quetiapine (seroquel) en zwangerschap?

  • #1

    Heej,

    Ik maak mij wat zorgen over mijn medicatie.
    Ik nam 100mg seroquel maar sinds ik weet dat ik zwanger ben ben ik 25mg gaan nemen omdat ik er niet met wou stoppen (bang om te hervallen). De dokters kunnen er weinig over zeggen omdat er niet echt testen opgedaan zijn bij mensen. Bij dieren was dit wel geen probleem. Hopelijk kan iemand mij verder helpen.

    Reageer
    #2

    Seroquel tijdens Zwangerschap/Lactatie
    Teratogenese: Bij de mens, onvoldoende gegevens. Bij dieren geen aanwijzingen voor schadelijkheid. Hierbij zijn echter eventuele effecten op het foetale oog niet onderzocht.
    Farmacologisch effect: Na blootstelling in het derde trimester van de zwangerschap is er bij pasgeborenen kans op extrapiramidale symptomen en ontwenningsverschijnselen. Advies: Alleen op strikte indicatie gebruiken.

    Het zou dus beter zijn om de laatste drie maanden geen seroquel te gebruiken. Mag ik vragen waar je de seroquel voor neemt?

    Reageer
Reageer op: quetiapine (seroquel) en zwangerschap?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief