Medicijn tegen Migrane

 • #1

  Hallo. Mijn vrouw heeft regelmatig last van Migraine aanvallen. Tot voor kort gebruikte zij hier Ercycof zetpillen voor. Helaas is er iemand zo slim geweest om dit medicijn uit de handel te nemen, niet denkende aan de gevolgen voor de gebruikers. Mijn vrouw heeft al geregeld andere producten geprobeerd, maaar zonder positief resultaat. Ik overweeg nu om deze medicijnen uit het buitenland te laten komen. Kan iemand mij verder helpen.
  Bedankt
  Armand

  Reactie
  #2

  Van Ercycof is bekend dat het afhanleijkheid veroorzaakt. Bespreek dit met uw huisarts. Verslaving aan een geneesmiddel is het laatste wat u voor uw vrouw wenst.

  Ercycof bevat onder andere twee milligram ergotamine. Deze stof zit ook in het middel Cafergot.

  Reactie
  #3

  Ergotaminepreparaten worden tegenwoordig vrijwel niet meer voorgeschreven.

  Bij lichte aanvallen helpen pijnstillers zoals paracetamol en ibuprofen, bij zware aanvallen helpen triptanen beter.

  Bètablokkers, zoals metoprolol of propranolol, flunarizine evenals de anti-epileptica valproïnezuur en toparimaat kunnen de frequentie van de aanvallen verminderen, hoewel ze niet specifiek voor migraine zijn bedoeld.

  Een behandeling met hormonen vermindert het aantal migraine-aanvallen tijdens de menstruatie, in de daarop volgende weken kan het aantal aanvallen vermeerderen.

  Reactie
  #4

  Goede morgen
  Bedant alvast voor de eerdere reacties

  Het gaat hier niet om een verslaving aan, maar om het resultaat van.
  Ze gebruikt Ergycof al heel lang, om dat dit, na diverse andere producten te hebben geprobeerd, het beste resultaat geeft.
  Na inname van 1 zetpil is ze de volgende dag weer aan het werk, met de andere middelen duurt het 3 of meer dagen voor ze weer een beetje in orde is.
  Met de nodige pijnen over deze dagen heen.
  zij gaat in deze periode door een hel, ik heb daar zelf ook een probleem mee,"niemand wil z'n partner zien lijden", vandaar dat ik eventueel het benodigde middel uit het buitenland wil laten komen.

  groet
  armand

  Reactie
  #5

  Toch is dit onverstandig, hoe begrijpelijk ook. Dit middel is niet voor niets niet meer leverbaar in Nederland.

  Het gebruik van receptmedicatie zonder overleg met een arts is in principe levensgevaarlijk.

  U bent gewaarschuwd.

  Reactie
  #6

  Armand,

  Ik heb vorige week pas te horen gekregen dat het medicijn ercycof uit de handel is genomen, Ruim twee jaar na jouw bericht. Ten eerste vraag ik me af hoe dit kan en inderdaad snappen mensen de gevolgen niet. Waarschijnlijk zijn dit mensen die geen migraine hebben. Masr goed ik heb heel benieuwd of je een ander middel inmiddels heb gevonden want ik zit nu met hetzelfde probleem. En waar zou ik ze uit het buitenland kunnen halen?

  Reactie
Reageer op: Medicijn tegen Migrane
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief