Ibuprofen bij geknelde zenuw

 • #1

  Hallo,
  dit is de eerste keer dat ik hier schrijf.
  Ik heb sinds enkele weken last van een geknelde zenuw in mijn onderrug. Ik was hiervoor langs de huisarts geweest, die mij hiervoor Biofenac voorschreef en tevens een CT-scan moest laten maken. Nu heb ik komende maandag een afspraak bij een specialist om de CT-scan te bespreken. Ondertussen was mijn voorgeschreven doosje Biofenac op, heb bij de apotheek per uitzondering een nieuw doosje gekregen (waarvoor ik het recept nog moet binnenbrengen)omdat ik het zonder die Biofenac niet uithoud van de pijn.
  Nu is ook dit doosje bijna op (eerste bezoek bij huisarts is nu bijna 20 dagen geleden). Nu heb ik geprobeerd om de pijn met Spidifen (Ibuprofen 400)te verbijten, maar spijtig genoeg helpt dit amper en dan nog maar een kleine 2 uur.
  Nu vroeg ik me af of ik de dosis Spidifen zou mogen verhogen van 400mg naar 600 mg ( 3 x per dag) gedurende enkele dagen om tot en met maandag de pijn uit te houden. Ook een Spidifen met een paracetamol helpt niet veel langer.
  Ik ben iemand die liever zo weinig mogelijk medicatie neem, maar met de pijn kan ik niet slapen, zitten, dus heel moeilijk om de dag door te komen. Probeer af en toe opgegeven oefeningen te doen, die wel een klein beetje helpen.
  Kan iemand mij misschien raad geven?
  Nadine

  Reactie
  #2

  Huisarts bellen voor andere pijnbestrijding, b.v. een spierverslapper erbij, dit kan meer doen dan de dosis verhogen. Denk aan je maag, vraag anders een maagbeschermer erbij!
  Zelf zou ik een Chiropractor of Manueel therapeut bellen, dit is geen doen zo, hij kan misschien zeer eenvoudig de wervel weer goed zetten en de beklemming vrij maken.
  Beterschap Brenda.

  Reactie
  #3

  Hallo Brenda,

  bedankt voor je reactie. Ik heb thuis Zantac voor mijn maag en een ik heb een spierontspanner waar ik een halfje van neem om te slapen.
  Maar spijtig genoeg blijf ik in de dag met de pijn zitten. Een aantal jaren geleden heb ik voor erge migraine Brufen 600 gekregen, op recept, en dit werkte toen goed. Dus dacht ik dat dit ook zou werken bij mijn geknelde zenuw, daarom wou ik die Ibuprofen verhogen van 400 naar 600, al is het maar voor 2 à 3 dagen. Ik weet nog niet goed wat ik ga doen. Feit is dat het altijd moeilijker word om de dag door te komen. De huisarts waar ik ga is heeel voorzichtig om medicatie voor te schrijven, zeker zolang hij niets weet van de CT scan.
  Ik wacht nog even af en mocht het echt niet meer gaan, zal ik het wel proberen een keer de dosis te verhogen 's avonds al is het maar om in slaap te kunnen vallen.

  Reactie
  #4

  Blijkbaar is er verdenking op een hernia. Middels een MRI kan deze diagnose worden bevestigd. De behandeling is afhankelijk van de ernst van een eventuele hernia. Wacht gerust het onderzoek even af.

  Reactie
  #5

  Lees deze folders van het NHG eens over 'lage rugpijn', 'hernia' en 'tips bij lage rugpijn':

  Gewone lagerugpijn: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBL1a.htm

  Hernia van de rug: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBL1c.htm

  Tips bij lagerugpijn: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBL1b.htm

  Je kunt deze folders hier ook vinden: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven.htm#clusterL

  Reactie
  #6

  Meer over lage rugpijn:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=lage+rugpijn&sa=Zoeken#1566

  Reactie
  #7

  Lees vragen en antwoorden van lotgenoten met lage rugpijn:

  Lage rugpijn trekt door naar benen
  http://www.dokter.nl/forum/Pijn/211278-lage-rugpijn-trekt-door-naar-benen.html

  Lage rugpijn, later hoge rugpijn
  http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/131417-lage-rugpijn-later-hoge-rugpijn-nekgebied.html

  Schietende pijn in onderrug
  http://www.dokter.nl/forum/Pijn/191409-schietende-pijn-in-me-onderrug.html

  Zere benen
  http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/77844-zere-benen.html

  Lage rugpijn
  http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/134630-lage-rugpijn.html

  Lage rugpijn, alles geprobeerd
  http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/131815-lage-rugpijn.html

  Hernia bij L4-L5
  http://www.dokter.nl/forum/Pijn/110874-ik-heb-een-grote-hernia-bij-l5-of-l4.html

  Ruggenwervel verschoven
  http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/134683-ruggenwervel-verschoven.html

  Reactie
  #8

  heb een geknelde zenuw tussen de wervel.ben naar de osteopaat geweest,na eerste behandeling bijna nog meer pijn,na 2e behandeling al iets beter.osteopaat zegt dat het goed komt .ik ben ook naar de dokter geweest en ze schreef meloxicam sandoz 15mg voor .Ik heb verteld dat ik ibuprofen nam ,waarop ze vertelde dat dit voor een geknelde zenuw , veel te ligt is .Nu neem ik meloxicam , natuurlijk ook 2e behandeling osteopaat en het gaat al iets beter.De osteopaat stelde spierontspanners voor ,maar dat mag de dokter niet meer voorschrijven ,dus meloxicam.
  luc vandamme Ruddervoorde west-vlaanderen belgie

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hoe gaat het nu met jou?

  Reactie
Reageer op: Ibuprofen bij geknelde zenuw
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief