Voeding tegen kanker

 • #1

  In mijn zoektocht naar wat ik al dan niet mankeer en waar je uiteindelijk bang voor bent te mankeren, maar wat ze niet vinden... Ben ik op zoek gegaan naar voeding welke bewezen effectief zijn in de preventie van kanker.
  Nogmaals ik heb het niet, maar wil ook niet dat ze het vinden. Al is dat nooit uitgesloten.
  Het is wel iets waar ik enorm bang voor ben en wat wellicht mijn mindset behoorlijk beheerst. Grootste factoren hierin zijn onze drie kleine kinderen en het feit dat ik overduidelijk iets mankeer, maar er niets gevonden wordt.

  Om er iig voor te zorgen ik er alles aan heb gedaan om gezond te blijven wil ik mijn dieet daar op aanpassen. Nu lusten wij gelukkig alles, dus kan ik hier makkelijk mee aan de slag zonder dat het teveel gedoe wordt in het eetpatroon van het hele gezin.

  Ik heb al talloze sites bezocht waarop de helende werking van bepaalde vruchten, kruiden en groenten beschreven staan.

  Het probleem is echter de hoeveelheden.
  Neem bijvoorbeeld onderstaande link.
  Er staat genoeg beschreven over wat het kan doen, maar nergens hoeveel je van wat moet nemen. Moet ik een teen knoflook per dag nemen of zou je voor de juiste hoeveelheid eigenlijk een hele bol moeten verorberen. Is 100 gr broccoli genoeg of heeft het pas nut als je een hele stronk eet.

  Is er misschien iemand die antwoorden heeft op deze vraag?

  Al heb ik het allerliefste een antwoord op wat ik mankeer. Aangezien het woord hypochondrie al een keer gevallen is hij de HA, zie ik daar weinig antwoorden meer vandaan komen.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/453782/top-tien-voedingsmiddelen-in-de-strijd-tegen-kanker

  Reactie
  #2

  Ik zou vooral zorgen voor een goede basis. Geraffineerde suiker zoveel mogelijk vermijden en alkaliserende voeding eten. En het gaat om evenwicht. Veel van iets eten is meestal niet verstandig. In soja, zitten bepaalde stofjes die de opname van mineralen verminderen. Kurkuma heeft een oestrogeenwerking dus je kan er beter niet teveel van gebruiken. Eventueel medicijngebruik, waaronder ook de pil, werkt nadelig voor je gezondheid. Je zou eens wat kunnen opzoeken over oestrogeendominantie.

  Reactie
  #3

  Hi Cato.

  Bedankt voor je reactie. Soja neem ik niet en de pil ook al jaren niet meer.

  Ik snap inderdaad dat er evenwicht in voeding moet zijn, maar hoeveel is te weinig en wat is teveel.

  Reactie
Reageer op: Voeding tegen kanker
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief