Ontstekingsremmende werking voeding

  • #1

    Ik knaag graag op rauwe groenten. Meestal check ik van te voren even of dit wel kan en of er nog waarschuwingen zijn mbt hoeveelheden.

    Nu pak ik zojuist een blad rode kool. Had zin om te snacken, maar wil ook een beetje opletten met wat ik eet.
    Nu zie ik dat rauwe rode kool best gezond is, zoals met meer rauwe groenten het geval is.
    Bij een aantal groentesoorten lees ik soms dat ze ontstekingsremmend kunnen zijn.

    Nu vraag ik mij af in welke mate en hoeveelheden je dan dit soort groenten moet eten wil het effect hebben.

    Reageer
    #2

    Een ontsteking kun je met groente niet weg eten

    Reageer
    #3

    Beste John,

    Dat weet ik. Maar het kan bepaalde ontstekingen wel remmen, zoals reuma en artritis.

    De vraag is dus, aan welke hoeveelheid moet je denken wil het effect hebben.

    Nu mankeer ik gelukkig niets, maar zie het regelmatig staan en het is geen lariekoek. Ben dus nieuwsgierig hoe dit precies werkt.

    Reageer
    #4

    Regelmatig eten zou kunnen helpen. Maar in welke hoeveelheden? geen idee

    Reageer
    #5

    Tja, dat is het altijd een beetje met dit soort dingen. Iets is gezond, heeft bepaalde effecten misschien.

    Maar je ziet nergens staan hoe lang en hoeveel er genuttigd moeten worden.

    Had wel een studie gevonden waaruit bleek dat rauwe rode kool tot een 100% kalkophoping reductie heeft gezorgd in een tijdsbestek van 12 weken. Maar goed, ook hier staan geen hoeveelheden bij.

    Sommige dingen zijn best interessant om dieper in te duiken.

    Reageer
    #6

    Maar de meeste zijn studies zonder wetenschappelijk en gedegen onderzoek

    Reageer
Reageer op: Ontstekingsremmende werking voeding
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief