Thyrax gebruik bij trage schildklier

  • #1

    Hallo,ik gebruik al jaren 2,5 tablet thyrax van 0,1mg nu is èèn van de waardes te laag (0,1) en moet ik op aanraden van onze nieuwe nietzogoed nederlands sprekende huisarts de thyrax met een kwart verlagen...klopt dit?
    In het verleden moest ik van haar voorganger de dosis juist met een kwart verhogen en was dan snel van de klachten af.
    Het is moeilijk communiceren met de huidige art,voorbeeld...ik dacht bij een bezoek aan haar dat ze het over mijn schildklier had maar het bleek over de niet werkende printer te gaan.

    Reageer
    #2

    Het is inderdaad een vreemd advies.
    Een traag werkende schildklier produceert te weinig schildklierhormonen.
    Door Thyrax te gebruiken worden de tekorten aangevuld.
    Dus als de waardes verder zakken, zijn er minder schildklierhormonen. De dosis Thyrax zou dan juist moeten worden verhoogd.

    Misschien toch maar een nieuwe huisarts?

    Reageer
    #3

    Ellen, de waarde van 0.1 slaat wsl op de TSH uitslag. Die is wat aan de lage kant, hetgeen een iets te hoge dosis thyrax zou suggereren. Je kunt dit niet los zien van de T4 uitslag. Als de T4 goed is, en je geen klachten hebt die passen bij een iets te hoge dosis, zou ik de dosering niet aanpassen.
    Bespreek dit nogmaals met je huisarts.

    Reageer
    #4

    Dat advies van Tandor zou ik maar niet naar luisteren, die weet duidelijk niet dat een TSH van 0,1 vééél te laag is en dat je dan inderdaad zou moeten verlagen. Het beste voor iemand die thyrax gebruik is een TSH waarde van rond de 1 (al is dat voor iedereen persoonlijk). Ik zou inderdaad afhankelijk van de waarde van de FT4 (niet de T4 zoals hierboven staat, daar zit een verschil tussen) verlagen of niet.

    Reageer
    #5

    Met de T4 wordt inderdaad de fT4 (eigenlijk de vT4, want we zijn nederlanders) bedoeld. Alleen begrijpen veel mensen niet waar de f voor staat. O ja, ik vraag dit soort bepalingen tientallen keren per maand aan....

    Reageer
    #6

    Wie goed gelezen heeft, kon dus lezen dat ik het over waardes had en niet over T4. Dus over de werking van Thyrax in het algemeen.
    Er was ook niet vermeld welke waarde te laag was.
    Bovendien kan ik mij niet herinneren dat ik het advies heb gegeven om de medicatie aan te passen.
    Ik heb wel aangegeven om wellicht naar een andere huisarts te gaan omdat er duidelijk communicatie problemen zijn.

    Reageer
Reageer op: Thyrax gebruik bij trage schildklier


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief