Sertraline afbouwen

  • #1

    Goedenavond, kan iemand me aub helpen?

     

    al bijna 2 jaar gebruik ik sertraline 50 mg op recept van de psychiater. Paar maanden terug mocht ik dus stoppen van de psychiater en de huisarts, mijn huisarts gaf mij een schema waardoor ik gelijk 1 week lang 25 mg moest slikken en de week daarop 0 dus stop.

    ik kreeg hierdoor onttrekingsverschijnselen door te snel afbouwen, weer naar de huisarts geweest een ander schema gekregen waardoor ik heel langzaam binnen 2 maanden zou stoppen.

    de eerste 2 weken van afbouwen ging het goed maar vanaf de 3e week tot nu dus 4e week heb ik weer onttrekingsverschijnselen zoals duizeligheid, misselijkheid en een schok gevoel (duizeligheid).

    moet ik gewoon doorbijten en de schema nog verder opvolgen? Trekken de onttrekingsverschijnselen van zelf weg met gewoon door blijven gaan met afbouwen dmv de schema die ik heb gekregen?

    want de schema die ik heb gekregen moet ik op de 9e week dus gestopt zijn...

    Reageer
    #2

    Ik vind 2 maanden toch wel wat kort. Maar je zult altijd onttrekkingsverschijnselen krijgen. Die zijn doorgaans dan wel tijdelijk. De huisarts of de psychiater zou diazepam kunnen voorschrijven om de ergste onttrekkingsverschijnselen te dempen

    Reageer
    #3

    Hoi John,

    bedankt voor je antwoord. Dus de onttrekingsverschijnselen die ik krijg, is van tijdelijke aard? Het is dus kwestie van doorbijten?

    Reageer
    #4

    Inderdaad

    Reageer
    #5

    En wanneer trekt de verschijnselen wel weg? Duren de verschijnselen tot mijn stop week of bijvoorbeeld max 1/2/3/4 weken?

    Reageer
    #6

    Dat is moeilijk te zeggen. Dat kan namelijk voor iedereen anders zijn

    Reageer
    #7

    Medicijnen veranderen op kunstmatige manier iets in de receptoren, waardoor je lichaam het afleert om zichzelf te regelen. Gaat dus niet zozeer om onttrekkingsverschijnselen van het middel zelf maar om het schakeltje dat is veranderd. Daarbij zorgen antidepressiva voor verminderde aanmaak van melatonine en verlies van vitaminen en mineralen. Ondersteuning met evenwichtige voeding die je bloedsuikerspiegel stabiel houdt en gebruik van wat voedingssupplementen kan schelen. Een middel als Kambo kan helpen je lichaam te ontgiften en de receptoren te resetten.

    Reageer
    #8

    Hey Catootje bedankt voor je antwoord.

    weetje toevallig ook hoelang deze onttrekingsverschijnselen ongeveer duren in het algemeen?

    daarnaast gebruik ik omega 3 en vit d 10 mcg per dag als voedingssuplement

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Sertraline afbouwen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief