Afbouwen sertraline – 3 weken van opeenvolgende, nare ontwenningsverschijnselen

  • #1

    Hoi!

    Ik heb 10 jaar lang sertraline geslikt. Dat ben ik gaan slikken in een periode van overspannenheid en angstaanvallen. Met name op angsten en stemmingen werkt het goed. Vervolgens heeft de dokter nooit gesproken over afbouwen. Nu het al jaren goed gaat, had ik zelf bedacht om het af te bouwen. Ik slikte 50 mg en mocht naar 25 mg. Na 2 weken was het advies naar 0 mg. Dat voelde en voel ik flink.
    Opeenvolgend:
    - 4 dagen na stoppen een soort van high: ontzettend vrolijk
    - Daarna viel er een deken over me heen: neerslachtig, angstig, prikkelbaar
    - Na een week werden de angsten en huilbuien enorm groot. Dat duurde een week.
    - Daarna werden de fysieke klachten heftiger: moeilijk (in)slapen, rusteloze benen, druk op oren. Snel geprikkeld ook nog wel.
    - Nu ben ik precies 3 weken verder aan ontwenningsverschijnselen. Ze veranderen dus en de mentale klachten van angsten zijn nagenoeg weg. Maar niet kunnen slapen is verschrikkelijk; ik ben vandaag enorm moe en heb daardoor ook weinig emotionele weerbaarheid. Om mij heen (dokter, partner, familie) krijg ik het advies om weer een microdosis te nemen, maar ik ben al 3 weken verder en hoop zo erg dat ik het ergste heb gehad. Hoe lang kan dit nog duren? Kan het vanzelf weggaan? Het is wel duidelijk dat ik te snel van 25 naar 0 mg ben gegaan, maar het is nu al 3 weken geleden en er zijn wel veranderingen. Is er iemand met soortgelijke ervaringen (die mij moed kan inpraten)?
    Liefs, Jolanda

    Reageer
Reageer op: Afbouwen sertraline – 3 weken van opeenvolgende, nare ontwenningsverschijnselen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief