Diverse klachten na eten van rauwe wortels

  • #1

    Beste,

    Ik heb een erg vreemd issue.

    Als ik rauwe wortels aan het eten ben, lijkt het alsof mijn keel verstopt wordt. Mijn luchtkanalen worden verstopt en ik het benauwd krijg. Ik heb het even nogmaals (vandaag) geprobeerd en heb dus inderdaad weer hetzelfde.

    Symptomen na het eten van rauwe wortels:
    1. Moe
    2. Moeite met ademhaling
    3. Benauwd
    4. Opgezwollen keel (maar het is niet zo, voelt wel zo)
    5. Continu diep ademhalen (zuchten)
    6. Misselijkheid

    Ben ik allergisch voor wortels?! Ik hoop het niet, dingen zijn erg verrukkelijk.

     

    Reageer
    #2

    Voor heel veel dingen kan je allergisch zijn. Er kan een kruisreactie zijn met een allergie voor bepaalde pollen; bij de berk kunnen dat worteltjes zijn. Lastig als je het wel lekker vindt maar er niet tegen kan. Kan zelf niet tegen rode bietjes want dan krijg ik last van mijn darmen maar met gele bietjes heb ik dat niet. Ik weet niet of je van die oerwortels wel kan hebben. Een natuurgenezer zou je kunnen helpen met je immuunsysteem. Als je allergie niet al te ernstig is kan je er misschien overheen komen.

    Reageer
    #3

    het zou een allergie kunnen zijn...

    Reageer
    #4

    Dag Elyas,

    Ik heb hetzelfde “probleem”. Na het eten van een rauwe wortel, lijkt het alsof die vastzit in m’n rug of mn longen. Heel raar gevoel.
    Ik heb hetzelfde bij appels (vooral Jonagold). Dat geeft me dan een heel benauwd gevoel, precies of ik krijg een hartinfarct (niet dat ik weet hoe dat voelt), maar daar lijkt het toch op. Volgens mij heeft het iets te maken met kruisallergie. Weet je intussen al meer?

    Reageer
    #5

    Zou het kunnen dat je misschien niet goed genoeg kauwt?

    Reageer
    #6

    Ik heb hetzelfde probleem als Elyas. Erg benauwd gevoel bij het eten van rauwe wortels. Ik kauw mijn eten, en dus de wortels, erg goed dus hier kan het niet aan liggen.

    Reageer
    #7

    @Bob

    Kauwen helpt niet tegen een allergie of intolerantie

    Reageer
Reageer op: Diverse klachten na eten van rauwe wortels


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief