1

    Vorig jaar was mijn LDL Cholesterol 4,2.
    Ik ben toen Rode Gistrijst gaan innemen (1 capsule 10 mg Monacolin K) per dag van Lucovitaal) en gebruik Becel Proactief op mijn brood.
    Heb mijn cholesterol weer laten prikken en de LDL was nu 2.2, dus met 2 punten gedaald.
    Is dit mogelijk met Rode Gistrijst?, ik ben nog steeds verbaasd.

    Reageer
    #2

    Je lichaam is prima in staat LDL-cholesterol aan te maken of af te breken. Je hebt LDL-cholesterol ook nodig. Het idee dat verzadigde vetzuren direct je LDL-cholesterol verhogen is inmiddels wel achterhaald. Wel is het zo dat een ongezond voedingspatroon je LDL-cholesterol gehalte aanzienlijk kan verhogen.
    Veel onderzoek is statistisch en toont geen direct causaal verband aan.
    Als statistisch onderzoek uitwijst dat een hoog cholesterol-gehalte de kans op een ziekte verhoogt wil dat niet automatisch zeggen dat jouw kans op die ziekte verlaagt door je cholesterol-gehalte te beperken.
    Het algemene advies dat ik kan geven is gewoon gezond te eten. Gezond is: zelf maaltijden klaar maken van onbewerkte producten, niet snoepen en geen drankjes met veel suiker. Maar met mate mag je wel zondigen.
    Gezondheidsclaims als van Becel zou ik meteen vergeten. Wondermiddeltjes bestaan niet, anders zouden ze wel worden voorgeschreven als medicijn.

    Reageer
    #3

    Sommige personen hebben een erfelijke aanleg voor een hoog cholesterol, bij mij is dit ook het geval, het is familiair. Ik vind het van groot belang om gezond te eten, desondanks was mijn LDL cholesterol toch 4,2. Iedereen weet dat een hoog cholesterol een mogelijk risico mee brengt voor hart en vaatziekten, daarom wilde ik naast mijn gezond eetpatroon op natuurlijke basis was doen aan mijn verhoogd LDL gehalte. Blijkbaar werken deze wonder middelen wel bovenop de statische berekeningen.

    Reageer
Reageer op: Rode gistrijst en daling Cholesterol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief