bloeddrukverlagers

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Ik heb al verschillende bloeddrukverlagende med, gehad, en tot nog toe steeds: depressie, stemmingswisselingen, agresief...........
  Mijn bloeddruk is gemiddeld, 160/100 dus ik zal wel iets moeten slikken.... Welke bloeddrukverlager heeft de minste bijwerking?
  groetjes Liesbeth.

  Reactie
  #2

  Uw bloeddruk is te hoog. Laat de zoutpot maar staan. Dat heeft u begrepen van het advies van uw huisarts. Eten met minder zout? Hè bah, dat is toch niet lekker!

  Bij een te hoge bloeddruk geeft uw arts geeft u altijd leefstijladviezen, zoals: stop met roken; eet gezond; eet zo weinig mogelijk zout; heeft u overgewicht, val dan af; beweeg minimaal 30 minuten per dag; leer omgaan met spanning en stress

  Bron: http://www.hartstichting.nl/

  Reactie
  #3

  Als u onderstaande adviezen opvolgt, wordt de kans dat u een hart- of vaatziekte krijgt kleiner. Soms daalt door deze maatregelen ook de bloeddruk.

  Stoppen met roken is het belangrijkst. Roken is heel schadelijk voor uw hart en vaten.

  Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en ontspanning door ten minste vijf dagen per week een halfuur intensief te bewegen, zoals stevig wandelen, fietsen, tuinieren, traplopen of zwemmen.

  Eet gezond en gevarieerd. Eet vooral groente en fruit, aardappels en graanproducten. Kies voor magere melk- en vleesproducten, kip, vis of vleesvervangers. Eet weinig verzadigde vetten. Kies in plaats daarvan voor onverzadigde vetten zoals in vette vis, plantaardige olie en dieetmargarine. Voeg geen zout toe aan het eten. Eet weinig zoute producten zoals chips en zoute pinda’s en gebruik zo weinig mogelijk kant- en klaarproducten (kant-en klare maaltijden, -soepen, -sauzen en -kruidenmix), omdat daar veel zout in zit. Eet ook niet teveel drop. Drink niet meer dan twee glazen alcohol per dag, en liefst niet iedere dag.

  Als u te zwaar bent, probeer dan af te vallen door gezond te eten en meer te bewegen (ten minste een uur per dag intensief bewegen).

  Bron: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBK1a.htm

  Reactie
  #4

  hier heb ik dus niet zoveel aan...die antwoorden ken ik, ik eet al eel mijn leven gezond, beweeg veel en heb geen overwicht, helaas zit hypertensie in de familie, en reageer ik slecht op de reguliere bloeddrukverlagers.

  Reactie
  #5

  De vijf belangrijkste groepen medicijnen tegen hoge bloeddruk zijn: plaspillen, bètablokkers, ACE-remmers, Angiotensine 2 antagonisten en calcium-antagonisten.

  Het hangt van de omstandigheden af, welke medicijnen u krijgt.

  Welke middelen heeft u al geprobeerd?

  Reactie
  #6

  160-100.. mijn man heeft dit ook en krijgt niets, niet nodig vlgs doktoren.
  geen overgewicht, geen hoog Chol., geen diabetes en niet roken, dus geen medicijnen.
  misschien kun je alternatief gaan: Klassiek Homeophaat of Acupuntuur?
  groetjes, Brenda

  Reactie
  #7

  ik heb verschillende geprobeert, lisordinol/hydrochlooride...micardis, coveram(is combitablet)slikte hierbij ook nebbilet (van cardioloog)en als laatste celiprolol en furesomide. Dus ja heb denk alle groepen wel gehad, en allemaal geven ze na een week slikken, neerslachtigheid stemmingswisseling, net of je dat opbouwd......als ik stop bouw ik ook weer af en verdwijnt het neerslachtig gevoel en de stemmingwisselingen, dus ik ben er zeker van dat het van de bloeddrukverlagers komt.
  Zit ook te denken om het homeopatische pad in te slaan misschien dat ik daar beter op reageer.
  bedankt voor jullie reakties.

  Reactie
  #8

  Er mist een mogelijke conclusie in jouw verhaal. Er mist dat jouw hoge bloeddruk, jouw gejaagdheid jou mogelijk weg houdt bij ongenoegens die dieper in je zitten en voelbaar worden als jouw bloeddruk zou dalen. Het is dus mogelijk dat je uit vermijding van deze gevoelens liever wilt blijven doorrennen.

  Jij verwijt de bloeddrukverlagers allen dezelfde bijwerking, en ik denk dus dat het ook mogelijk is dat de lagere bloeddruk jou dichter bij jouw ware zelf brengt waar een aantal flinke problemen om een grondige aanpak vragen waarvoor je op dit moment de oplossing nog niet in huis hebt.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  t zou kunnen, alleen ik voel me niet gejaagd..... ik voel me goed, als ik niks slik, maar gezien mijn achtergrond, en familiêre erfelijkheid, vinden de artsen het beter dat die bloeddruk omlaag gaat, en diepere oorzaken denk ik niet, sta lekker in het leven, ben geen piekeraar, dus..... maar goed bedankt voor je reaktie

  Reactie
  #10

  Hallo,

  Nou... ik zit voor hetzelfde dillema!!! Heb jaren lang bloeddrukverlagers(moeten) slikken omdat die altijd te hoog was bij controle's. Deze verhoging is ontdekt bij sportkeuringen op mijn 12e!! Ben vaak met tussenpozen jaren gestopt omdat ik geen zin had ieder keer maar weer te leuren om pillen,wat ik nu, nu ik 64 ben, begrijp is dat de moeheid en depressief daar vandaag gekomen moet zijn in de tijden dat ik wel die pillen (moest) nemen. Ik kom uit een gezin met zware depressie gevallen met zware medicijnen en alle gevolgen vandien. Op mijn 50ste ging de knop om, ik stopte met de toen Atenolol en leefde lekker zonder verder enig medicijn, tot aan nu, kom ik bij een nw huisarts(voor heel wat anders) en moet weer aan de bloeddrukverlagers . Praten helpt tot op heden niet, zij, mijn arts, werd boos omdat ik zelf weer die pillen had afgebouwd naar 3 -4 weken. Ik ga nog wel met haar in discussie, want ik mag dan eigenwijs zijn, maar ik wil niet mijn hele leven me anders/slechter voelen door 1 pil per dag als ik me zonder gewoon goed en happy voel. Wie deelt mijn menig ??? P.s sinds jaren is mijn bloedruk ook regelijk stabiel en voor mij heeeel goed op zijn hoogst 150-100 met uitzonderingen naar onder en ik voel me er wel!!!! bij.

  Reactie
  #11

  Fijn te horen dat ik hier niet alleen mee zit, en ja ik heb de bloeddrukverlagers dus echt aan de kant gegooid, want voor mij staat het vast dat ik me er echt slechter door voel, en denk maar zo , je deprie voelen is niet bevordelijk voor het verlagen, ook ik zit rond de 150/100 en ben nu aan het proberen 10 kg af te vallen, erbij, ook eet ik iedere ochtend 5 gedroogde abrikozen, en zit goed en lekker in mijn vel, en wil dat graag zo houden, ik denk maar zo liever nog 20 jr lekker in mijn vel, en dan zien we wel verder, als 30 jr tabl slikken en niet prettig in mijn vel zitten.................... En ja ik zie rondom mij dat veel mensen klachten hebben zonder erbij na te denken dat het wel eens aan de bloeddrukverlagers kan liggen....... groetjesssssss

  Reactie
  #12

  Het is absoluut af te raden zonder overleg met de behandelend arts veranderingen aan te brengen in de medicatie zoals die is voorgeschreven door uw behandelend arts.

  Informeer uw arts over de wijziging in het medicatiebeleid die u zelfstandig en zonder overleg heeft doorgevoerd.

  Reactie
  #13

  Waarom Marc? Je bent baas over je eigen lichaam.
  En als mensen geen rotzooi willen slikken, mogen
  ze dat zelf weten.

  Reactie
  #14

  Wat voor de één medicijn is is voor een ander vergif. Ieders lichaam zit anders in elkaar.
  Een arts kent jouw lichaam niet. Aan de hand van vaste meetwaardes krijg je pillen voorgeschreven.
  Als jij beter af bent zonder, raak ze dan niet aan. Bewust of onbewust praten artsen patiënten angst aan. Afgelopen 20 jaar liep ik met 2 AH tassen vol pillen. Langzaam afgebouwd en nu leef ik pilvrij.

  Angst
  verdwijnt vanzelf als je de dood accepteert.
  Zo leef ik een gelukkig leven. En ach ja, het lichaam is niet volmaakt als het geen mankementen vertoont. De beste medicijn is de juiste voeding.
  Wat jij tot je neemt zo zal jij je ook voelen.
  Namasté

  Reactie
  #15

  Ik ben pas 44 jaar sport 4 dgn per week ( 2 avonden hardlopen en 2 avonden Fitness )Qua eet gedrag redelijk gezond drink niet. Vaak last van ernstige hoofdpijnen slikte 4 ibuprofen per dag. Tot dat ik s'nacht last van hartkloppingen kreeg toch maar naar mijn huisarts gegaan. Door verwezen naar de cardioloog waar ik een fietstest moest gaan doen, na 3 min was mijn bloeddruk ruim 210 / 100 moest meteen stoppen met fietsen en sporten kreeg wel meteen bloeddruk verlagers mee. En moet toegeven dat het na 2 mnd redelijk naar beneden is gegaan nog steeds te hoog het moet onder de 120 uitkomen. M.a.w de combinatie medicijnen en geen zout ( opletten wat je eet kan zeker wel helpen om je bloeddruk naar beneden te krijgen.

  Reactie
Reageer op: bloeddrukverlagers
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief