Bloeddruk medicatie

 • #1

  Ik ben 57 jaar en weeg 62 kg. Mijn bloeddruk is gemiddeld tussen de 140/45 en de onderdruk tussen de 90/95 ( gemeten in de ochtend en avond in ongeveer 1 maand )
  Ik heb van de huisarts Lisinopril 10 mg gekregen hierdoor werd de bloeddruk zo laag dat ik flauw viel. Daarna is het verlaagd naar 5 mg. maar ook hier heb ik best last van mijn bovendruk is regelmatig 100 of zelfs maar 90 en de onderdruk 60. Ik word hier heel duizelig van. In overleg met de huisarts ben ik dus weer gestopt met LIsinopril maar nu is de bloeddruk weer verhoogd als voordat ik met de medicatie begon. Ik probeer al goed gezond te eten. Bewegen doe ik misschien te weinig.
  Mijn huisarts blijft wat vaag over wat nu wijsheid is. Hij zegt dat de lage bloeddruk in principe geen kwaad kan maar ik voel me er wel heel slecht door als het zo laag is. Ik zou daarom eens graag andere meningen / ervaringen willen horen van mensen die hetzelfde probleem hebben of van een zorg professional.

  Reageer
  #2

  Ik zou dat toch met je huisarts bespreken, of er andere medicatie mogelijk is, waar je minder heftig op reageert.
  En wat je zelf aangeeft,meer bewegen en kijken of je zo zelf je bloeddruk naar beneden kunt krijgen.
  Een lage bloeddruk kan volgens mijn huisarts ook geen kwaad, zolang je er maar geen klachten van hebt.
  Als je dat wel hebt, is dat iets om te bespreken.

  Reageer
  #3

  ??? Moet je dààr medicatie voor slikken. Euh. Ik zou graag op dat niveau blijven staan, ik had een bloeddruk van 170, 180, 190 ... zelfs 220 !!! Nu sta ik op z'n hoogste op 140. Huisarts ??? Begin eens met een cardioloog !
  En gebruik eens kruiden ! In plaats van chemische brol. Je hart gewend aan die rommel.

  Reageer
Reageer op: Bloeddruk medicatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief