Van geen naar constante migraine

 • #1

  Hallo. Ik ben een vrouw van 23 en ik begin me redelijk paniekerig te voelen over mijn migraine. Ik heb al migraine sinds ik klein ben. Het heeft zich ontwikkeld van migraine met heftige aura en pijn naar alleen aura zonder pijn naar jaren bijna geen aanvallen naar nu in 2 maanden tijd in totaal 25 dagen waar ik last heb van migraine.
  Ik weet mijn triggers en die probeer ik te ontwijken maar het het lijkt wel alsof ik een nieuwe erbij heb. Ik weet nu dat ik standaard migraine krijg rond mijn ovulatie, maar ik vermoed dat mijn sport ook een rol speelt.
  Ik til zware gewichten en sinds kort begin ik te merken dat ik kleine bloeduitstortingen heb op mijn gezicht en borst. Zou het zo kunnen zijn dat de de druk in mijn hoofd systematisch te groot is en dat ik daardoor migraine krijg?
  Ook een ding kunnen hormonen zijn. Ik merk aan mijn huid dat die veranderd zijn. Ik zit niet aan de hormonale anticonceptie en dat is ook geen optie. Die troep heeft me jaren depressief, opgeblazen en ongelukkig gemaakt.

  Ik heb een jaar gehad waarin functioneren bijna niet mogelijk was door de migraine en ik ben NIET bereid dat weer te doen.

  Ik maak dit bericht nu omdat ik nu al weer 5 dagen non stop aanvallen heb.
  Ik heb bij mijn aanvallen zo veel pijn aan mijn armen en benen. Ze staan in de fik of willen gewoon niet meewerken. Ik zie ook bijna niks door mijn ogen heen. Het is zo eng als ik het ergens krijg en ik terug moet rijden met de auto.

  De medicatie om acute aanvallen mee te stoppen ben ik allergisch voor.
  De pijnmedicatie zorgt alleen maar voor terugkerende aanvallen.
  Naproxen doet mijn slokdarm om 1 of andere reden veel pijn. 1 pilletje en het is alsof ik 3 dagen een schroeiend mes door me borst krijg. Paracetamol doet niks. Ibuprofen ook niet. Het enige wat een beetje helpt is excedrin.

  Wat kan ik doen?! Ik heb een eigen bedrijf, vaste baan,studie en ik doe aan topsport en ik ga geen van de 4 opgeven vanwege een pijnlijk brein.

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Ik zou toch je klachten met een arts bespreken,die zijn hier op het forum niet.

  Als topsporter zou je een goede sportarts kunnen benaderen,die kan om te beginnen kijken of je niet te zwaar traint. En als dat is uitgesloten, kijken wat er verder voor onderzoeken naar de oorzaak gedaan kunnen worden. En een sportarts heeft ook kortere lijntjes naar bijvoorbeeld neurologen en andere artsen.

  Reageer
  #3

  Ik ben een beetje artsen schuw geworden. Het enige wat ze me altijd vertellen is dat ik deprie ben of een burnout heb of aan de hormonen moet. En als ik 1 ding niet ben is het deprie.
  Bovendien en dat ben ik vergeten te melden. Heb ik tegelijkertijd met die aanvallen rare huidklachten gekregen. Mijn hele gezicht zit onder de minuscule vuurrode/bruine vlekjes. Het begint nu ook op mijn borst te komen en ik heb sinds kort ook vlekken in mijn nek. Het jeukt niet. Het lijkt niet op allergie. Het is allemaal heel erg apart

  Reageer
Reageer op: Van geen naar constante migraine
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief