Overdosis?

  • #1

    Hallo

    Ik heb een vraag ik denk dat ik iets stoms gedaan heb… ik neem namelijk pillen voor mijn allergie maar ik zit er persoonlijk heel erg doorheen en ben elke dag in gevecht met mezelf en de pijn vanbinnen en hoe ik me voel ik vecht er elke dag tegen om mezelf niet pijn te doen ik beschadigde mezelf en was er gelukkig een maand mee gestopt ik heb er nog proberen tegen te vechten maar helaas is het me niet meer gelukt ik heb de kracht niet meer om mezelf tegen te houden ik heb mezelf weer beschadigd vorige week was het voor het eerst sinds die maand dat ik gestopt was en vandaag weeral ik ben er niet trots op en ik weet dat dot niet de juiste oplossing is maar ik kon het niet meer ik had zoveel pijn van binnen ik voel me zo verdrietig en eenzaam ik werd vroeger 6 jaar lang gepest en ik merk dat ik er nu de gevolgen van draag. Maar waarover ik nu eigenlijk een vraag heb is dus ik neem voor mijn allergie namelijk pillen genaamd bezollal en normaal neem ik er maar 1 per dag snacht voor het slapen maar nu heb ik er 3 direct na elkaar genomen omdat ik er gewoon klaar mee ben met dit leven maar gelukkig ben ik optijd gestopt en heb ik er niet meer dan 3 genomen ik heb nu eigenlijk een vraag kan het veel kwaad dat ik er 3 genomen heb?

    Reageer
    #2

    Sorry ik heb de verkeerde naam doorgegeven van de allergie pillen die pillen heten bellozal kan het kwaad?

    Reageer
    #3

    Zou graag een antwoord willen geven maar ik kan dit middel in de Europese geneesmiddelenbank niet vinden. Kan dus ook niks over de werkzame stoffen vinden. Wie heeft het voorgeschreven en voor welke allergie?

    Reageer
    #4

    Het is geen onschuldig middel en kan ernstige bijwerkingen veroorzaken. Ik raad je dringend aan om de huisartsenpost te bellen. 20 mg is echt de maximale doses per 24 uur
    Gebruik je het voor een allergie of als slaapmiddel?
    Ben je wel onder behandeling voor je psychische klachten?

    Reageer
    #5

    Ik gebruik het voor allergie, ik heb echt een stomme fout gemaakt maar ik kon niet meer alles werd te veel en neen ik ben niet onder behandeling mijn psychische klachten. Ik ben trouwens 16 jaar. Kan het echt heel erge bijwerkingen hebben?

    Reageer
    #6

    Hey,

    Als je de huisartsenpost nog niet hebt gebeld,bel dan nu alsnog je huisarts even.
    En het zou verstandig zijn om ook aan een volwassene ( je ouders, familielid of iemand van school of een sportclub waar je je veilig bij voelt) in je directe omgeving te vertellen wat je gedaan hebt. Die zou met je mee naar de huisarts kunnen gaan.
    Het is nu eerst belangrijk om te kijken of je lichamelijk niks hebt over gehouden aan de tabletten en daarna is het goed om te zorgen dat je hulp krijgt bij je psychische problemen.
    Je huisarts kan je daar bij helpen,die kan je verwijzen naar iemand bij wie je je verhaal kwijt kunt.
    Je hoeft het echt niet allemaal alleen te doen,maar je moet wel even het stapje zetten,zodat de mensen om je heen weten dat jij hulp nodig bent.

    Groetjes Suzan

    Reageer
    #7

    Ik schaam me ervoor ik weet dat het niet goed is wat ik gedaan heb. Ik voelde me gisteren avond wel erg duizelig en misselijk nu heb ik gewoon een zwaar gevoel ik mijn hoofd maar de misselijkheid is er nogsteeds. Maar ik zou niet weten tegen wie ik dit moet zeggen er is maar 1 iemand in mijn omgeving die ervan weet dat ik me zo voel en diegene weet ook het hele verhaal erachter en wie weet ook dat ik mezelf beschadig maar ik weet niet of ik hem wel durf te vertellen van die pilletjes er is niemand anders die ik vertrouw ik ben bang voor zijn reactie ofzo ik weet het niet en ik zou niet weten hoe ik het hem zou vertellen van die pillen

    Reageer
    #8

    Daar hoef je je niet voor te schamen hoor!
    Je huisarts is dokter geworden om mensen te helpen,en daar hoort ook helpen bij dit soort dingen bij.
    Of je nu met een gebroken arm of een mentale pijn komt,voor beide kan hij hulp bieden.
    Het zou echt verstandig zijn als je toch even contact op neemt. Of diegene die jij vertrouwt dat voor je laat doen,die kan ook namens jou bellen en vertellen wat je gedaan hebt.
    Je hoeft niet gelijk het hele verhaal wat er achter zit,erbij uit te leggen.
    Vertel dat je er gister door heen zat en toen teveel medicatie hebt ingenomen.
    Alleen dat is voor nu belangrijk voor je huisarts om op in te spelen.
    En echt,je bent niet de enige die dit heeft gedaan!
    Sommige medicatie kan ook op langere termijn schade aan je lever of nieren geven, daarom is het echt van belang dat je even na gekeken wordt.
    Bel of app die persoon en vertel hem wat je gedaan hebt en neem dan samen contact op met je huisarts of vraag hem te bellen.
    Ik weet zeker dat hij het 10x erger zou vinden als jou wat overkomt omdat je hem NIET hierover in vertrouwen hebt genomen,dan om je nu te helpen hier goed door heen te komen!!!!
    Dit durf ik met zekerheid te zeggen,na vroeger een bijna gelukte zelfmoord poging van een goede vriend te hebben mee gemaakt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het ding is diegene waarover ik het heb dus de enige die ik vertrouw dat ik mijn fysiotherapeut hij kent heel het verhaal en ik schaam me dood om hem te vertellen dat ik dus gisteren te veel medicatie genomen heb ik schaam me er echt voor om het hem te vertellen en om eerlijk te zijn hoe erg het ook klinkt ik heb er niet eens spijt van dat ik dat gedaan heb maar ik voel me er zo dom door dat ik het gedaan heb ik durf het hem niet te vertellen maar hij is echt de enige die ik vertrouw…

    Reageer
    #10

    Alsjeblieft, bel of app hem!
    Hij zal alleen maar blij zijn als je hem nu ook in vertrouwen neemt en hij je nu kan steunen.
    En hij kan je ook helpen om,als jij dat zou willen, hulp te krijgen bij het verwerken van datgene waar je mee worstelt.
    Zodat je wat prettiger in het leven komt te staan.
    Je hoeft je daar echt niet voor te schamen of dom over te voelen.
    En dat zal hij ook begrijpen.
    Stuur hem een berichtje of bel hem,dan kan hij voor je met je huisarts overleggen of er nu nog actie ondernomen moet worden met betrekking tot die pillen.
    Dat is nu voor jou het aller belangrijkste.
    Dat zal hij ongetwijfeld ook vinden. En als dat is geregeld,kunnen jullie samen kijken wat voor jou mogelijkheden zijn om je beter te gaan voelen.

    Reageer
    #11

    Deze medicatie geeft geen blijvende schade. Dus dat gesprek hoef je niet echt te voeren, tenzij het helpt om je wanhoop te illustreren.

    Als wat je deed, je helpt om dit als een domme actie te zien die je motiveert om hulp te vragen, is dat al hartstikke mooi.

    Want wel is het zo dat een impuls om medicatie te nemen om je psychische pijn te verzachten aandacht nodig heeft. Dat gaat niet verbeteren door er niets over te zeggen. Zo'n impuls verdient aandacht.

    Het meest anonieme wat je nu meteen kunt doen, is de website van 113 opzoeken en anoniem contact zoeken over deze impuls. Zij hebben ook anoniem therapie online voor jouw klachten.

    Doe dat maar even. Je fysio is hier ook niet voor opgeleid. 113 wel.

    Reageer
    #12

    Misschien is de fysio er niet voor opgeleid, hij kan wel als vertrouwenspersoon de stap om hulp te vragen kleiner maken.
    En zal daar ook ongetwijfeld tot bereid zijn.
    Hij is ook hulp/zorgverlener en zal een patiënt, al dan niet via de huisarts, kunnen helpen bij iemand terecht te komen die de juiste hulp kan bieden.

    Belangrijkste is dat er hulp komt,ongeacht langs welke weg.
    En die weg mag de topicstarter zelf bepalen.
    Als hij of zij maar weet dat hij/zij er niet alleen voor hoeft te staan!

    Reageer
    #13

    Hey Suzan

    Ik heb inderdaad je raad opgevolgd en heb mijn fysio gestuurd en hij vond het inderdaad goed dat ik het gezegd heb. Hij heeft zelf mijn huisarts gebeld en die heeft gezegd dat ik nu gewoon veel water moet drinken en als ik me niet goed zou voelen de komende dagen dan moet ik naar de huisarts gaan. Bedankt dat je me overtuigd heb om het toch tegen mijn fysio te zeggen. Ik heb straks een afspraak bij hem en wij hebben afgesproken dat we erover zouden praten als ik me daar goed bij voel. Hij heeft me zelf al op het begin voorgesteld of ik echt niet met een psycholoog wil praten maar dat zie ik niet zitten. Mijn huisarts wilde me ook doorverwijzen naar een psycholoog maar ik zag dat echt absoluut niet zitten en hij had me toen ook gezegd dat ik altijd met hem erover mag praten als ik dat wil en hij heeft me aangeraden om erover te praten met iemand die ik vertrouw. Na heel lang twijfelen heb ik alles aan mijn fysio verteld en wij hadden dan afgesproken dat we er elke keer over zouden praten als ik me er goed bij voel tot nu toe deed het me best goed om erover te praten maar gisteren werd het echt allemaal te veel. Maar goed ik zal het even aanzien hoe ik me voel de komende dag als het niet goed gaat ga ik langs de huisarts.

    Dankjewel Suzan om me toch te overtuigen het was wel even een moeilijke stap op hel te sturen maar ik heb er geen spijt van dankjewel!

    Reageer
    #14

    Hartstikke goed van je!!!
    Je mag trots op jezelf zijn dat je de stap hebt gezet.
    En je weet nu dus ook bij wie je terecht kunt als je er door heen zit en dingen in je hoofd hebt die misschien niet zo goed voor je zijn.
    Blijf met hem praten als dat je oplucht!
    En houd idd in je achterhoofd dat je ook bij je huisarts terecht kunt. Je fysio zal het vast ook aangeven hoor,als hij denkt dat je meer hulp nodig bent dan hij kan bieden.
    En je kunt hier natuurlijk ook altijd terecht als je even wat van je af wilt schrijven.

    Groetjes Suzan

    Reageer
    #15

    Hartstikke mooi dat je je veilig voelde om dingen aan je fysiotherapeut te vertellen. Mooie stap!

    Toch is het aan je fysiotherapeut om aan te geven dat jou hiermee helpen buiten zijn functie om gaat. Stel dat hij jou helpt met je psychische problemen en het gaat erger mis, dan kan hij tuchtrechtelijk aansprakelijk worden gesteld.

    Het is aan jou wat je met je klachten wil. Zelfbeschadiging en een 'overdosis' zeggen dat er iets is dat niet met een gesprekje met de fysio overgaat.. Maar als je daar nog niet naar durft te kijken, begrijp ik dat ook wel.

    Toch nog een keer, want blijkbaar staat dit niet standaard op deze website: dit soort impulsen kun je anoniem bij een online psycholoog terecht van stichting 113. Dat hoeft niemand te weten. Het zou zonde zijn als je met deze gevoelens blijft doorlopen en je later wel iets doet waar je schade aan oploopt.

    Reageer
Reageer op: Overdosis?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief