Al zo’n 20 jaar aan de Alprazolam, help..

  • #1

    ik weet niet precies meer wanneer ik het kreeg voorgeschreven door mijn huisarts. Ik was nog een jaar of 18 denk ik. Vaak hyperventilatie, duizelig. De huisarts schreef mij Alprazolam voor. ik had toen nog aan 1 pilletje van 0,5 mg genoeg.
    Ik ben nu begin 40 en ik slik nog steeds Alprazolam. 5 stuks per dag van 0,5 mg.
    Ik durf niet naar buiten zonder een pilletje op zak te hebben maar eigenlijk helpen ze me niet meer. Als ik google op afkickverschijnsel zou je denken dat ik begonnen was met afbouwen. Dat ben ik dus ( nog) niet. Elke dag ervaar ik chronische stress, spanningen, hoofdpijn, slechte concentratie, angst, vroeg wakker, zweten, diarree, prikkelbaar, onrust , overgevoelig voor licht, geluid en aanrakingen, opgejaagd gevoel en emotioneel.
    Ik ben afgekeurd en vind het vreselijk om me zo te voelen. Ik sta nu op het punt dat ik twijfel of mijn klachten niet worden veroorzaakt door de medicatie, terwijl ik aan de andere kant niet kan wachten tot ik mijn 3e pilletje alprazolam in mag nemen , in de hoop dat ik me wat meer ontspannen voel.

    Nu pas realiseer ik me wat voor rommel ik slik, terwijl ik eigenlijk ook weer niet zonder durf. Wat kan ik het beste doen? en hoe? Ik weet niet meer wie ik ben zonder Alprazolam maar met Alprazolam ben ik ook niet de persoon die ik wil zijn. Help!

    Reageer
    #2

    Ik wil er nog aan toe voegen dat ik voor ik 2 kinderen had, van alles deed. Ik had een baan, een bijbaan, ik reed auto, ik fietste graag op mijn mountainbike. Ging graag naar theater enz. Extreme druktes vermeed ik wel, verjaardagen hield ik niet van maar ging er wel heen. De laatste 7 jaar rij ik geen auto meer, ga ik de ene keer met knikkende knieën naar een supermarkt, of vermijd ik het. Ik heb gelukkig ook goede dagen. Dan kan ik wel een winkel in, stap ik op de fiets en ga ik bij een vriendin op bezoek. Maar over het algemeen voel ik me vreselijk onrustig. Ook op mijn eigen bank, in mijn eigen huis. Alsof ik constant in gevaar ben en op mijn hoede moet zijn. Ik heb de wereld aan therapieën gedaan. Ik doe aan mindfulness, yoga maar ik word daar eerder onrustig van. Ik probeer elke dag een stuk te wandelen . Ik heb heel veel webinars gevolgd en zelf studies, boeken gelezen enz. Deze hadden voornamelijk betrekking op mijn gedachten en wat ik kon doen om uit mijn hoofd te komen. Na 7 jaar wil ik weer zonder moeite de fiets pakken, een rondje door de winkelstraat lopen, de auto pakken... gewoon weer leven.

    Reageer
    #3

    Als je klachten hebt waarvan je denkt dat ze door medicatie worden veroorzaakt, zou ik dat bespreken met de arts die ze heeft voorgeschreven. Die kent je dossier en kan je helpen afbouwen of iets voorschrijven met minder bijwerkingen.

    Reageer
    #4

    Ik heb volgende week een afspraak. Ik was/ ben ook benieuwd of mensen zich hierin herkennen.

    Reageer
Reageer op: Al zo’n 20 jaar aan de Alprazolam, help..


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief