Metroprololsuccinaat

  • #1

    Beste,

    Ik ben een 26 jarige die al sinds 2014 aan de metoprololsuccinaat (betablokker) zit. Dit heb ik toen gekregen voor mijn angststoornis omdat ik veel last had van hartkloppingen. Nu moet ik na 6 jaar afbouwen vd dokter en van mijn behandelaar.  Toch vind ik het heel eng want vorig jaar heb ik ook geprobeerd af te bouwen en toen werd ik op een dag wakker en had ik een hartslag van 180/200 p.m en met overslagen. Dit vond ik zo eng dat ik het nu best wel eng vind om te stoppen met het slikken van het medicijn. Ik weet dat mijn hartslag kan gaan versnellen want de betablokker verlaagt mijn hartslag.  maar is het niet slecht na zolang gebruik om te stoppen? ik slik overigens 25 mg.

     

    Groetjes

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het toch juist goed is om er eens mee te stoppen. Alleen wel rustig en in kleine stappen afbouwen

    Reageer
    #3

    Ja ik moet nu van de dokter 3 weken 12.5 gr slikken en dan niks, vind het aardig snel maar we gaan het zien dan!

    Reageer
    #4

    Afbouwen in overleg met je arts. Bètablokkers remmen een paar stresshormonen, verminderen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen, waaronder zink en Q10. Je zou je lichaam dus een handje moeten helpen. Stoppen is zeker beter want  hoe langer je het gebruikt, hoe meer ontregelingen van je lichaam.

    Belangrijk is zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft, wat beter is voor de aanmaak van allerlei hormonen en neurotransmitters. Een schommelende bloedsuikerspiegel kan angstklachten uitlokken. Histamine- en tyraminerijke voedingsmiddelen kunnen ook angstklachten uitlokken. Een orthomoleculair therapeut zou je kunnen adviseren over wat voedingssupplementen.

    Reageer
Reageer op: Metroprololsuccinaat


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief